Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Päivitä kotisi sisustus pinnijaloilla

Pinnijalkapojat:

Hyvä design muodostuu käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Ajan hermoilla olevien sisustajien ja kotinsa tuunaajien keskuudessa pinnijalat ovat keveytensä ja tyylikkyytensä myötä nousseet kovaan suosioon. 

Lue lisää: Päivitä kotisi sisustus pinnijaloilla

Toteuta unelmiesi lankkupöytä tee-se-itse-mentaliteetilla!

Pinnijalkapojat on suomalainen sisustamisen verkkokauppa, jonka lähtökohtana on ollut tarjota mielenkiintoisia tuotteita tee-se-itse-sisustajille. Perinteisestä huonekaluliikkeestä poiketen tuotevalikoima koostuu pääsääntöisesti erikseen myytävistä pöydänjaloista sekä pöytälevyistä, joita asiakas voi mielensä mukaan yhdistää. Asiakkaalla on myös mahdollisuus käyttää hyväksi jo olemassa olevia pöytälevyjä ja huonekaluja yhdistämällä niihin laadukkaat ja modernit teräsjalat. Tällä tavalla vanha pöytälevy tai huonekalu voi saada täysin uuden ilmeen ja elämän - kierrätyssisustamista parhaimmillaan! Monen suomalaisen haaveena on jykevä lankkupöytä, joka toimii kodin keskipisteenä. DIY-Lankkupöydän toteuttaminen omatoimisesti on paitsi mielekästä, myös erittäin kustannustehokas ratkaisu unelmiesi ruokapöydän toteuttamiseen.

Lue lisää: Toteuta unelmiesi lankkupöytä tee-se-itse-mentaliteetilla!

Huopakatteiden asennus

rts_tutkii_logo_pieni

Bitumikaton valinnassa äänettömyys, edullisuus, keveys ja asentamisen helppous ovat sen yleisimpiä valintaperusteita. Bitumikattojen värimaailma ja kuosit ovat monipuolistuneet. ja siksikin se sopii erinomaisesti suomalaiseen maisemaan. Niitä käytetään paljon loma-asuntojen kateaineina, mutta bitumi sopii hyvin myös omakotitaloon. Katerakenteena se poikkeaa muiden katemateriaalien asennuksista. Alusta on yhtenäinen levy tai aluslaudoitus, jonka päälle asennetaan alushuopa. Varsinaista aluskatetta huopakatto ei tarvitse. Palahuopa on suhteellisen helppo asentaa ja materiaalin ylösvienti katolle on vaivatonta.

bitumikate

Lue lisää: Huopakatteiden asennus

Ikkunoiden asennus vaatii huolellisuutta

Ikkunat ovat osa talon energiataloutta. Tiiviit ja hyvin lämpöä pidättävät ikkunat säästävät paitsi energiaa, antavat myös lämmönjaon valinnalle vapautta. Ikkunoiden asentaminen sekä vaihtaminen saneerauksen yhteydessä ovat suhteellisen helppoja toimenpiteitä. Vanhan ikkunan vaihto uuteen kestää ammattimieheltä vain hetken, mutta ikkunoiden asennus ja vaihto sujuvat kuitenkin myös omatoimisesti.

Lue lisää: Ikkunoiden asennus vaatii huolellisuutta

Ulko-ovet ja ikkunat

rts_tutkii_logo_pieniRTS Tutkii-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

Ikkunoiden asennus vaatii huolellisuutta

  • Ikkunoiden asentaminen sekä vaihtaminen saneerauksen yhteydessä ovat suhteellisen helppoja toimenpiteitä. Vanhan ikkunan vaihto uuteen kestää ammattimieheltä vain hetken, mutta ikkunoiden asennus ja vaihto sujuvat kuitenkin myös omatoimisesti.

Ulko-oven asentaminen

  • Artikkelissa kerrotaan ulko-ovien asennuksesta, mutta myös sisäovien asennus ja kunnostus tapahtuvat pääpirteissään saman kaavan mukaan. Keskeisenä erona on lämmöneristyksen huomiointi ulko-ovia asennettaessa.

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot