Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honkarakenne tunnetaan laadukkaana vapaa-ajan rakentajana, mutta myös monet julkiset rakennukset ja ympärivuotiseksi kodiksi tarkoitetut talot ovat kotimaisen ammattilaisen käsialaa.

honka tervetalo 800x800ar

Honkarakenteen toimitusjohtajaksi hiljattain nimitetty Marko Saarelainen on juuri siirtynyt entisestä asemapaikastaan Japanista Suomeen. ”Varsinkin Aasiasta katsottuna suomalaisen rakentamisen ja asumisen erityispiirteitä ovat itse tekeminen sekä rikas mökkikulttuuri. Puhdas luonto tarjoaa loputtomasti raaka-aineita ja huikeita rakennuspaikkoja. Melkein jokaisella suomalaisella on pääsy kesämökille. Se on varsin ainutlaatuista globaalisti ajatellen.”

 

Ekologinen laatutuote

Honkarakenne on ollut lähes 60 vuoden ajan mukana suomalaisten rakentamishaaveissa ja niiden toteuttamisessa. ”Vaikka meidät tunnetaan Suomessa erityisesti loma-asunnoista, olemme siinä ajassa olleet mukana toteuttamassa myös niin omakotitaloja kuin vaativampia, julkisia hirsikohteitakin.

Kun katsoo sunnuntain Hesaria tai mitä tahansa asuntoportaalia, Hongan talojen kohdalla valmistaja usein mainitaan. Honkarakenteen talot siis pitävät jälleenmyyntiarvonsa ”, Saarelainen pohtii.

Vantaan asuntomessuilla alhaisin hiilijalanjälki saatiin aikaiseksi Honkarakenteen työmaalla. Rakentamisen jäljessä huomioidaan myös raaka-aineiden tuotantoprosessi. ”Tuotteidemme hiilijalanjälki on todella pieni. Tuotantoprosessit ovat tehostettuja, ja laitoksellamme on oma voimalaitos, joten jätettä jää alle yksi prosentti”, Saarelainen kertoo.

 

Terve Talo uusilla innovaatioilla

”Yksi tärkeimmistä innovaatioistamme, painumaton hirsi ja uusimpana uutuutena nolla-nurkka, liittyvät myös ekologisuuteen ja terveelliseen asumiseen. Se on turvallinen valinta, johon voidaan joustavasti yhdistää muita rakennusmateriaaleja ja tehdä esimerkiksi rapattua seinää”, Saarelainen jatkaa.

Honka on myös ottanut yhä yleisemmät sisäilmahaasteet tosissaan. ”Allergioiden kohdalla jokainen tapaus katsotaan erikseen, sillä ihmiset ovat herkistyneet eri asioille. Olemme tehneet yliopistojen, Allergia- ja astmaliiton sekä VTT:n kanssa yhteistyötä tutkimuksen saralla. Yhteistyön pohjalta on kehitetty erityisesti allergikoille sopiva talotuote, Honka Terve Talo, joka on saanut VTT:n sertifikaatin.”
Marko Saarelaisen mukaan maailmalla Honka tunnetaan paremmin laadukkaana omakotirakentajana. Myös Suomessa Hongan omakotirakentaminen on kasvussa.

 

Yhteydenotot: Honkarakenne, puh. +358 20 5757 00, www.honka.fi

Teksti: Editori Helsinki - www.editori.fi/kv

honkauuslogosivulle

 

Yhteystiedot

Honkarakenne Oyj
Pääkonttori
PL 31
04401 Järvenpää
P. 020 5757 00


www.honka.fi

 

honka-banneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot