Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Maa-, pohja- ja piharakentaminen

rts_tutkii_logo_pieniRTS Tutkii-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

Puutarhan hoito ja huolto

  • Pihassa ja puutarhassa on monta eri osa-aluetta joita täytyy hoitaa eri tavoin. Tässä artikkelissa kerromme yleisimpien pihaosa-alueiden hoito-ohjeet eri vuoden aikoihin jaoteltuna.

Pihaan huoltoalueet ja varusteet

  • Mitä eri varusteita pihalle tulee sijoittaa, mitkä on mahdollista sijoittaa? Asiaa mm. postilaatikoista, kuivaustelineistä ja lipputangoista. Mukana myös liputuspäivät!

Jätehuollossa puhaltavat uudet tuulet

  • Uusi jätelaki tuli kokonaisuudessaan sovellettavaksi tämän vuoden 2016 alusta. Laki kannustaa, ohjaa ja velvoittaa jätehuoltoon monin tavoin.

Turvallisuus leikkipaikan tärkein asia

  • Oletko suunnitellut leikkipaikan rakentamista taloyhtiöösi? Me tarjoamma kattavan opastuksen turvallisen leikkipaikan rakentamiseen ja käyttöön.

Nurmikon peruskorjaus

  • Vaikka leikkaus, lannoitus, kalkitus ja kastelu auttavat pitämään nurmikon hyvässä kunnossa, se ei yksin riitä. Myös kasvualustan tulee olla kunnossa. Nurmikko onkin syytä peruskorjata pohjia myöten viidentoista, kahdenkymmenen vuoden välein. Vuosittainen hoitotyö pidentää nurmikon uusimisen aikaväliä.

Kestopuuratkaisu ulkorakentamiseen

  • Kestopuulla on tiukat laatustandarit jotka takaavat sen laadun kovissakin olosuhteissa. Kestopuu on omassa elementissään aina, kun puu on maa- tai vesikosketuksissa tai jatkuvasti alttiina säärasituksille.

Lämpökäsitelty puu

  • Miksi valita lämpökäsitelty puu? Missä ja miten sitä tulee käyttää?

Piha ja sisääntulo – estä liukastuminen

  • Esteettömyys ja riittävä valaistus pihalla, sekä talvella liukkauden esto helpottavat arjen sujumista asumisvaiheessa. Esteettömyys ei välttämättä näy, eikä sen tarvitse herättää huomiota, mutta myöhemmin toteutettuina samat ratkaisut voivat olla kalliita ja jopa mahdottomia toteuttaa.

 

Betonirappujen korjaus weber OutdoorRepair Korjaus- ja tasoituslaastilla

  • Vanhojen betonirappujen ilmeen saa uudistettua melko pienellä vaivalla weber OutdoorRepair Korjaus- ja tasoituslaastilla.


Yritys- ja tuote-esittelyt

Maa-, pohja- ja piharakenneyritykset sekä niiden tarjoamat palvelut ja tuotteet.

Vaikka leikkaus, lannoitus, kalkitus ja kastelu auttavat pitämään nurmikon hyvässä kunnossa, se ei yksin riitä. Myös kasvualustan tulee olla kunnossa. Nurmikko onkin syytä peruskorjata pohjia myöten viidentoista, kahdenkymmenen vuoden välein. Vuosittainen hoitotyö pidentää nurmikon uusimisen aikaväliä.

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

asfalttiurakointikk logo

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot