Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää lämmityksen ja ilmanvaihdon

NIBE Energy Systems Oy:

Poistoilmalämpöpumppu on suosittu monen talotoimittajan vakioratkaisuna – eikä syyttä. Järjestelmällä hoidetaan pientalon lämmitys, lämpimän käyttöveden tuotto ja ilmanvaihto. NIBE poistoilmalämpöpumppu haastaa energiatehokkuudessaan jopa maalämmön, ollen samalla edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitystapa. Suoraan sähkölämmitykseen ja tavalliseen koneelliseen ilmanvaihtoon verrattuna säästöä kertyy jopa puolet energiakustannuksissa.

nibe470 pieni nettiin

NIBE F470 poistoilmalämpöpumppu

 

Poistoilmalämpöpumppu on osa koneellista ilmanvaihtoa

Poistoilmalämpöpumppu ottaa energiansa talon poistoilmasta ja on osa koneellista ilmanvaihtojärjestelmää. Toimintaperiaatteeltaan poistoilmalämpöpumppu toimii kuten muutkin lämpöpumput: energia otetaan talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos. Poistoilmalämpöpumppu poistaa tunkkaista sisäilmaa ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään.

NIBE poistoilmalämpöpumput ovat loistava ratkaisu alle 200 m² uudisrakennuskohteisiin, jolloin yhdellä kompaktilla järjestelmällä pystytään kustannustehokkaasti huolehtimaan koko talon lämmityksestä ja ilmanvaihdosta.

 

Valinnan varaa niin pieniin kuin isompiinkin koteihin

Erityisesti pienempiin ja keskikokoisiin taloihin (noin 80 – 120 m²) NIBEn valikoimasta löytyy F470 poistoilmalämpöpumppu. Integroitu lämminvesivaraaja, sähkövastus, kiertovesipumppu ja ohjausjärjestelmä takaavat varmatoimisen ja taloudellisen lämmöntuotannon. Lämpöpumppu voidaan liittää kaikkiin matalalämpöisiin lämmönjakelujärjestelmiin, kuten lämpöpatteri-, patteri- tai lattialämmitysjärjestelmiin. Siihen voi liittää myös monia erilaisia tuotteita ja lisävarusteita, kuten käyttöveden lisävaraaja ja eri lämpötiloissa toimivat lämmitysjärjestelmät.

Uusinta tekniikkaa edustaa NIBE F750, invertteriohjattu poistoilmalämpöpumppu, joka haastaa energiatehokkuudellaan jopa maalämmön. Siinä on suuri ja tehokas kompressori, jolla täyttää jopa 200 m² talon energiantarpeen. NIBE F750 on suunniteltu yhteensopivaksi aurinkosähköjärjestelmään ja kerää siten aimo annoksen uusiutuvaa energiaa. NIBE F750:n avulla uuden rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset täytetään helposti.

 

Poistoilmalämpöpumpulla helpotusta helteisiin

NIBEn poistoilmalämpöpumpuissa on vakiona helpotusta kesähelteisiin tuova yötuuletus, joka on energiatehokkain kodin viilennystapa. NIBE poistoilmalämpöpumppujen älykäs ohjaus osaa tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti yöllä kodin viilentämiseksi, jolloin nukkuminen onnistuu paremmin ja aamulla herää sopivan vilpoisassa kodissa.

 

Kodin lämmityksen valvonta missä ja milloin vain

Oletko joskus lomamatkalla miettinyt mahtaako kotona lämmitys toimia? Sitä ei enää tarvitse stressata, sillä NIBE Uplink -etävalvontapalvelulla voit seurata lämmitysjärjestelmäsi toimintaa älypuhelimellasi tai tabletilla missä ja milloin vain, käytännössä taskussasi on lämpöpumppusi ohjauspaneeli! Jatkuvasti ei silti tarvitse tarkkailla, sillä NIBE Uplink lähettää sinulle sähköpostilla vikailmoituksen, jos järjestelmään tulee vikaa.

 

 

Lisätietoja

NIBE Energy Systems Oy

www.nibe.fi 

nibelogo

 

Yhteystiedot

Nibe Energy Systems Oy

www.nibe.fi

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot