Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Finnlamelli

Finnlamelli tarjoaa hirsisiä omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Se on erikoistunut laadukkaisiin, muuttovalmiisiin lamellihirsirakennuksiin ja kuuluu Suomen suurimpaan pientalotoimittajaan DEN Finlandiin. Finnlamelli on tänä päivänä muuttovalmiiden hirsitalojen markkinajohtaja.

Finnlamelli sai alkunsa vuonna 1995 Alajärvellä, jossa sen hirsitalotehdas sijaitsee tänä päivänäkin. Finnlamelli aloitti lamellihirsien teollisen valmistamisen ensimmäisenä Suomessa kolmisenkymmentä vuotta sitten. Laajasta hirsitalomallistosta löytyy omakotitalojen lisäksi ympärivuotisiksi vapaa-ajan asunnoiksi sopivia kakkoskoteja. Finnlamellilla on markkinoiden laajin toimitussisältö ja muuttovalmiin kodin saa helposti yhdellä sopimuksella ja sovittuun hintaan. Muuttovalmiit hirsitalot rakennetaan painumattomasta RYHTI-lamellihirrestä, jolle Finnlamelli antaa 10 vuoden painumattomuustakuun ainoana Suomessa.

Lue lisää: Finnlamelli

Finnlog

Finnlog toimii aktiivisesti Suomessa, Saksassa ja Virossa. Se on rakentanut Suomessa jo 20 vuoden kokemuksella CLT-taloja sekä hirrestä asuintaloja, loma-asuntoja ja saunoja. Finnlog on kokenut hirsirakentaja, joka on rakentanut pelkästään Suomeen yli tuhat hirsitaloa.

Yritys käyttää korkeatasoisia materiaaleja ja arvokkaampia valmistusmenetelmiä, mutta rakentaa siitä huolimatta omakotitalot 2-3 kuukautta massarakentajia nopeammin. Se käyttää taloissaan suomalaista massiivista lamellihirttä ja CLT:tä, jonka viimeistelyssä käytetään nykyaikaista teknologiaa. Finnlogin ainutlaatuiset ja energiatehokkaat CLT- ja hirsitalot ovat ansainneet merkittäviä palkintoja ja tunnustusta.

Finnlog tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, joka kattaa kaikki talon rakentamisen työt aina suunnittelusta sisäviimeistelyyn. Suunnittelupalvelun lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus saada kotinsa ulkoa valmis-, levyvalmis- tai muuttovalmisvaihtoehdolla. Finnlog antaa rakentamilleen taloille takuun ja siksi rakentaakin itse vähintään talon vaativimmat rakenteet vesikatteineen.

 

Lue lisää: Finnlog

Honka

Hongan hirsitaloja on myyty eniten maailmassa –maailmanlaajuisesti yli 90 000 kotia, vapaa-ajan asuntoa, saunaa ja muuta rakennusta. Tämän jo yli 66-vuotiaan perheyrityksen talot valmistetaan Keski-Suomessa, Karstulassa. Pitkän historiansa sekä lukuisten tuotekehitysinnovaatioidensa, mm. painumaton hirsi, vuoksi Honka on koko toimialan edelläkävijä ja erittäin tunnettu hirsitalobrändi sekä Suomessa että maailmalla.  Yritys on myös pörssinoteerattu.

Runsaiden mallistovaihtoehtojen lisäksi Hongan tuotteet voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hongan valikoimasta löytyy uusiutuvasta, sertifioidusta massiivipuusta valmistettuja laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia. Hongan vapaa-ajan rakennusten valikoima on toimialan laajimpia sisältäen runsaasti vaihtoehtoja pienistä saunoista ympäri vuoden asuttaviin kakkoskoteihin asti.

Lue lisää: Honka

Honkatalot

Honkatalot on perheyritys jo neljännessä polvessa ja tunnettu niin Suomessa kuin maailmalla korkealuokkaisista hirsitaloistaan. Vienti on tärkeä osa Honkatalojen toimintaa ja päävientialueena on tällä hetkellä Keski-Eurooppa. Yritys valmistaa jokaisen kodin yksilöllisesti Töysässä, Honkatalojen tehtaalla, jossa käytössä on maailman modernein puuntyöstöteknologia.

Yksilöllinen suunnittelu, huipputeknologia, ekologisuus ja hyvinvointi ovat Honkatalojen asiakkaille tärkeitä valintakriteerejä. Honkatalojen valikoimissa on hirsitalojen lisäksi laadukkaita huviloita kesäkäyttöön ja ympäri vuoden asuttaviksi sekä pre-cut-tekniikalla valmistettavia ekopuutaloja. Moderni puuarkkitehtuuri on yrityksen erikoisosaamista.

Lue lisää: Honkatalot

Kimara

Kimara on K-Raudan oma hirsirakennusten tuotemerkki, jonka valmistajana toimii Kontiotuote Oy. Kimaran laajasta mallistosta löytyy hirsitalojen ja hirsihuviloiden lisäksi myös hirsiset saunamökit sekä monikäyttöiset piharakennukset. Ekologiset ja tutkitusti turvalliset hirsitalot ja hirsihuvilat ovat yksilöllisesti muunneltavissa vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeita. Talon voi tilata säältä suojaan asennettuna tai rakentaa kokonaan itse. Kimaraa myyvistä K-Raudoista saa kattavia etuja ja hyödyllisiä palveluja sekä ammattitaitoista apua kaikissa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää: Kimara

Kontio

Kontiotuote Oy, yleisesti tunnettu Kontiona, on maailman suurin hirsitalojen valmistaja. Kotimaan myynnin lisäksi vientiä on noin 20 eri maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Ruotsi, Ranska ja Norja. Pudasjärven tehtaalla se ainoana hirsitalotuottajana maailmassa jalostaa ja tuottaa puutuotteet itse tukista valmiiksi lopputuotteeksi asti.

Kontion panostus arkkitehtuuriin ja kokonaisvaltaiseen suunnitteluun näkyy käytännöllisinä ja kauniina talomalleina, joista löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joustavan toimintatavan ansiosta myös muunnokset ja täysin yksilölliset talot ovat mahdollisia. Kontiolla on laajimmat talo-, kakkoskoti-, huvila- ja saunamallistot sekä piharakennukset.

Lue lisää: Kontio

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot Oy on 25-vuotias perheyritys. Sen tuotantolaitokset ja pääkonttori sijaitsevat Kuusamossa. Yrityksellä on näyttävän ja laajan omakotimalliston lisäksi kattava valikoima loma-asuntoja, hirsisaunoja ja aittoja.

Hirsirakentamiseen erikoistuneet työntekijät, huippumyyjät, pohjoisen puu sekä perheyrittäjyyteen kuuluva joustavuus mahdollistavat yksilölliset kodit sekä maaseudulle että kaupunkiin. Kuusamon asiakas voi valita rakentaako hirsirakennuksensa vaaleasta ja tasavärisestä kuusilamellihirrestä vai hieman perinteisemmästä mäntylamellihirrestä.