Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Ilmavesi- ja maalämpöpumppu -energian ja rahan säästäjät

yritysesittaaNIBE Energy Systems Oy:

Korjausrakentajalle ilma/vesi- tai maalämpöön siirtyminen on vaivaton projekti, mikäli talossa on jo vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Näiden avulla vuosittaiset energiakustannukset putoavat jopa alle kolmannekseen. NIBE on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmätoimittaja, jonka tuotevalikoimasta jo tuhannet omakotiasukkaat ovat löytäneet lämmitysratkaisun.

NIBE1245 nettiin

 

Maalämmöllä isot energiasäästöt

Maalämpö soveltuu parhaiten yli 100 neliön taloihin, joissa on kiertovesilämmitys – erityisesti, kun vanhasta lämmityskattilasta halutaan eroon. NIBEn maalämpöpumput toimivat tehokkaana päälämmitysjärjestelmänä ja niihin voidaan liittää aurinkolämmitys tai -sähkö.

NIBE S1155 ja S1255 invertterimaalämpöpumput soveltuvat kaiken kokoisiin omakotitaloihin, pienistä suuriin sekä uusiin ja vanhoihin. Pumppujen korkea hyötysuhde ja älykäs ohjaus varmistavat, että lämpöä tuotetaan huipputehokkaasti niin syksyn koleassa säässä kuin talven paukkupakkasillakin. Lämpimän käyttöveden tuotanto on myös riittävää kaikissa olosuhteissa, huolettomasti. Kesäksi asumiseen tuo mukavuutta NIBE Cool-IN Basic-viilennysjärjestelmä, joka on räätälöity toimimaan täydellisesti NIBE maalämpöpumppujen kanssa. Sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, myös ilmankosteus alenee. Viileys kerätään syvältä maasta ja puhalletaan sisätiloihin joko seinälle asennettavalla tai kattoon upotettavalla sisäyksikköllä. Sähkönkulutus on vain murto-osa esimerkiksi ilmalämpöpumpun kulutuksesta.

Uutuutena NIBEn invertterimaalämpöpumpuissa on Smart Price Adaption – pörssisähköohjaus, joka lämmittää voimakkaimmin niinä tunteina, jolloin sähkö on halvimmillaan. Mukavuudesta tinkimättä. Palvelu toimii NIBE Uplink -nettiliitännän kautta, joka on myös pumppujen vakiovaruste.

 

Helpot ja tehokkaat NIBE ilmavesilämpöpumput

Ilma/vesilämmitys on kustannustehokas lämmitysmuoto, joka sopii erityisesti vesikiertoisella lämmityksellä varustettujen talojen korjausrakentamiseen. Kompaktit ja hiljaiset laitteistot on helpot ja nopeat asentaa, kun energiakaivoa ei tarvitse porata. Ilmassa oleva energiaa kerätään talon ja käyttöveden lämmitykseen, kesäisin haluttaessa myös viilennykseen. Ilma/vesilämmitys soveltuu erityisen hyvin öljykattilan rinnalle lämmityksen energiansäästöön - hankinta maksaa itsensä takaisin halvan öljyn aikanakin.

Ilma/vesilämpöpumppua valittaessa suosittelemme kääntymään ammattitaitoisen asennusliikkeen puoleen. Myös käyttäjien kokemuksia kannattaa kuunnella, esimerkiksi äänekkyydessä on merkittäviä eroja eri laitetoimittajien välillä. Suurena apuna on myös lain vaatiman energiamerkinnän tieto laitteen tehokkuudesta ja äänitasosta, etenkin kylmälle ilmanalalle annetut tiedot. Äänekkyydestä kertoo myös valmistajan ilmoittama maksimitehon äänitaso, sillä konehan toimii täysillä lämpötilan laskiessa pakkaslukemiin.

Ilma/vesilämpöpumppu tarvitsee sisäyksikön, joka hoitaa joko pelkän lämmitysjärjestelmän ohjauksen tai käyttöveden tuoton ja lämmityksen ohjauksen. NIBEn sisäyksiköt ovat helppokäyttöisiä ja hoitavat lämmityksen säädön automaattisesti. Varaajalla varustettu sisäyksikkö tuottaa reilusti lämmintä vettä kodin tarpeisiin. Tyylikkäänä ja hiljaisena sen voi sijoittaa helposti kodinhoitohuoneeseen.

Ilma/vesilämpöpumpun käyttö on vaivatonta. Järjestelmän huolenpito on helppoa - ulkoyksikön huolloksi riittää, kun muistaa tarkistaa, että kondenssiveden poisto on kunnossa tai ettei puhallin ole tukkeutunut esim. pudonneista lehdistä.

NIBE on suunniteltu ja valmistettu pohjoisen rankkoihin oloihin. Tehokkuudesta kertoo energiamerkin mukana toimitettu tieto laitteen hyötysuhteesta kylmässä ilmastossa, Helsingin oloissa. NIBE ilmoittaa energiamerkinnän reilusti vastaamaan laitteen todellista, täyttä kuormitusta.

 

NIBE F2120-ilma/vesilämpöpumppu

Osoituksena huipputason energiatehokkuudesta toimii uusi NIBE F2120-ilma/vesilämpöpumppu, jonka energiamerkinnän SCOP-arvo on jopa yli 5,0. Siten kyseinen lämpöpumppu luovuttaa peräti 5-kertaisen määrän lämpöenergiaa käyttämäänsä sähkönkulutukseen nähden.

 

Valmiit tuotepaketit

Ilma/vesilämpöpumppujen kysyntä on viime vuosien ajan ollut kasvussa niin uusissa omakotitaloissa kuin vanhojen omakotitalojen energiaremonteissakin. NIBEn monipuolisista, valmiista tuotepaketeista löytyy jälleenmyyjämme opastuksella sopivin vaihtoehto niin uudisrakennukseen kuin remontoitavaankin kohteeseen.

NIBE PLUS -järjestelmä on suunniteltu toimimaan saumattomasti erityisesti öljylämmityksen rinnalle. Valmis paketti sisältää ulkoyksikön, ohjainyksikön, maatelineen ja latauspumpun. Kohtuullisen investointikustannuksen avulla se maksaa itsensä nopeasti takaisin säästöinä lämmityskuluissa. Uudisrakennuksiin suosittuja pakettiratkaisuja ovat puolestaan NIBE SPLIT Classic, NIBE SPLIT BOX, NIBE VENTO ja NIBE POLAR.

 

Poistoilmalämpöpumppu uudisrakennuksiin

Maalämmön rinnalla uudisrakennukseen ykkösvaihtoehtona on NIBE poistoilmalämpöpumppu, joka on kompakti kokonaisuus. Pumpussa on yhdistetty lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuotto sekä ilmanvaihto. Laite on yksinkertaisin asentaa, sillä se liitetään vain lämmönjakoon ja ilmanvaihtokanavistoon, ilman talon ulkopuolisia asennuksia.

NIBEn valikoimasta löytyy pienempiin taloihin sopiva, edullinen F470 lämpöpumppu. Uusinta tekniikkaa edustaa F750- invertterilämpöpumppu, joka kerää aimo annoksen uusiutuvaa energiaa ja teho riittää isompaankin omakotitaloon.

 

Hyödynnä auringon energiaa

Sähkön siirtohintojen nousu indikoi myös sähkön hinnan nousua; ennusteiden mukaan lähes kaksinkertaisiksi seuraavien kymmenen vuoden kuluessa. Kuluttajan kukkaroa suojaa silloin parhaiten energiatehokkaan lämpöpumpun lisäksi aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa huomattavan osan kodin sähköstä.

NIBEn aurinkosähköpaketit on suunniteltu sopimaan suomalaisiin taloihin. Paneelit ovat myös kestäviä, niiden eliniäksi arvioidaan jopa 30 vuotta. Paneeleiden kiinnitysjärjestelmä valitaan kattomateriaaliin perusteella. Pienimmän, 3 kW:n paketin, liittämistä suosittelemme erityisesti F750 poistoilmalämpöpumppuun, joka lisää lämmitystä ja käyttöveden tuottoa silloin, kun aurinkosähköä on enemmän saatavilla.

Aurinkosähkön käyttö ei ole enää vain ympäristöteko, vaan se on myös taloudellisesti kannattavaa.

 

Asennuksista kotitalousvähennys

Lämpöpumpun asennuskustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Asennuskustannuksiin lasketaan myös energiakaivon poraustyö.

Käännythän kokeneen ammattilaisen puoleen löytääksesi juuri sinun tarpeisiisi sopivamman lämmitysjärjestelmän. Testaathan kotisivuillamme helppokäyttöistä energialaskuriamme , jonka avulla saat karkean arvion tulevasta säästöstäsi.

 

Lisätietoja:

Nibe Energy Systems Oy

www.nibe.fi

 

Lue lisää Suomirakentaa.fi sivustolta: 

Yritys Esittely - Nibe Energy Systems Oy

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää lämmityksen ja ilmanvaihdon

Valitse kotiisi sopiva NIBE:n lämpöpumppuratkaisu

Miksi edes ajattelisit muuta - Maalämpö on oikea ratkaisu

NIBEltä valmiit ilmavesilämpöpumppupaketit

Kodin viilennys lämpöpumpun avulla

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot