Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Rakenna koti hirrestä

rts_tutkii_logo_pieniSuomi on kautta aikojen ollut hirsirakentamisen luvattu maa. Suomessa hirsirakentamisen valtakausi oli ennen toista maailmansotaa, jonka jälkeen rankarakenteet valtasivat markkinoita. 2010-luvulla hirrestä rakentaminen on jälleen kohonnut nousuun ja vuosittain noin joka viides omakotirakentaja rakentaa kotinsa hirrestä.

Lue lisää: Rakenna koti hirrestä

Radonin ehkäiseminen

Radon on radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Talon alla oleva maaperä on tärkein radonin lähde. Asuntoon radon kulkeutuu perustuksissa olevien rakojen kautta. Radonia ei voi mitenkään aistia, ja mittaaminen onkin ainoa tapa saada pitoisuus selville. Jos pitoisuus on korkea, voidaan radonpitoisuutta alentaa esimerkiksi radonimurilla. Helpointa radonin torjuminen on kuitenkin talon rakennusvaiheessa. Uusi asunto tulee suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus ei ylittäisi arvoa 200 Bq/m³.

Lue lisää: Radonin ehkäiseminen

Autotallin tai autokatoksen rakentaminen

rts_tutkii_logo_pieni

Autotalli tuo kaivattua säilytystilaa helpottamaan arjen sujuvuutta. Autotallin rakentaa noin 40% uusien omakotitalojen rakentajista. Lisäksi autokatoksen rakentaa joka toinen omakotirakentaja talonsa yhteyteen.

Älvsbytalon autotalli netti

Lue lisää: Autotallin tai autokatoksen rakentaminen

Yläpohjan lisäeristys Ekovillalla

yritysesittaaEkovilla-eristeen saa ammattilaisen asentamana, mutta se on helppo asentaa myös itse. Puukuitueristettä on mukava käsitellä ja esimerkiksi 20 sentin lisäeristeen puhaltaminen yläpohjaan käy hetkessä ja eriste maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä lämmityskuluina ja lisääntyneenä asumismukavuutena. Ekovilla eristäjä säästää aina myös luontoa ja hillitsee osaltaan ilmastonmuutosta.

Lue lisää: Yläpohjan lisäeristys Ekovillalla

Kauniit, käsinlyödyt Terca-tiililaatat sisustamiseen

yritysesittaaTerca-tiililaatat ovat aitoja keraamisia tiilituotteita, jotka valmistetaan samoja vanhoja tiilenpolttoperinteitä vaalien kuin käsinlyödyt tiiletkin. Terca-tiililaatat soveltuvat sisustamiseen kaikissa kodin tiloissa. Valikoimassa on useita eri malleja ja ne on itsekin helppo asentaa. Tässä artikkelissa käsitellään tiililaattojen asentamista.

Lue lisää: Kauniit, käsinlyödyt Terca-tiililaatat sisustamiseen

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

vertia banneri