Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

yritysesittaaHonkarakenne Oyj:

Hirsirakentamisessa on mahdollisuuksia enemmän kuin koskaan. Perinteiset massiivipuun edut ovat edelleen olemassa ja sen hyvän asumisen ominaisuudet voidaan hyödyntää myös kaupunkiympäristössä. Honka-ratkaisujen avulla hirsirakenteisiin pystytään yhdistelemään erilaisia materiaaleja, kuten kiveä ja lasia, ennennäkemättömällä tavalla. Nyt saat Honka omakotitalon myös muuttovalmiina – kiinteään hintaan ja ennalta sovitulla muuttopäivällä.

 

Tämän päivän kuluttaja vaatii asumiseen kestäviä, turvallisia ja ekologisia ratkaisuja. Sisustamisen vapaus ja yksilöllisyys halutaan silti säilyttää. Moderni, toimiva ja omannäköinen hirsitalo vastaa vaativimpiinkin tarpeisiin. Korkealuokkainen arkkitehtuuri ja tinkimätön design ovat mukana kaikessa Hongan toiminnassa suunnittelusta viimeiseen loppusilaukseen asti. Kaiken tavoitteena on luoda esteettinen, käytön ja katseet kestävä kokonaisuus, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmenet.

Suurin osa Honka-kodeista suunnitellaan alusta pitäen asukkaan tarpeiden mukaisesti. Yksilöllisen suunnittelun ohella Honka tarjoaa sarjan valmiiksi suunniteltuja talopaketteja, joiden toteuttaminen on nopeaa ja vaivatonta. Mallivalikoimasta voi myös kerätä ideoita ja vinkkejä, ja muokata niistä omiin tarpeisiin sopivan ratkaisun asiantuntevan ammattilaisen avulla.

 

Massiivipuutalo muutti kaupunkiin – ja sen mukana hyvä sisäilma

Honkarakenne tuo massiivipuun hyvät ominaisuudet ja terveellisen asumisen kaupunkilaisten ulottuville - nyt myös muuttovalmiina! Muuttovalmis Honka-koti on ainutlaatuinen ratkaisu sinulle, joka haluat persoonallisen, ja terveellisen kodin perheellesi, helposti ja turvallisesti. Muuttovalmiissa Honka-kodeissa yhdistyvät aivan uudella tavalla massiivipuun hyvät ominaisuudet, huolella valitut rakennus- ja sisustusmateriaalit ja tutkitusti turvalliset rakenteet. Lopputuloksena on terveellinen ja turvallinen koti, jossa koko perhe viihtyy.

Vielä jokin aika sitten hirsitalot miellettiin laajasti pelkästään vapaa-ajan tai taajamien ulkopuolelle rakennettavien omakotitalojen rakennusmateriaaliksi. Massiivipuutalo sopii kuitenkin erinomaisesti kaupunkeihin ja pienillekin tonteille, sillä se voi olla kaupunkikuvallisesti hyvin eleetön ja vailla perinteisen hirsitalon piirteitä. Suuriakin yksityisiä ja julkisia rakennuksia on rakennettu hirrestä aivan urbaanien alueiden ytimiin. Honkahirsi itsessäänkin on moderni puutuote, jolla saadaan aikaan näyttäviä yksityiskohtia ja upeita kokonaisuuksia.

Joillain kaupunkialueilla rakentamismääräykset saattavat velvoittaa, että omakotitalojen julkisivun on oltava kivipinnoitteinen. Honkarakenne on kehittänyt taloilleen kivipintaisen vaihtoehdon, Honka Fusion™ -ratkaisun, joka tyylinsä ansiosta soveltuu luontevasti myös kaupunkien kivitaloalueille. Honka Fusion™ on ainutlaatuinen massiivipuukoti, jossa Honkarakenteen kehittämän painumattoman hirren ansioista voidaan yhdistellä vapaasti erilaisia materiaaleja, kuten massiivihirttä, puupaneelia, terästä, kiveä ja suuria lasipintoja. Esimerkiksi osa julkisivun seinistä voi olla kiveä ja osa taas massiivipuuta.

Laaja sisustusmateriaalien valikoima mahdollistaa oman makusi mukaisen, persoonallisen kodin toteuttaminen. Tarjoamme myös ammattisisustajien suunnittelemat sisustuskokonaisuudet valintojesi helpottamiseksi.

 

Terveellisyys ja ekologisuus asumisen trendeinä

Massiivipuu on luonnon materiaali, joka luontaisesti sitoo ja luovuttaa kosteutta. Tästä syystä massiivipuisissa rakennuksissa on tasainen ilmankosteus, jolla on yleisesti tunnustettuja terveysvaikutuksia. Erityisesti allergikot ja astmaatikot kokevat massiivipuutalossa asumisen parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi.

Terveellisyyden rinnalla kuluttajat tekevät valintojaan entistä enemmän kestävän kehityksen ja eettisten arvojen perusteella. Rakennusten elinkaaresta halutaan mahdollisimman pitkä ja sen toteuttamisessa halutaan käyttää runsaasti uusiutuvia rakennusmateriaaleja. Puu on erittäin ekologinen raaka-aine. Metsän kasvaessa puusto sitoo itseensä ilmakehän hiilidioksidia. Kun puut kaadetaan rakennusaineeksi ja tilalle istutetaan uusia, niihin sitoutuu jälleen lisää ilmastomuutosta edistäviä haittakaasuja. Esimerkiksi 150-neliöiseen massiivipuutaloon sitoutuneen hiilidioksidin määrä, 90 tonnia, vastaa päästöjä, jotka syntyvät ajettaessa tavanomaisella autolla n. 560 000 kilometriä.

Puun käytön ekologisuutta lisää se, että hirsitalojen valmistus aiheuttaa muihin rakennusmateriaalien tuottamiseen verrattuna huomattavasti vähemmän ympäristöhaittoja. Massiivipuun teollisen valmistamisen energiankulutus on vain noin 50 % sementin ja noin 20 % tiilen valmistuksen vaatimasta energiamäärästä. Honkarakenteen tehtaalla tarvittava lämmitysenergia tuotetaan paikallisesti omassa lämpökeskuksessa talojen valmistuksessa syntyneestä sahaus- ja höyläysjätteestä. Vastuullisille kuluttajille massiivipuun valinta oman kodin rakennusmateriaaliksi on itsessään selkeä kannanotto tulevien sukupolvien puolesta.

 

Honka Terve Talo™ - sertifioidusti terveellinen koti

Koti on ihmisen tärkein paikka ja monelle meistä elämän suurin sijoitus. Siksi on tärkeää, että se on turvallinen ja hyvinvointia edistävä ympäristö koko perheelle. Honkarakenne on tuonut markkinoille VTT:n sertifioiman Honka Terve Talo –tuotteen, joka kehitettiin yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Honka Terve Talo™ on VTT:n sertifioima muuttovalmis omakotitalo, joka täyttää tiukat vaatimukset sisäilman puhtauden, materiaalien vähäpäästöisyyden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta. Rakentamisessa noudatetaan korostettua laadunhallintaa.

Honka Terve Talo™ -kokonaisuudessa kaiken suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on hyvä ilmanlaatu. Lisää asumismukavuutta tuovat perustasoa parempi valaistus sekä ääniolosuhteet. Terveydelle turvallinen koti on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Honka Terve Talo™ pysyy terveenä erityisen huolto-ohjelman avulla.

 

Energiataloudellinen koti massiivipuusta

Honka-koti säästää energiaa myös valmiina. Olennainen osa Honka-hirsikotien energiataloudellisuutta on rakenteiden tiiviys, joka syntyy teknisesti edistyksellisillä ratkaisuilla kuten salvostekniikalla, tutkituilla tiivisteillä ja kehittyneillä rakenneliittymillä. Koneellisesti millintarkasti sorvatut hirret tiivistetään tehtaalla, jolloin valmiin talon lämmönpitävyys on mahdollisimman hyvä. Lisäeristettynä Honka-hirsitalo voi päästä jopa A- ja B energiatehokkuusluokkiin, joiden kriteerit ovat 2013 muuttuneessa luokituksessa erittäin tiukat.

Hirsirakenteen etuna on myös auringon lämpöenergian varastoituminen päivän aikana. Hirsiseinä luovuttaa lämmön hitaasti yöllä säästäen lämmityskustannuksissa. Kesällä räystäät ja kuistien katokset suojaavat seiniä kuumenemiselta. Hyvin suunnitellussa hirsitalossa kesäyön viileys varastoituu massiivihirsiseiniin, jotka ylläpitävät miellyttävää sisälämpötilaa myös kuumina päivinä.

 

Asiantunteva kumppani oman unelman toteuttajaksi

Honkarakenne Oyj on maailman suurimpia hirsitalojen valmistajia ja talot tunnetaan Honka® tuotemerkistä. Vuonna 1958 perustettu Honkarakenne Oyj on toimittanut yli 80 000 toteutunutta unelmaa yli 50 maahan – niin koteja, loma-asuntoja kuin maailmanluokan urheilukeskuksia, hotelleja, ravintoloita ja kokonaisia lomakyliä. Honkarakenne sai taloilleen CE-merkinnän ensimmäisenä toimialalla 2004.

 

Lisätietoja

Honkarakenne Oyj

Puh. 020 5757 00

www.honka.fi

 

 

Lue lisää Hongasta Suomirakentaa.fi:ssa:

Honka

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honka - arvokkaimmalle ajallesi

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

honkauuslogosivulle

 

Yhteystiedot

Honkarakenne Oyj
Pääkonttori
PL 31
04401 Järvenpää
P. 020 5757 00


www.honka.fi

 

honka-banneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot