Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Kysy lakiasioista - asiantuntijamme vastaavat.

Onko sinulla kysymyksiä tai ajatuksia pienrakentajan lakiasioihin liittyen? Annamme neuvontaa ja vastaamme kysymyksiinne koskien rakentamisen, remontoimisen ja asumisen ongelmatilanteita ja virhevastuita. Pyrimme vastaamaan viimeistään kahden viikon sisällä. Rakentamisen ja asumisen kumppani lakiasioissa, Asianajotoimisto Veneskoski Oy.Sähköpostisi
Nimesi
Viesti

Jätevesiasetus ja sen velvoitteet

Erityisesti mökinomistajia pitkään puhuttaneet jätevesien käsittelyä ja kunnostustoimenpiteitä koskevat vaatimukset tulevat 31.10.2019 velvoittaviksi siirtymäkauden päättyessä. Viemäriverkoston ulkopuolisten jätevesien käsittelyä koskevat kunnostustoimenpiteet tulisi siis olla tehtynä kyseiseen päivämäärään mennessä. Selvää on, että moni kiinteistö ei tule vaatimuksia määräaikana täyttämään. Kesällä 2019 tehtyjen arvioiden mukaan kunnostustoimia edellyttäviä kohteita on vielä noin 100.000.

Rantaa riittää, mutta saako sinne enää rakentaa

rts_tutkii_logo_pieni

Suomen rannoista vain 10–15 % on rakennettu eli rakennettuna on noin 30 000 km ja meillä on rantaviivaa yli 300 000 km ja kun vuosittain uutta rantaviivaa otetaan käyttöön alle 100 km, ei mökkiläisyys uhkaa rantojen loppumista. Kaavoitus ja poikkeuslupakäytännöt rajoittavat merkittävästi rantarakentamista ja samalla ne vähentävät mökkirakentamista ja mökkeilyä. Toisaalta juuri mökkimaisemat tekevät järvistämme eläviä ja myös puhtaita eli mökkiläinen on luonnostaan luonnonsuojelija.