Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Designtalolta uusi kolmen tyylisuunnan mallisto

DEN Finland / Designtalo:

Designtalon täysin uusittu talomallisto koostuu kolmea eri tyylisuuntaa edustavista taloista: ostaja voi valita kotinsa Modern-, Classic- tai Idyll -tyylisuunnista. Talojen tyylisuuntiin jakamisen tarkoituksena on helpottaa pientalonostajan valintoja. Vanhaan mallistoon verrattuna Designtalon malliston talojen määrä on yli kaksinkertaistunut. Designtalo Nordic on markkinoiden ensimmäinen älykkäällä lukituksella varustettu avaimeton talomallisto.

Kuvassa Designtalon uutta Nordic mallistoa edustava Modern 153 talomalli.

 

Malliston kehitystyön lähtökohta on suomalaisessa pientalorakentamisessa ainutlaatuinen. Valitut kolme tyyliä perustuvat talonostajien kuluttajatutkimuksissa ilmaisemiin mieltymyksiin. Jokainen valittu tyyli keräsi yli 25 prosentin kannatuksen.  Tyyleihin jaettujen talomallien suunnittelu pohjautuu kuluttajatutkimuksen lisäksi talomyyjien tuhansiin kodinostajien kanssa käymiin keskusteluihin oman kodin toiveista.

 

Pientalomarkkinoiden ensimmäinen täysin avaimeton mallisto

DENin Nordic -talomalleille on yhteistä turvallisuutta ja vaivattomuutta lisäävä avaimettomuus ja vakiona taloihin kuuluva hälytysjärjestelmä. Ulko-ovien lukitus toimii etäohjauksella kännykällä, koodilla tai kulunvalvontalätkällä.

Kodissa tilapäisesti käyvälle, vaikkapa siistijälle, voi antaa määräaikaisen sisäänpääsyoikeuden. Järjestelmä kertoo, kenen koodilla ja mihin aikaan ovi on avattu. Suljettu ovi lukittuu automaattisesti, joten asukkaan ei tarvitse kantaa huolta mahdollisesti avoimeksi jäänestä ovesta. Tämä antaa keinoja muun muassa haluttaessa varmistaa yksinasuvien vanhusten tilannetta tai lasten kotiintuloa. Hälytysjärjestelmässä ovat vakioelementteinä muun muassa liike- ja ovitunnistimet.

 

Nordic Modern on pohjoismaista minimalistista tyylikkyyttä

Nordic-malliston Modern-tyyliset talot ovat avaria ja suuret ikkunat tuovat valoisuutta. Pinnat ovat laajoja, avaria ja yhtenäisiä. Ulkoseinät ovat rapattuja. Pilarittomuus on vaatinut rakennustekniikalta uudenlaisia ratkaisuja. Modern-talojen värimaailma on rauhallinen, valkoisen ja harmaan ollessa valitsevia sävyjä.

Modern-talomallisto on Designtalon ”citymallisto”. Siitä löytyy ratkaisuja vanhoille kaava-alueille ja ahtaille tonteille rakentamiseen. Mallistojen talot täyttävät suoraan esimerkiksi Helsingin rakentamiselle asettamat vaateet. Talojen pinta-alat alkavat jo 85 neliömetristä, joten yksinasujille tai muuten pieniä asuntoja suosiville on tarjolla sopivia ratkaisuja. Lähellä oleva naapuri on otettu Modern-talojen suunnittelussa huomioon ja omakotiasumiselta kaivattava yksityisyys pystytään säilyttämään.

 

Nordic Classic yhdistää uusia ja vanhoja trendejä

Nordic-malliston Classic-talot yhdistävät uusia ja vanhoja trendejä sekä edustavat nykyrakentamisen valtavirtausta. Mallistoon sisältyvät myös Designtalon suosituimmat aikaisemmat mallit. Tyylisuunta tarjoaa ajatonta ja pohjoismaiseen maisemaan kauniisti istuvaa arkkitehtuuria niin tiiviisti asutetuille kaupunkialueille kuin tilavimmillekin tonteille haja-asutusalueilla.

Classic-tyylisuunnasta löytyy malleja, jotka sopivat tyyliltään vanhoille rintamamiestaloalueille, mutta tuovat taloihin nykykuluttajien suosiman valoisuuden suurilla ikkunoillaan.

 

Nordic Idyll jatkaa ja päivittää puutalorakentamisen perinnettä

Nordic Idyll -mallisto on täysin uusi ja sitä voi luonnehtia ”kartanomallistoksi”. Tyylisuunta edustaa suomalaisen rakentamisen perinteitä parhaimmillaan ristikkoikkunoineen ja harjakattoineen. Idyll istuu parhaiten maaseudulle ja vesistöjen rannoille. Talojen ulkoasu on kartanomainen ja koristelultaan runsas. Muun muassa talojen ikkunanpielet ja terassit sisältävät runsaasti koristeellisia yksityiskohtia.

 

Lisätietoja

Den Finland / Designtalo

www.designtalo.fi

 

 

 

 

Yhteystiedot

Design-Talo Oy

Puh. 0201 280 100

www.designtalo.fi

 

Yhteystiedot

Etelä-Suomen toimipiste
DEN Finland Oy
Pakkalankuja 7
01510 Vantaa, Finland

Pohjois-Suomen toimipiste
DEN Finland Oy
Karhuojantie 2
90460 Oulunsalo, Finland

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot