Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Poistoilmalämpöpumppu vaihtoehtona

Poistoilmalämpöpumpulla hoidetaan sekö rakennuksen ilmanvaihto, että lämmitys. Laitteen lämpökerroin on 1,5-2,2 ja sillä voidaan hoitaa lähes koko rakennuksen lämmittämiseen tarvittava energiatarve aina -20 asteeseen saakka. Suoraan sähkölämmitykseen verrattuna poistoilmalömpöpumppu säästää n. 40% ostettavasta energiasta.

nibe470 pieni nettiin

NIBE 470

 

Osa koneellista ilmanvaihtoa

Poistoilmalämpöpumppu ottaa energiansa talon poistoilmasta ja on osa kehittyneempää koneellista ilmanvaihtojärjestelmää. Toimintaperiaatteeltaan se on samanlainen kuin muutkin ilmalämpöpumput. Tuloilma tuodaan taloon lämmittämättömänä raitisilmaventtiilien kautta, tai esilämmitettynä tuloilmakanvistoa käyttäen. Poistettavasta jäteilmasta lämpö otetaan talteen ja siirretään takaisin lämmitykseen ja käyttöveteen.

Kennoilla toteutettuun lämmön talteenottoon verrattuna etuina ovat lämpöenergian monipuolisemmat hyödyntämismahdollisuudet, eli laite voi lämmittää tuloilman sijasta, tai sen lisäksi myös lämmintä käyttövettä, jolloin siitä on hyötyä myös kesällä.

 nibe750 pieni nettiin

NIBE 750

Jäähdytys samalla laitteella

Poistoilmalämpöpumppukin voidaan kytkeä toimimaan myös toisinpäin, jäähdyttämään sisäilmaa, jolloin käyttövesi lämpiää ulkoilmasta vapautuvasta lämmöstä ja näin ollen jäähdytys on huomattavasti taloudellisempaa, kuin ilmalämpöpumpulla.

Järjestelmä on edullisempi, kuin maa- tai ilmavesipumppu, mutta käytössä se vie hiukan enemmän sähköä. Huoltoon kuuluvat laitetoimittajan ohjeen mukaiset puhdistukset ja suodattimien vaihdot. Järjestelmä asennetaan 13 %:in uusista omakotitaloista.

 

poistoilmalampopumppu

 

NIBEltä löytyy useampia vaihtoehtoja poistoilmalämpöpumpuksi, joista haluamme nostaa esiin erityisesti kaksi vaihtoehtoa F470 ja maalämmön tehoon verrattavissa oleva F750.

*NIBE F470 lämpöpumpussa on helppokäyttöinen ohjauspaneli, jossa on selkeä värinäyttö. Se on tyylikkäästi ja ajattomasti muotoiltu j a sisältää RST-lämminvesivaraajan. Lämpöpumpun ohjelmisto on helppo päivittää USB-portin kautta ja sen huoltoa on helpotettu esimerkiksi puhdistettavilla suodattimilla. Lisävarusteena on mahdollista saada SMS 40, joka mahdollistaa etävalvonnan ja ohjauksen matkapuhelimella ja jopa taloautomaatiojärjestelmän avulla. F470 on markkinoiden helppokäyttöisin ja hiljaisin poistoilmalämpöpumppu.

*NIBE F750 on energiaa säästävä ja tehokas poistoilmalämpöpumppu inverttohjatulla kompressorilla. Ohjauspaneelissa on myöksin selkeä värinätttö. Kiertovesipumppu on A energialuokkaa. NIBE F750ssa on sisäänrakennettu tasavirtapuhallin sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämminvesivaraaja. Sisäänrakennettu sähkövastus toimii tarvittaessa lisälämmönlähteenä. NIBE F750 sopii rakennuksiin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako (patterit tai lattialämmitys).

 

Lisätietoja

NIBE Energy Systems Oy

www.nibe.fi 

nibelogo

 

Yhteystiedot

Nibe Energy Systems Oy

www.nibe.fi