Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Lämmitysremontti

rts_tutkii_logo_pieniRTS TUTKII-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

 

Lämmitysjärjestelmän valinta

  • Nykyaikaiselta lämmitysjärjestelmältä vaaditaan paitsi alhaista energiakulutusta ja edullisia käyttökustannuksia, myös helppohoitoisuutta, huolettomuutta sekä mahdollisuutta hyödyntää muita energialähteitä.

Lämmitysremontissa hybridilämmitys on järkevä

  • Nykyaikaiselta lämmitysjärjestelmältä vaaditaan paitsi alhaista energiakulutusta ja edullisia käyttökustannuksia, myös helppohoitoisuutta, huolettomuutta sekä mahdollisuutta hyödyntää muita energialähteitä. Energiatalous ei yksin kata lämmitysjärjestelmää, vaan siihen kuuluu talon koko energiatalous lämpöeristeineen.

Ilmalämpöpumppu lisälämmi­tykseen tai lämmönlähteeksi

  • Talon ulkopuolella oleva ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on nykyään tuttu näky omakotitaloissa. Ilmalämpöpumput keräävät ulkoilmasta lämpöä ja siirtävät sen sisätiloihin. Lämpöpumppujen periaate on kaikilla sama vain toiminto vaihtuu laitteen mukaan. Lämpöpumppu on tänä päivänä uusiutuvan energialämmityksen avainsana.

Maalämpö soveltuu hyvin remonttikohteeseen

  • Maalämmityksessä lämpöenergia saadaan maaperästä pitkien keräysputkistojen avulla, joista keskusyksikön lämpöpumpun avulla saadaan energia hyödynnetyksi lämmitysjärjestelmässä.

Sähkö varmistaa muita lämmitystapoja

  • Sähkö on yhä useammin täydentävä ja varmentava lämmönlähde ja itse energiaa tuotetaan lämpöpumpuilla, puulla, aurinköljyllä tms. Sähkön etuina nyt ja tulevaisuudessa on, että se tulee kaikkiin taloihin ja tulevaisuuden talot ei juuri kuluta energiaa. Sähkö on huoltovapauden ja vaivattomuuden ansiosta helppo ratkaisu talon lämpöremonttiin.

Öljylämmitys uuteen aikaan järjestelmän saneerauksella

  • Öljykattilat ovat perinteisesti varmatoimista tekniikkaa ja hyvinkin vanhat kattilat saattavat toimia teknisesti moitteettomasti. Sen sijaan vanhat kattilat eivät yllä lähelle nykyaikaisten öljykattiloiden noin 95 prosentin hyötysuhdetasoa.

Lämmitysjärjestelmän hoito ja huolto

  • Valitsemasi lämmitysjärjestelmä määrää kuinka usein joudut sitä hoitaa, esimerkiksi puulämmitystä on seurattava joka käyttökerralla, kun maa- ja kaukolämpö tarvitsevat vain vähän seurantaa ja sähkölämmitys näitäkin vähemmän. Me kerromme kuinka huollat laitteesi oikein.

Tulisijat ovat osa Suomen energiajärjestelmää

  • Suomessa on lämmityskäytössä yli kaksi miljoonaa tulisijaa. Niiden merkitys energiataloudessa ei ole vähäinen, peräti 40 prosenttia pientalon lämmitysenergiasta saadaan polttopuusta.

yritysesittaaYritysten artikkeleita aiheesta

Täällä yritykset saavat itse esitellä sekä tuotteitaan että ratkaisujaan omavalitsemassaan muodossa.


Yritys- ja tuote-esittelyt

Lämmitysyritykset sekä niiden tarjoamat palvelut ja tuotteet.

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

nibelogo 

 

 Stiebel Eltron logo

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot