Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Ainoakoti

Ainoakotia myyvät K-Raudat kautta maan ja talotoimittajana toimii DEN Finland. Valitsemalla Ainoakodin asiakas saa kumppanikseen Suomen suurimman talotehtaan ja paikallisen K-Raudan laajan valikoiman kodin uusia hankintoja varten. Ainoakodilta löytyy laaja mallisto puu- ja hirsitaloja eri tarpeisiin. Puutalon saa kolmella eri valmiusasteella: muuttovalmiina, sisustusvalmiina ja talopakettina. Laajan ja suositun puutalomalliston lisäksi Ainoakodilta löytyy myös muutto- ja sisustusvalmiit hirsitalot. Valikoimasta löytyy myös pari- ja rivitalot, rinnetalot sekä autotallit ja -katokset.

Lue lisää: Ainoakoti

Dekotalo

Kotimainen Deko-Talo Oy toimittaa laadukkaita puurakenteisia omakotitaloja, paritaloja sekä autotalleja. Deko-Talon talomallisto on laaja ja kaikki talomallit ovat helposti muunneltavissa asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Valtaosa Dekotaloista toimitetaan täysin muuttovalmiina, mutta asiakas voi valita myös Sisusta Itse -toimitusvaihtoehdon, jolloin asiakas saa itse toteuttaa talonsa sisustustyöt. Deko-Talon Kotiarkkitehtipalvelun avulla asiakkaan yksilölliset unelmat ja toiveet voidaan toteuttaa fiksusti ja joustavasti.

Lue lisää: Dekotalo

Designtalo

Designtalo on osa Suomen suurinta talotehdasta DEN Finlandia ja se on 30 vuoden ja yli 7000 talon kokemuksella muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä ja markkinajohtaja Suomessa. Designtalolta asiakas saa muuttovalmiin kodin kiinteään hintaan.

Kaikki Designtalon Nordic-malliston talot ovat räätälöitävissä asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Laajan ja muunneltavan Nordic-malliston lisäksi Designtalon valikoimaan kuuluu suuren suosion saavuttanut, valmiiksi suunniteltu ja kustannustehokas Ideal-mallisto. Kaikki talomallit ovat saatavissa ympäristöystävällisellä ECO2-ratkaisulla. Designtalo on muuttovalmiiden omakotirakentajien suosituin talomerkki.

Lue lisää: Designtalo

Jetta-Talo

Jetta-konsernin koti sijaitsee Perhossa, Keski-Pohjanmaalla. Oman sahan puutavarasta on valmistettu Jetta-Taloja jo yli 40 vuotta ja se onkin yksi suurimmista puutalotoimittajista. Joukkoon mahtuu omakotitalojen lisäksi piharakennuksia, rivitaloja, pientalojen aluerakentamista ja julkisia rakennuksia. Jetta-Talo-talopaketin voi tilata kolmella vaihtoehtoisella toimitussisällöllä eli runkovalmiina, räätälöitynä tai levyvalmiina joko talotehtaan mallistosta valittuna tai täysin yksilöllisesti asiakkaan toiveen mukaisesti. Jetta-Talon asiakkaissa on keskimääräistä enemmän ison talon rakentajia.

Lue lisää: Jetta-Talo

Jukkatalo

Jukkatalo Oy on yksi Suomen tunnetuimmista talomerkeistä ja sillä on vuosikymmenien kokemus teollisesta tuotannosta ja laadukkaiden kotien valmistuksesta. Jukkatalo on osa PRT-Forest -konsernia ja yrityksen mallistosta löytyy kaiken kokoisia omakotitaloja, jotka sopivat erinomaisesti myös vapaa-ajan asunnoiksi. Valikoimissa on myös paritaloja ja piharakennuksia sekä hirsikodista haaveileville oma Hirsijukka-mallisto. Jukkatalo on toiseksi eniten myyty talomerkki omakotirakentajille. Toimitussisällöistä voi valita muuttovalmis, sisusta itse tai rakenna itse -talopaketin. Talo on mahdollista myös räätälöidä aina asiakkaan tarpeiden mukaan eli koti tai vapaa-ajanasunto voidaan suunnitella alusta asti tai muokata olemassa olevaa talomallia. Asiakkaissa on paljon nuoria perheitä, mutta myös vanhempia pariskuntia.

Lue lisää: Jukkatalo

Kannustalo

Kannustalosta on neljän vuosikymmenen aikana kasvanut vahva puutalorakentamisen suunnannäyttäjä. Se on useana vuonna voittanut Asuntomessujen Paras Talo -yleisöäänestyksen. Muuttovalmiin toimitustavan lisäksi valittavina on myös Sisusta itse ja Talopaketti-toimitus, jossa itse osallistumalla on mahdollisuus säästää rakentamiskustannuksissa.

Useat talomallit sopivat loistavasti myös kakkoskodiksi tai kesähuvilaksi. Valikoimasta löytyy myös pihapiirin rakennuksia autokatoksesta pihasaunaan. Kannustalon tyypillinen asiakas on nuorehko pariskunta/perhe, joka rakentaa ison, monimuotoisen talon ja on usein hyvin toimeen tuleva. Asiakas rakentaa usein talonsa täysin yksilöllisesti suunnitellen tai Kannuksen tyyppiratkaisua hieman muunnellen.

Lue lisää: Kannustalo

Kastelli

Harjavalta-konserniin kuuluva Kastelli on Suomen tunnetuin talomerkki ja toimialansa markkinajohtaja. Pientalojen ostetuin merkki Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 alkaen ja pitää siis ykkössijaa edelleen. Vuonna 2000 markkinoille tulivat täyslämpimät huvilat ja vuonna 2005 muuttovalmiit talot. Kastelli on tuonut markkinoille perinteisten puurunkoisten talojen lisäksi vuonna 2020 lanseeratun Hirsi-Kastellin painumattomasta hirrestä valmistetut hirsikodit.

Omakoti- ja huvilamallien lisäksi tarjolla on myös autotalleja, -katoksia ja pihasaunoja, joita kaikkia voi muunnella ja räätälöidä omien toiveiden mukaisesti. Toimitusvaihtoehdot vaihtelevat peruspaketista viittä vaille valmiiseen ja muuttovalmiiseen. Kastellin oma talotekniikkaosasto toteuttaa kohteiden talotekniikan ja vuonna 2023 he lanseerasivat Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin, jolla minimoidaan asumisen aikaiset ostoenergiakustannukset. Kastellin asiakas on usein nuorehko perhe ja talo rakennetaan laajasta Kastellin talomallistosta valmista talomallia muokaten.

Lue lisää: Kastelli

Kiiruna Talot

Kiiruna Talot rakennetaan 100 %:sti säältä suojassa. Talot – myös hirsitalot – rakennetaan sisustustöitä myöten valmiiksi Tornion talotehtaalla. Talo toimitetaan asiakkaan tontille sen koosta riippuen 2–4 tilaelementtinä. Kodin valmiusaste tontille toimitettaessa on erittäin korkea, seinät on maalattu ja kodintekniikka käynnistystä vaille valmiina.  Talon viimeistely talotoimituspäivän jälkeen kestää maksimissaan neljä viikkoa, minkä jälkeen muuttovalmis koti luovutetaan asiakkaalle.

Kaikkien Kiiruna Talojen hintaan kuuluu maalämpö asennuksineen. Uuden hirsikonseptin myötä Kiiruna Hirsitalojen hirren korkeus on näyttävä 265 mm.

Lue lisää: Kiiruna Talot

Muurametalot

Kuivissa ja lämpimissä tehdasolosuhteissa Torniossa sekä Kangasniemellä valmistettu muuttovalmis Muurametalo sopii rakentajalle, joka arvostaa tehdasvalmistuksen tuomia hyötyjä. Näitä ovat esimerkiksi toimituksen nopeus, vakioitu ja valvottu laatu sekä rakenteiden kuivaketjun varmistaminen.

Toimitustavasta riippumatta talopaketin hinta pitää sisällään perustukset ja vesikiertoisen lattialämmityksen, maalämpöpumpun sekä kallioporauksen.

Lue lisää: Muurametalot

Omatalo

Omataloja on valmistettu jo yli 80 vuotta Ylä-Savossa Sonkajärvellä. Omatalon laatuun ja palveluun on luottanut vuosikymmenten saatossa jo yli 30 000 omakotirakentajaa. Pitkälle viety suurelementtien valmistusprosessi kuivissa sisätiloissa, laadukkaat materiaalit sekä osaavien ammattilaisten suorittama takuuasennus varmistavat laadukkaimman lopputuloksen.

Omatalon mallistossa on laaja valikoima erityyppisiä koteja kaikenlaisille tonteille. Talomalleja voi lisäksi muunnella esimerkiksi jatkamalla, lisäämällä ikkunoita, muuttamalla ulkoasua, vaihtamalla kattomuodon, muokkaamalla väliseiniä ja niin edelleen. Yhtä lailla onnistuu yksilöllisempikin koti myös täysin omien suunnitelmiesi pohjalta. Myös paritalo- ja suuremmatkin ratkaisut ovat mahdollisia, pienimmät mallit sopivat hyvin myös vapaa-ajan käyttöön.

Omatalo kehittää jatkuvasti prosessejaan, tuotevalikoimaansa ja palveluaan vastatakseen yhä kiristyviin energiatehokkuus- ja rakennusmääräyksiin sekä muuttuviin asiakastarpeisiin. Korkean laadun takaavat tuotteiden CE-merkintä ja laatusertifioitu tuotanto.

Lue lisää: Omatalo

Sievitalo

Sievitalo kuuluu Sievi Group -rakennuskonserniin. Yrityksen arvoihin kuuluvat terveellisyys, kestävyys ja ympäristöystävällisyys, jotka se huomioikin kaikessa toiminnassaan, kuten materiaalivalinnoissa, tuotekehityksessä, suunnittelussa ja tuotannossa. Muuttovalmiiden omakotitalojen ja loma-asuntojen lisäksi toimitusvaihtoehdoista löytyvät Sisusta itse -talopaketti, Muuttovalmis, MuuttovalmisPlus ja Lämpöhirsi-paketti.

Sievitalolla on vakiomallien lisäksi Oma malli -palvelu, jonka kautta voi tilata talon omilla kuvilla. Se on euromääräisesti mitattuna markkinaosuudeltaan suurimpien talomerkkien joukossa.

Lue lisää: Sievitalo

Älvsbytalo

Älvsbytalo kuuluu Älvsbyhus-konserniin ja on Pohjoismaiden johtava talovalmistaja. Jo 46 000 perhettä on valinnut kodikseen tai vapaa-ajanasunnokseen energiatehokkaan Älvsbytalon Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Kaikki Suomen Älvsbytalot valmistetaan Kauhajoella. Hinnat ovat selkeät ja pitävät. Hinta sisältää myös vakioperustukset ja rahdin. Älvsbytalon maksuehdot ovat Suomen parhaat! Talo maksetaan vasta kun se on toimitettu ja lopputarkastus on tehty – ilman ennakkomaksuja. Asiakas saa myös hintatakuun: hinta pysyy täysin muuttumattomana vuoden ajan talotilauksesta. Edullinen hankintahinta ja pieni sähkönkulutus takaavat, että elämä Älvsbytalon kanssa on leppoisaa.

Lue lisää: Älvsbytalo

Kastelli Energiafiksu™ – kodin älykäs energiaratkaisu

Markkinajohtajan manttelin kantaja, on tuonut markkinoille uraauurtavan Kastelli Energiafiksu™ paketin, jonka turvin asukas pääsee sekä säästämään että tuottamaan energiaa uudessa kodissaan. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista; yhä useampi haaveilee uusiutuvan energian ratkaisuista myös ympäristövastuullisista syistä.

Lue lisää: Kastelli Energiafiksu™ – kodin älykäs energiaratkaisu

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot