Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Honka - Arvokkaimmalle ajallesi

yritysesittaa

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkihullua kansaa. Arvokkaimmalle ajalleen kannattaa valita vain parasta. Kaikkien Honka-lomakotien perustana on ekologinen, kaunis ja hyvinvointia edistävä hirsitalo, jonka lämpöön ja tunnelmaan on mukava palata aina uudestaan ja uudestaan.

kippari cmyk

Ratkaisut tarpeittesi mukaan

Tarinoita vapaa-ajanvietosta on yhtä monta kuin on kertojaakin. Kun yksi harrastaa, ­toinen rentoutuu oleskellen. Kolmas kokoaa ystävät ympärilleen, neljäs hautautuu ajatuksiinsa luonnossa kuljeskellen.

Vietätpä vapaa-aikaasi miten vain, saat siitä eniten irti, kun lomakotisi on suunniteltu perheesi tarpeiden mukaan. Honka Suunnittelupalvelu auttaa selvittämään vapaa-ajanviettosi todelliset tilatarpeet ja tekemään niitä parhaalla mahdollisella tavalla tukevat suunnitelmat. Suunnittelun asiantuntijat osaavat huomioida oikein henkilökohtaiset tarpeesi, ja löytävät niille toimivimmat ratkaisut ja kustannustehokkaat toteutustavat.

Yksilöllisesti suunniteltu lomakoti on aidosti oma, tosin toisinaan paras ratkaisu löytyy valmiina suositusta Honka-mökki- ja saunamallistosta. Mallisto toimii suunnitteluhankkeessakin arvokkaana ideoiden ja vaihtoehtojen lähteenä. Honka-myyjän luona voit lisäksi tutustua sähköisessä muodossa olevaan laajennettuun mallistoon, josta löytyy toinen toistaan houkuttelevampia huviloita ja kakkoskoteja.

 

Kaipaatko lisätilaa nykyiseen mökkiisi?

Onko Sinulla perintömökki, joka ei enää täysin vastaa toiveitasi? Onko perheesi kasvanut ulos rakkaasta pienestä vapaa-ajanviettopaikasta? Kaipaako lapsuusmuistoja täynnä oleva vanha kesämökki peruskunnostusta ja varustetason nostoa?

Honka Laajennuspalvelu tarjoaa toimivia ratkaisuja uudis- ja lisärakentamiselle. Ammattilaisten avulla saat luotua vanhalle lomanviettopaikalle kokonaan uuden elämän. Laajennukseen on huomattavasti helpompi toteuttaa mukavuuksia, kuten esim. kylpyhuone tai kodinhoitotila, kuin vanhaan osaan. Lisätilan myötä sekä oma väki että vieraat viihtyvät lomapaikassa paremmin.

Vapaa-ajanviettopaikan sydän on sauna. Honka-saunat ovat samaa korkeatasoista laatua kuin kaikki muutkin Honka-kodit. Yhä yleisempää on rakentaa perussaunan lisäksi savusauna, jonka perinteen vaalimisessa Honkarakenteella on vuosikymmenten kokemus. Voit toteuttaa saunan erillisenä rakennuksena ennen mökkiä, samanaikaisesti tai myöhemmin. Joskus jopa pelkkä saunamökki saattaa riittää.

 

Tontti ja talopaketti vaivattomasti

Levi, Ruka, Ylläs, Rönnäs... Haluatko sinne missä aina tapahtuu? Honka Tonttipalvelu välittää laadukkaita tontteja maamme suosituimpien laskettelu-, golf- ja muiden vapaa-ajankeskusten läheisyydessä. Vai haluatko mieluiten oman rauhallisen kesänviettopaikan järven rannalta, mutta sopivaa tonttia ei ole vielä löytynyt? Sekin hoituu helposti Honka-tontti- ja talopakettiratkaisuna. Tonttitarjonta muuttuu jatkuvasti, viimeisimmän tilanteen löydät honka.fi -verkkosivuilta.

 

7011

 

Energian ja rahan säästöä

Lomakodeissa viihdytään yhä pidempään, aikaisin keväästä myöhäiseen syksyyn – lisäksi vielä talvilomien aikaan. Siksi loma-asuntojenkin energiatehokkuusvaatimukset korostuvat.

Honka LowE™ on erinomainen seinäratkaisu mökkeihin, jotka ovat aktiivisessa talvikäytössä. Seinärakenteessa hirret voivat olla joko rakennuksen ulko- tai sisäpuolella. Kerrosseinärakenteiset LowE™-lomakodit luokitellaan energiatodistuksessa kaikkein ylimpiin energialuokkiin, mikä tarkoittaa että säästät lämmityskuluissa jopa yli 30 % normaalien energiamääräysten asettamiin tasoihin verrattuna. Osaavalla suunnittelulla, huippuluokan ikkunoilla ja ovilla sekä mallisuojatulla ja patentoidulla hirsitekniikalla toteutetaan tiivis ja lämmin, sisäilmaltaan miellyttävä ja energiaa säästävä hirsitalo.

Massiivihirrellä on myös luonnollinen kyky varastoida lämpöä ja luovuttaa sitä huoneilmaan tarpeen mukaan. Massiivisen hirsirakenteen etuna kevytpuuseiniin verrattuna on ilmaisen aurinkoenergian hyödyntäminen kevät- ja syysaikaan, jolloin matalalta paistavan auringon lämpöenergia varastoituu hirsiseiniin. Seinä luovuttaa lämmön hitaasti yöllä säästäen merkittävästi lämmityskustannuksissa. Kesällä auringon paistaessa korkeammalta räystäät ja kuistien katokset suojaavat seiniä kuumenemiselta. Hyvin suunnitellussa hirsitalossa kesäyön viileys varastoituu massiivihirsiseiniin, jotka ylläpitävät miellyttävää sisälämpötilaa myös kuumina päivinä.

Lomakoti voidaan huoletta jättää täysin ilman ylläpitolämpöä talveksi, kun siihen on asennettu Honka Säästö™ -järjestelmä. Järjestelmän avulla saat tyhjennettyä lomakodin vesijohdot niin, etteivät ne vaurioidu pakkasilla. Ratkaisu säästää merkittävästi energiaa, ja selvää rahaa, ellet käytä mökkiäsi talvisaikaan. Ja vaikka käyttäisitkin, järjestelmä antaa Sinulle turvaa yllättävien sähkökatkosten varalle.

 

Turvallinen valinta

Honkarakenne on yksi Suomen johtavista hirsirakenteisten mökkien, huviloiden ja saunojen valmistajista. Honkarakenne on toimittanut jo yli puolen vuosisadan ajan aidosta massiivipuusta valmistettuja yksilöllisiä koteja, vapaa-ajan asuntoja ja saunoja yli 50 maahan. Joukkoon mahtuu myös lukemattomia projektikohteita, kuten hotelleja, ravintoloita sekä kokonaisia lomakyliä.

Pitkä kokemus ja aktiivinen tuotekehitys ovat tuottaneet jo useita patentteja ja hyödyllisyysmalleja sekä mallisuojia EU:ssa, Venäjällä ja Japanissa. Tuotekehitys tähtää turvallisten, energiatehokkaiden ja terveellisten asumisratkaisujen kehitykseen yhteistyössä alan johtavien tutkimuslaitosten kanssa, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Asumisen turvallisuutta lisäävästä tutkimusyhteistyöstä ovat esimerkkeinä osallistuminen Japanin maanjäristystutkimuksiin ja paloturvallisuustestauksiin. Kotimaassa Honkarakenne on mukana mm. kosteustutkimuksissa, ja Saksassa tiiveys- ja energiatestauksissa. Edelläkävijyys ja pitkä kokemus tuovat valintaasi turvallisuutta.

 

honka logo

www.honka.fi

 

Lue lisää Hongasta Suomirakentaa.fi:ssa

Honka

Aito ja alkuperäinen painumaton hirsi on testattu tuhansissa taloissa

Hongan talouutuudet 2022 edustavat kolmea erilaista elämäntyyliä

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Honkarakenne Oyj
Pääkonttori
PL 31
04401 Järvenpää
P. 020 5757 00


www.honka.fi

Lataa tästä kuvasto 
tai tilaa se kotiisi

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot