Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Korjausrakentaminen ja suunnittelu

rts_tutkii_logo_pieniRTS Tutkii-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

Korjausrakentamisen taustaa

  • Perusasiaa sekä tilastotietoa erittäin kattavasti korjaamisen maailmasta jokaiselle.

Asunnon laajentaminen

  • Miten olet hyödyntänyt jo olemassa olevan tilan? Mieti tarkkaan tilantarpeesi ennen kuin aloitat asunnon laajentamisen. Kun suunnittelet uudelleen tilankäytön, ei tarvetta laajentamiselle välttämättä ole.

Kuntotarkastus ja -tutkimus

  • Kuntotarkastuksella taataan myyntitilanteessa ostajalle puolueeton arvio talon kunnosta. Vaikka et olisi myymässäkään, on talo syytä tarkastaa jo omankin mielenrauhan takia. Kuntotarkastuksessa todetaan vahinko, kuntotutkimuksessa vaurion syy ja laajuus.

Korjaustarvekartoitus

  • Lähdettäessä korjaamaan tai laajentamaan asuntoa voi perusteena olla esimerkiksi pintojen kuluneisuus, toimintojen uudenaikaistaminen tai tilan puute, tällöin voit rauhassa suunnitella ajan- ja rahankäytön. Ikävä kyllä kosteusvaurio tai muu rakennevaurio on usein lähtölaukauksena kiireelliselle remonttihankkeelle, joka usein tulee vielä yllätyksenä.

Korjaussuunnitelmat

  • Peruskorjaus tarvitsee monin osin jopa uudisrakentamista tarkempaa suunnittelua. Kun uudisrakentaja voi rakentaa tyhjälle tontille mieleisensä talon, on peruskorjaajan lähtökohtana vanha talo kaikkine yksityiskohtineen, rakenteineen ja rajoituksineen.

Rakennusluvat

  • Rakennuslupa ei koske pelkästään uudisrakentamista. Lupa täytyy hakea peruskorjauksissakin, kun muutoksia tulee huoneiden käyttötarkoitukseen, rakennuksen kokoon, kantaviin rakenteisiin tai julkisivuun.

Pientalon päiväkirja

  • Kun vanhaa taloa peruskorjataan, on hyvä selvittää vanhat rakennemateriaalit ja merkitä ne ylös. Remontin edetessä kirjataan korjaustoimenpiteet ja -materiaalit. Näin seuraavalla kerralla - oli sitten remontin tekijä kuka tahansa - tiedetään mitä aiemmin on tehty ja millä seuraamuksella.

yritysesittaaYritysten artikkeleita aiheesta

Täällä yritykset saavat itse esitellä sekä tuotteitaan että ratkaisujaan omavalitsemassaan muodossa.

 

 

 

 vertia banneri