Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

DENin ja K-Raudan yhteistyötalomerkki Ainoakoti lanseeraa muuttovalmiit hirsikodit

Ainoakoti tuo markkinoille täysin uudenlaisen hirsitalomalliston, jossa yhdistyy kaksi jatkuvasti nousevaa trendiä: ekologiset hirsikodit ja muuttovalmis toteutus. K-Raudassa vuodesta 2012 myytyjen puurakenteisten Ainoakotien rinnalle tulevat nyt hirsiset, muuttovalmiit omakotitalot. Muuttovalmis hirsikoti on noussut erittäin kysytyksi tuotteeksi, ja uusi mallisto täydentää erinomaisesti K-Raudassa myynnissä olevaa laajaa talovalikoimaa.

Lue lisää: DENin ja K-Raudan yhteistyötalomerkki Ainoakoti lanseeraa muuttovalmiit hirsikodit

Pientalorakentamisen markkinajohtaja Kastelli rynnistää hirsitaloihin

Suomen johtava omakotitalovalmistaja Kastelli-talot tuo ensimmäistä kertaa malliston myös kasvussa oleville hirsitalomarkkinoille. Yhtiö tavoitteena on saavuttaa asema suurimpana muuttovalmiiden hirsitalojen toimittajana.

Lue lisää: Pientalorakentamisen markkinajohtaja Kastelli rynnistää hirsitaloihin

Honka - Arvokkaimmalle ajallesi

yritysesittaa

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkihullua kansaa. Arvokkaimmalle ajalleen kannattaa valita vain parasta. Kaikkien Honka-lomakotien perustana on ekologinen, kaunis ja hyvinvointia edistävä hirsitalo, jonka lämpöön ja tunnelmaan on mukava palata aina uudestaan ja uudestaan.

kippari cmyk

Lue lisää: Honka - Arvokkaimmalle ajallesi

Designtalolta uusi kolmen tyylisuunnan mallisto

DEN Finland / Designtalo:

Designtalon täysin uusittu talomallisto koostuu kolmea eri tyylisuuntaa edustavista taloista: ostaja voi valita kotinsa Modern-, Classic- tai Idyll -tyylisuunnista. Talojen tyylisuuntiin jakamisen tarkoituksena on helpottaa pientalonostajan valintoja. Vanhaan mallistoon verrattuna Designtalon malliston talojen määrä on yli kaksinkertaistunut. Designtalo Nordic on markkinoiden ensimmäinen älykkäällä lukituksella varustettu avaimeton talomallisto.

Lue lisää: Designtalolta uusi kolmen tyylisuunnan mallisto

Omakotirakentaminen siirtyi digiaikaan

Kastelli-talot Oy:

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo 22 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, siirsi omakotirakentamisen ja -asumisen digiaikaan. Asiakkaille tämä näkyy konkreettisesti OmaKastelli –digipalveluna, joka on kattavuudeltaan, käytettävyydeltään ja sisällöltään täysin ainutlaatuinen.

Lue lisää: Omakotirakentaminen siirtyi digiaikaan

Älvsbytalon mallisto uudistuu

Älvsbytalo on lanseerannut uuden malliston, jossa on huomioitu aiempaa enemmän myös pienempiä talomalleja. Esimerkiksi keväällä lanseerattu Siiri on huoneistoalaltaan kompakti, 62,5 neliötä. Uudessa mallistossa on 14 täysin uutta talomallia, joista osa on yhteispohjoismaalaisia.

Lue lisää: Älvsbytalon mallisto uudistuu

Älvsbytalo tuo markkinoille uuden talomalliston

Älvsbytalo investoi tulevaisuuteen ja tuo markkinoille 14 täysin uutta talomallia sekä uuden seinärakenteen nimeltään Energy Wall. Älvsbytalon malliuudistus on osa pohjoismaista, konserninlaajuista investointia.

 

Lue lisää: Älvsbytalo tuo markkinoille uuden talomalliston

Passiivikivitalon kosteusturvakoti - talo, joka kuivattaa itse itsensä

Lähes jokaisessa talossa tapahtuu elinkaarensa aikana vähintään yksi kosteusvahinko. Oli kyseessä sitten putkirikko, vesien kaatuminen siivouksen yhteydessä tai joku muu vahinko, on tärkeää saada paikat kuivumaan ennen kuin kosteus pilaa rakennuksen materiaaleja. Myös käytetyillä rakennusmateriaaleilla on merkityksensä.

Tilanne on otettava vakavasti, sillä noin 200 hoitoalan rakennusta on välittömässä korjaustarpeessa. Määrä vastaa neljän-nestä kokonaismäärästä. 1200 koulua pitäisi remontoida välittömästi. Pientaloja tulisi korjata 250 000 kappaletta hyvin pian. Nykyisen korjausvelan suuruudeksi on arvioitu noin 30-50 miljardia euroa. (Lähde: Ympäristöministeriö, hometalkoot.fi)

passiivikivitalo kosteusturvakoti1

Lue lisää: Passiivikivitalon kosteusturvakoti - talo, joka kuivattaa itse itsensä

Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Seinäjoen Asuntomessujen pääteemat luonnonläheisyys ja perinteinen pohjalainen rakennustaito näkyvät Honkarakenteen messukohteessa. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema talo on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen. Lassilan Honkarakenteelle suunnittelema uusi talomallisto lanseerataan Seinäjoen Asuntomessuilla heinäkuussa.

honka markki 2016 1

Lue lisää: Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

yritysesittaaHonkarakenne Oyj:

Hirsirakentamisessa on mahdollisuuksia enemmän kuin koskaan. Perinteiset massiivipuun edut ovat edelleen olemassa ja sen hyvän asumisen ominaisuudet voidaan hyödyntää myös kaupunkiympäristössä. Honka-ratkaisujen avulla hirsirakenteisiin pystytään yhdistelemään erilaisia materiaaleja, kuten kiveä ja lasia, ennennäkemättömällä tavalla. Nyt saat Honka omakotitalon myös muuttovalmiina – kiinteään hintaan ja ennalta sovitulla muuttopäivällä.

Lue lisää: Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

Uutta hirsiarkkitehtuuria Kontiolta

Kontion kehittämä moderni hirsitaloarkkitehtuuri sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun yrityksen asettama työryhmä mietti minkälainen on tulevaisuuden hirsitalo. Modernit yksikerroksiset talot saivat innostuneen vastaanoton, joten modernia mallistoa päätettiin laajentaa uusien yksikerroksisten lisäksi kaksikerroksisilla taloilla. Kontion tiimi tutkii jatkuvasti niin asiakkaiden toiveita ja tarpeita, kuin myös maailmalla puhaltavia arkkitehtuurin ja designin tuulia. Tätä tietoa hyödyntäen syntyy ajankohtaista, käytännöllistä ja aikaa kestävää Kontio-arkkitehtuuria.

kontio kaupunkikoti

Lue lisää: Uutta hirsiarkkitehtuuria Kontiolta

Kannustalon uusi talokokoelma Black Edition

"Värillä on väliä, kunhan se on musta!". Nämä sanat sanoi Henry Ford kun lanseerasi maailmaa mullistavan automallinsa T-Fordin. Nyt on talon vuoro verhoutua muodikkaasti mustaan. Kannustalo esittelee Suomen ensimmäisenä talotehtaana kokoelman koteja, joiden yhteinen nimittäjä on musta väri.

kannustalo black edition lato 121 g

Lue lisää: Kannustalon uusi talokokoelma Black Edition

Tutkijat: Pientalo- ja kaupunkiasumisen parhaat puolet voidaan yhdistää

Onko mahdollista asua tiiviissä kaupungissa palveluiden ja hyvien yhteyksien ääressä ilman, että tinkisi omasta rauhasta, pihasta ja sopivan kokoisesta kodista? Oikeanlaisella suunnittelulla nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, sanoo professori Markku Hedman Tampereen teknillisestä yliopistosta. Hänen johtamansa tutkimusryhmä on koonnut lukuisia uudenlaisia ratkaisumalleja, joilla voidaan sovittaa yhteen suomalaisten asumismieltymykset ja voimistuva kaupungistuminen. Tutkimustyön tuloksia esiteltiin Ympäristöministeriön seminaarissa 5.4.2016.

accodia cambridge rgb juha karilainen

Kuvassa kaupunkipientaloja Cambridgessa, Accordian alueella. Kuva: Juha Karilainen.

Lue lisää: Tutkijat: Pientalo- ja kaupunkiasumisen parhaat puolet voidaan yhdistää

Passiivikivitalot

Passiivikivitalot on ensimmäisenä Suomessa keskittynyt toimittamaan kustannustehokkaasti rakennettavia ja kosteusturvallisia passiivienergialuokan kivitaloja, joiden lämmityskustannukset on moneen kertaan todistettu hyvin pieniksi. Energiatehokkuuden ollessa huippuluokkaa, taloon ei tarvita myöskään kallista talotekniikkaa eikä järeää lämmitysjärjestelmää. Näin myös talon huoltokustannukset pysyvät pieninä.

Passiivikivitalot valkoinen

Lue lisää: Passiivikivitalot

Kastellilta uusi pienten omakotitalojen mallisto – Cubic-uutuusmallistossa 49m2 miniomakotitalo

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, on julkaissut uuden, pienten omakotitalojen Cubic -talomalliston. Cubic -malliston pienin talo on 49 neliön miniomakotitalo, joka yllättää avaruudellaan ja toimivuudellaan.

kastelli cubic49 miniomakotitalo web

Lue lisää: Kastellilta uusi pienten omakotitalojen mallisto – Cubic-uutuusmallistossa 49m2 miniomakotitalo

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honkarakenne tunnetaan laadukkaana vapaa-ajan rakentajana, mutta myös monet julkiset rakennukset ja ympärivuotiseksi kodiksi tarkoitetut talot ovat kotimaisen ammattilaisen käsialaa.

honka tervetalo 800x800ar

Lue lisää: Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen mallia maailmalta

Suomessa on viime vuosina puhuttu paljon yhdyskuntarakenteen tiivistämisestä ja ratkaisuksi esitetään usein kerrostalovaltaista rakentamista. Kaupunkimaisella, tiiviillä pientaloasumisella on pitkät perinteet maailmalla, mutta Suomesta olemassa olevia esimerkkejä on valitettavan vähän. Tässä artikkelissa esittelemme kiinnostavia moderneja kaupunkipientalokohteita Englannista.

UK 069 Abode

Kuvassa Aboden rakennettava alue Cambridgessa.

Lue lisää: Kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen mallia maailmalta

Omaperäinen Triangeli- pihasauna ihastuttaa ja muuntautuu

Triangeli on Timber Framen pihasaunamalliston lippulaiva, joka lanseerattiin keväällä Helsingin kevätmessuilla. Saunan kolmion mallinen, kirkkomainen muoto herätti jo messuilla paljon kiinnostusta ja inspiroi omaperäisyydellään. Vaikka Triangeli esiteltiin saunana, on se alun perin suunniteltu toimimaan myös vierasmajana, tai muuten ylimääräisenä kesämajoitustilana.

Artikkelikuva

Lue lisää: Omaperäinen Triangeli- pihasauna ihastuttaa ja muuntautuu

Kastelli tuo markkinoille uuden asumiskonseptin - EasyIN -koti on helppo hankkia ja asua

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN –konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN –kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.

kastelli easyin ilola

Lue lisää: Kastelli tuo markkinoille uuden asumiskonseptin - EasyIN -koti on helppo hankkia ja asua

Aihkihirsi muuntautuu yksilöllisiksi taloiksi

Lapissa mänty kasvaa täyteen mittaansa hitaasti. ”Aihki” on Saamea ja tarkoittaa isoa, vanhaa mäntyä. Vaaran Aihkitalot valmistaa pohjoisen hirrestä laadukkaita, yksilöllisiä hirsitaloja.

vaaran aihki PUUMALA 06

Lue lisää: Aihkihirsi muuntautuu yksilöllisiksi taloiksi

VTT:n tuotesertifikaatti Koskisen rakennuselementeille

Haastavien puurakentamisen kohteiden yleistyessä Koskisen Taloteollisuus laajensi jo olemassa olleen Herrala elementtisertifikaatin kattamaan seinä-, välipohja- ja kattoelementtitoimituksia pientaloista kerrostaloihin.

koskisen ISOKuva2014 Vierumäen talotehdas 7676 lowres

Lue lisää: VTT:n tuotesertifikaatti Koskisen rakennuselementeille

Rakentajat perustelevat - 10 syytä ostaa Sievitalo

Sievitalo on muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja ja viime vuosien kovimpia nousijoita talovalmistajien joukossa. Merkkiin tutustuneet rakentajat arvostelevat sen erityisen korkealle muihin valmistalomerkkeihin nähden mm. laadun, ulkonäön ja edullisen hinnan perusteella. Tähän artikkeliin kokosimme 10 rakentajien kertomaa tärkeintä syytä ostaa Sievitalo ja pyysimme merkin edustajaa arvioimaan eri kohtien sisältöä.

sievitalot 0231

Lue lisää: Rakentajat perustelevat - 10 syytä ostaa Sievitalo

Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Muuttovalmiiden talojen suosio on selkeässä nousussa rakentajien keskuudessa. Samaan aikaan rakentamiskustannuksien voimakkaan nousun takia neliömäärät ovat laskussa. Näistä syistä johtuen suuret talovalmistajat ovat viime vuosien aikana lanseeranneet upeita muuttovalmistalomallistoja, esimerkiksi Kannustalon muuttovalmis Lato-mallisto vastaa monella tapaa rakentajien toiveisiin ja unelmiin.

kannustalo netti

Lue lisää: Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Kuusamo Hirsitalojen Nuuna rakentajien suosiossa

yritysesittaaKuusamo Hirsitalot on ollut suurimpia kasvajia Suomen talomarkkinoilla haastavista ajoista huolimatta. Erityisesti Nuuna -talomalli on noussut yhdeksi viime vuosien suosituimmista malleista hirsitalo- ja mökkirakentamisessa.

kuusamo nuuna julkisivu

Lue lisää: Kuusamo Hirsitalojen Nuuna rakentajien suosiossa

Älvsbytalo juhlii 70-vuotista taivaltaan

 yritysesittaaErityisesti edullisista taloistaan tunnettu Älvsbytalo viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan. Suomeen merkki rantautui 1980-luvulla ja on ollut asiakkaidensa suuresti arvostama siitä lähtien. Juhlavuotensa kunniaksi Älvsbytalo on tuonut markkinoille myös uuden Mainikki -talomallin.

 alvsby1

Lue lisää: Älvsbytalo juhlii 70-vuotista taivaltaan

Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

 yritysesittaaTämän hetken tunnetuin ja myydyin talomerkki Kastelli-talot on kehittänyt uuden Verso-nimeä kantavan talomallin, joka on fiksu alku omakotiasumiseen. Verso soveltuu muunneltavuutensa ansiosta erilaisiin elämäntilanteisiin, niin ensikodin ostajalle, kuin myös perheille. Sitä voidaan myöskin käyttää esimerkiksi kakkoskotina, tai loma-asuntona. 

Global-talokuvat-Verso 90-Verso 90 city-Verso90 cityAK

Lue lisää: Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Honka taivassalo 3

yritysesittaa

Honkarakenne Oyj: Mökkikausi on pian pyörähtämässä täydellä tehollaan käyntiin. Yllättävän moni suomalainen mökkeilee liian ahtaaksi käyneessä mökissä tietämättä, että mökkiä voi laajentaa. Laajentamalla mökki päivittyy tiloiltaan ja mukavuusvarustelultaan vastaamaan nykymökkeilijän tarpeita.

Lue lisää: Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot