Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Pääarkkitehti Anne Mäkinen: Hongan talouutuudet 2022 edustavat kolmea erilaista elämäntyyliä

Honkarakenteen omakotitalomallisto täydentyi kolmella uudella hirsitalolla, jotka tuovat laadukkuutta asumisen arkeen. Mallistossa Hongan arkkitehtitiimi on yhdistänyt kansainvälisestikin inspiroivat tyylisuunnat toimiviin ja kiinnostaviin pohjaratkaisuihin. Hongan pääarkkitehti Anne Mäkinen esittelee vuoden 2022 omakotitalouutuudet: Honka Haiku, Honka Suvi ja Honka Vuolu.

 

Skandinaavista arkkitehtuuria kansainvälisillä vaikutteilla

”Uusi mallistomme näyttää kolme täysin erilaista näkökulmaa asumiseen. Kokonaisvaltaisen suunnittelutyön kautta tavoitteenamme on tuoda esiin, millaista korkealuokkainen asuminen ja sitä kautta elämäntyyli voivat olla. Kaikilla talouutuuksilla on omanlaisensa visuaalinen suuntauksensa – halusimme maustaa skandinaavista arkkitehtuuria kansainvälisillä vaikutteilla,” kertoo Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Japanilais-skandinaavinen Honka Haiku on intiimi, mutta valoisa atriumtalo. Viehättävä Honka Suvi henkii New England -tyyliä kauniin klassisella muotoilullaan. Veistosmainen Honka Vuolu on hyvin tähän aikaan sopiva, virtaviivainen ja näyttäväkin. Kaikissa talouutuuksissa on upeat maisemaikkunat, mutta myös katseelta suojaisaa tilaa – ulko- ja sisätilat pelaavat hyvin yhteen.

 

Honka Haiku

– moderni atriumtalo japanilaisella twistillä

Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Atriumtalolle tyypilliseen tapaan rakennuksen syliin jäävälle suojaisalle sisäpihalle avautuvat lasiliukuovet spa-tilasta, viherhuoneesta ja olohuoneesta. Suuret ikkunat ja taloa kiertävä terassi tuovat ulkotilan osaksi sisätilaa. Haiku onkin parhaimmillaan suojaisalla tontilla, jossa on vahva luontoyhteys. Mallissa on kolme makuuhuonetta ja suuri keittiö-, ruokailu- ja oleskelutila yhdessäoloa varten. Honka Haikussa mahdollisimman moni tila avautuu atriumpihalle. Luonto on läsnä, mikä on tärkeä osa myös Hongan pitkäaikaisimman vientimaan Japanin mielenmaisemaa. Honka Haiku sopii niin omakotitaloksi kuin ympärivuotiseen vapaa-aikaan. Honka Haikuun pääsit tutustumaan kesällä 2022 Naantalin asuntomessuilla.

Minulle kiinnostavin kohta Haikussa on tila ennen viihtyisää spa-osastoa – se muuntuu asukkaan tarpeiden mukaan vaikka aamukahvipaikaksi, ateljeeksi tai viherhuoneeksi.
Anne Mäkinen, Honkarakenteen pääarkkitehti, SAFA

 

Honka Vuolu

– elegantti kaupunkikoti

Honka Vuolu on elegantti ja moderni kaupunkikoti, jonka sydän löytyy yhtenäisestä ruokailu- ja keittiötilasta. Neljän makuuhuoneen kodin yläkerran aulamaisesta oleskelutilasta avautuu näkymät korkeaan olohuoneeseen, jonka korkeat ikkunat antavat luonnonvalon tulvia sisätilaan. Selkeälinjaisen rakennuksen molemmilta puolilta löytyy katettua terassia ja takapihan kruununa koko rakennuksen levyinen parveke.

Tässä talomallissa on todella hyvä tilantuntu ja tehokkaasti suunnitellut neliöt. Oleskelutilan arkkitehtonisesta päätyikkunaseinästä valo tulvii sisään, mutta terassien sivuseinät antavat tarvittavaa yksityisyyttä. Terassien seinämissä on myös aukotukset, jotka antavat ulko-oleskelutilaan näkymän. Olohuoneen yhteydessä olevassa keittiössä on alas laskettu katto, joka luo kodikkuutta tilaan. Yläkerrassakin on kunnollisen kokoinen ja valoisa oleskelutila sekä 12-neliön parveke.

Arvokkuutta henkivä Honka Vuolu sopii erinomaisesti kaupunkien pienille, kapeillekin tonteille – todella hyvä tilantuntu ja tehokkaasti suunnitellut neliöt. 

Anne Mäkinen, Honkarakenteen pääarkkitehti, SAFA

 

 

Honka Suvi

– klassisen kodikasta maalaistalotunnelmaa

Honka Suvi on saanut inspiraationsa New England -tyylistä ja tanskalaisista maalaistaloista. Tämän hirsikodin pohjaratkaisu sallii reilun tilamitoituksen luoden arjen toimivuutta. Tilavaan kodinhoitohuoneeseen pääsee suoraan saarekkeellisesta keittiöstä, josta on myös kulku reilun kokoiselle terassille. Iso päämakuuhuone on perheen aikuisten iloksi omassa rauhassaan rakennuksen toisessa päässä. Honka Suvin klassinen arkkitehtuuri kestää aikaa.

 

Uskon, että Honka Suvi tulee olemaan erittäin kysytty talomalli. Suvi-talomallin H-muotoinen pohjaratkaisu antaa valoisille tiloille oman rauhansa ja piha-alueille suojaa. Suunnittelutyössä on onnistuttu.
Anne Mäkinen, Honkarakenteen pääarkkitehti, SAFA

 

 Tutustu koko mallistoon osoitteessa www.honka.fi

 

Tutustu Honkaan Suomirakentaa.fi:ssa

Honka

Aito ja alkuperäinen painumaton hirsi on testattu tuhansissa taloissa

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honka - arvokkaimmalle ajallesi

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Honkarakenne Oyj
Pääkonttori
PL 31
04401 Järvenpää
P. 020 5757 00


www.honka.fi

Lataa tästä kuvasto 
tai tilaa se kotiisi

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot