Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Pientalorakentamisen markkinajohtaja Kastelli rynnistää hirsitaloihin

Suomen johtava omakotitalovalmistaja Kastelli-talot tuo ensimmäistä kertaa malliston myös kasvussa oleville hirsitalomarkkinoille. Yhtiö tavoitteena on saavuttaa asema suurimpana muuttovalmiiden hirsitalojen toimittajana.

– Suomessa on jo noin 30 000 Kastelli-taloa ja haluamme tuoda kokemuksemme myös hirsitaloihin. Pientalorakentaminen on toteutustapojen, sijainnin ja rakennusmateriaalien osalta murroksessa, joten katsoimme hetken olevan oikea hirsitalomarkkinoille menoon. Kaupunkimainen pientalorakentaminen hakee muotoaan ja hirsi vastaa ekologiselle rakentamiselle, terveelliselle asuinympäristölle ja hyvälle sisäilmalle asetettuihin vaatimuksiin, sanoo Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Joran Hasenson.

 

Tavoitteena markkinajohtajuus

Runsas viidennes kaikista Suomessa myydyistä talopaketeista on hirsirakenteisia ja yksityishenkilöiden talopaketeissa jo enemmän kuin joka neljäs talo on hirsirakenteinen. Hirsitalojen markkinaosuus on kaksinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2019 Suomessa rakennettiin 1300 hirsitaloa.

Joran Hasensonin mukaan Kastelli tavoittelee vuoteen 2023 mennessä markkinajohtajan asemaa suurimpana muuttovalmiiden hirsitalojen toimittajana. Erityisesti se tähtää hirsitaloillaan suurimpien kasvukeskusten pientalomarkkinoille.

 

Avaruutta, valoa ja tehokasta tilankäyttöä

Uusi Hirsi-Kastelli talomalliston suunnittelija on arkkitehti, SAFA, Eevamaria Timlin. Malliston pohjaratkaisut ja tilojen sijoittelu on tehty siten, että talot soveltuvat rakennettavaksi myös kapeille kaupunkitonteille, siten että asumisen yksityisyys säilyy. Mallistoa luonnehtivat painumattoman hirren mahdollistamat avarat lasipinnat.

Hirsitalovalmistajien valtavirrasta Hirsi-Kastellit erottaa myös toimitusaste, sillä talot toimitetaan muuttovalmiina. Omakotitalorakentamisessa muuttovalmiina toimitettavat talot ovat jo ohittaneet perinteiset talopaketit. Kastelli haluaa vauhdittaa kehitystä myös hirsitalomarkkinoilla.

 

Lisätietoja

Kastelli-talot Oy

www.kastelli.fi

www.hirsikastelli.fi 

www.easyin.fi

 

Lue lisää Kastellista Suomirakentaa.fi:ssa

Kastelli

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot