Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

NunnaUuni: Valitse tulisija tarpeesi mukaan - aito NunnaUuni tuo kestävää lämpöä kotiisi

yritysesittaa

Oikean tulisijan valinta lähtee käyttötarkoituksen selvittämisestä. Tarvitsetko tulisijaa ensisijaisesti lämmitykseen vai riittääkö sinulle pelkkä elävän tulen tunnelmasta nauttiminen? Haluatko hyödyntää tulisijaa myös käyttöveden lämmittämiseen? Etsitkö takkaleivinuunia, joka sopii niin lämmitykseen, ruoanlaittoon kuin tilanjakajaksi? Vai haluatko kenties täysin toiveidesi mukaan räätälöidyn mittatilaustakan? Kaikissa tapauksissa löydät sisustustyyliisi sopivan tulisijan NunnaUunin uudesta mallistosta.

Lapset koira Joya Ango opt

 

Varaava tulisija on energiatehokas ratkaisu

NunnaUuni sopii mainiosti kodin lämmittämiseen. Se on tyylikäs lämmönlähde, joka pienentää sähkö- ja öljylaskua. NunnaUuni täydentää parhaiten myös muita energiaratkaisuja kuten maalämpö- ja ilmalämpöpumppuja.

VTT:n tutkimuksen mukaan varaavien tulisijojen lämmityskyky voi olla jopa 50% koko talon lämmitystarpeesta, ja nopeasti lämmön luovuttavien kamiinoiden vain noin 10%.

 

Erinomainen lämmönjohtavuus, hyvä lämmönvarauskyky ja Mammutti-vuolukivilajin kuumuudenkestävyys ovat lämpönautinnon tae

Varaavan NunnaUuni-tulisijarakenteen Mammutti-vuolukivilaji on suuntautunut ja hienorakeinen luonnonkivi, jota käytetään tulisijassa ehyenä ja yhtenäisenä. Näin tehokkaan Kultainen Tuli -puun kaasutuspalomenetelmän tuottama puhdas lämpö saadaan tehokkaasti talteen toisin kuin valettuihin keraamisiin massoihin tai betonirakenteisiin.

Erinomaisen lämmönjohtumisen ansiosta tulisijan sisärakenteet kuumenevat kauttaaltaan ja NunnaUuni-takkaan varautuu kokoonsa nähden suuri määrä lämpöenergiaa, joka tasaisena säteilylämpönä pitkän ajan kuluessa antaa miellyttävän lämpönautinnon.

 

”Tulta ilman savua, ei huolta hiukkasista!”

Valtaosa meistä asuu tiiviisti rakennetussa asuinympäristössä, jossa idyllinen savuntuprahtelu kotien savupiipuista voi aiheuttaa myös haittoja. NunnaUuni-tulisijat on suunniteltu täyttämään taajamaympäristön asettamat vaatimukset. NunnaUunissa tulen tunnelmasta voi nauttia puhtaasti – vaikka joka päivä.

NunnaUunin patentoima Kultainen Tuli -palomenetelmä (Pat.no. EP1008808) tuottaa erittäin korkean kuumuuden, jossa puut kaasuuntuvat tasaisesti ja palavat hyvin. Sen ansiosta puunpolton päästöt ovat pudonneet minimiin. Aito NunnaUuni-tulisija alittaa jo nyt vuoden 2022 EcoDesign-päästörajat varaavan tulisijan testillä, joka on tiukin tulisijojen testimenetelmistä. Siinä savukaasut mitataan koko palamisen ajalta, heti puiden sytytyksestä lähtien.

NunnaUunin Kultaisen Tulen arinalla puut sytytetään alta, jolloin palaminen alkaa nopeasti. Puut palavat alusta lähtien suurella teholla puhtaasti.

 

Varaava tulisija osana talon hybridijärjestelmää

NunnaUuni-Aqua+ -ratkaisu soveltuu vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään tai käyttöveden lämmittäjäksi. Hybridijärjestelmään yhdistettynä se on oiva pari esimerkiksi aurinkoenergian kanssa. Aqua+ on saatavana lisävarusteena useimpiin NunnaUuneihin. Lämmönsiirrin asennetaan tulisijan sisälle, eikä se vaikuta tulisijan ulkomittoihin.

NunnaUuni-tulisijoilla saadaan säännöllisellä lyhyellä lämmityksellä sopiva lämmitysteho. Tulisijat auttavat myös tasaamaan sähköntarpeen huippuja kylminä talviaikoina. Näin tulisija maksaa itsensä takaisin pienempänä energialaskuna. Pinokuutiolla puuta voi tuottaa hyvinkin 1000 kWh lämpöä.

 

CALOR HEXA on kevytrakenteinen varaava takka, joka ei vaadi massiivisia perustuksia ja on nopea asentaa myös valmiiseen kohteeseen. Varaavat injektoritakat ovat kompakteja ja kevyitä – ne voidaan asentaa myös toiseen asuinkerrokseen. Silti injektoritakat varaavat lämpöä erittäin tehokkaasti. Takan sisällä oleva injektorivaraaja siirtää palamisessa syntyvän kuumuuden nopeasti vuolukivirakenteisiinsa, jolloin hormiin menevien savukaasujen lämpötila saadaan varattua talteen ja samalla lämpöhyöty suureksi.

 

 

Paloilman ohjaus

Paloilman ohjaus tulisijalle: Nykyaikaisen energiatehokkaan pientalon tulisijan toiminnan varmistamiseksi on luukkurakenteen oltava tiivis ja palamisilma tulee johtaa tulisijan alle hallitusti sähkönsaannista riippumatta. NunnaUuni-tulisijaan voidaan palamisilma johtaa ulkoa sulkuventtiilin kautta esimerkiksi maaputkella ilmanvaihdosta riippumatta.

 

Nunna DEKO opt

DEKO - Kokoluokassaan ainutlaatuista lämpönautintoa: DEKO-tulisijassa puut palavat rauhallisella liekillä, joten se soveltuu erinomaisesti kiireettömään tulen tunnelmointiin. Se onkin omimmillaan, kun kaivataan tulen tunnelmaa tai satunnaista yön yli lämpöä.

DEKO Duen Mammutti-vuolukivinen tuplakuori pidentää ja pehmentää lämpöä tuoden kotiisi miellyttävän, viipyilevän lämmöntunteen. DEKO Due turvaa lämmön sähköttöminä myrskyöinä ja sopii myös lisälämmönlähteeksi.

 

Saga 1 miljöö ok opt

EDULLINEN SAGA on siro ja linjakas täysvuolukivinen varaava takka. Takka on mitoituksensa ja muotokielensä puolesta helppo sijoittaa tilaan kuin tilaan, mökille tai olohuoneeseen, hormiin liitettynä takaa tai päältä. Takan täysvuolukivirakenteen tehokas lämmönvaraus takaa tasaisen pehmeän ja pitkän lämpönautinnon. Sagan sydän, tulipesä, valmistetaan käsin valikoidusta Mammutti-vuolukivilajista, joka kestää kuumuutta ja varaa lämmön nopeasti itseensä. Takka sopii lämmönluovutukseltaan erinomaisesti myös tiiviiseen matalaenergiataloon. Paloilma voidaan tuoda tulisijaan tarvittaessa suoraan ulkoa.

 

AITO NUNNAUUNI. SE LÄMMITTÄÄ.

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan kotiisi parhaiten soveltuvan tulisijan.

www.nunnauuni.com

 

Lue lisää NunnaUunista suomirakentaa.fi:ssa:

NunnaUuni Oy - Yritys Esittely

NunnaUunin kompakti uutuustuote DEKO on helppo sovittaa erilaisiin sisustuksiin

Vesikiertoinen NunnaUuni-tulisija parantaa kodin energiatehokkuutta

 

nunnauuni

Yhteystiedot

NunnaUuni Oy
Joensuuntie 1344 C
83940 NUNNANLAHTI
Puh. 0207 508 207
Fax 0207 508 277

www.nunnauuni.com/fi

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot