Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Toteuta takkaremontti helposti

Tulikivi:

Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen ja hankalakäyttöinen takka? Lämpöä tuntuu menevän enemmän harakoille kuin varsinaisen kodin lämpimänä pitämiseen. Erityisesti vanhat avotakat tai tulisijat, joissa varaavaa massaa ei juuri ole, ovat enemmän jäänne menneisyydestä kuin tehokas kodin lämmittäjä.

tulikivi takanvaihto

 

Uusi takka vanhan tilalle 

Tulikivi tarjoaa sinulle mahdollisuuden korvata vanha takkasi uudella ja tehokkaammalla. Saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asennustyöstä kuin myös vanhojen tulisijojen purkamisesta kotiasi kunnioittaen.

 

Mitä sitten hyödyt uuden varaavan takan hankinnasta?

Ensimmäisen muutoksen huomaat kotisi lämpötilassa, sillä varaava tulisija luovuttaa hiljalleen pehmeää ja miellyttävää lämpöä. Myös lämmityskustannuksissa tapahtuvan säästön huomaa nopeasti, sillä Tulikiven takan ansiosta lämmität kotisi pienellä puumäärällä pitkään ja puhtaasti. Jos vanha takkasi on kovin iso, voit korvata sen ympärysmitoiltaan pienemmällä mutta saman painoisella ja siten yhtä hyvin lämpöä varaavalla takalla. Näin saat kotiisi myös lisätilaa. 

 tulikivi takkaremontti

Kuvat ennen ja jälkeen takan vaihdon.

Takan vaihdolla on mahdollista saada huoneeseen lisää tilaa, sekä enemmän tehoa lämmittämiseen. Ruoanlaittoon löytyy myös erilaisia malleja: leivin- ja haudutusuuneja tai takkoja, joiden tulipesässä valmistuvat eri herkut. –Ja viimeiseksi, mikä olisikaan sen rentouttavampaa kuin nauttia pimenevistä illoista elävän tulen äärellä omalla sohvalla.


Tulikivi huolehtii takkaremontin jokaisesta vaiheesta 

Ensimmäinen askel kohti uutta takkaa on Tulikiven uunimestarin ilmainen kotikäynti. Yhdessä uunimestarin kanssa valitset kotiisi parhaiten soveltuvan takan, hän ehdottaa miten sinun tulisi edetä ja samalla arvioi työn aikataulun sekä laajuuden. Tarjouksen kokonaisuudesta saat omaan sähköpostiisi. Kun tilaus on tehty, ottaa Tulikivi asian hoidettavakseen ja sinä voit rentoutua.

Tarvittavista purkutöistä huolehtii uunimestari. Vanhan takan ympäristö suojataan asianmukaisesti, jotta kotisi pysyy siistinä. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta Tulikivi-takkaasi varten. Ammattilainen tasoittaa pinnat, siirtää hormiliitännän, pinnoittaa ja siistii – tarvittaessa myös vahvistaa lattian. Valitsemastasi mallista riippuen uusi takkasi tuodaan paikalle joko osissa tai kokonaisena. Uunimestari tarkistaa toimituksen täydellisyyden ennen muuraustyön aloittamista. Takan ollessa valmis, liitetään se asianmukaisesti hormiin ja vaikka talosi vesikiertoon. Sinun kantaessasi lämmityspuita sisälle, siistii uuni mestari työnsä jäljet.

Asennustyön jälkeen alkaa tärkein vaihe, takka tulesta ja pehmeästä ololämmöstä nauttiminen. Tulisijan kokoamisessa käytetty laasti kuivuu pieniä pesällisiä polttamalla noin viikon kuluessa. Varaava Tulikivi- takkasi antaa lämpöä ja tunnelmaavuosia eteenpäin. Tulikivi antaakin takoilleen kattavan takuun.

 

Takan vaihdon neljä askelta:

1. Suunnittelu: Hyödynnä uunimestarin ilmainen kotikäynti jo suunnittelu vaiheessa www.tulikivi.fi/kotikaynti 

2. Purku ja valmistelut: Uunimestari hoitaa purun siististi ja valmistelee tilan uutta takkaa varten.

3. Toimitus ja asennus: Takka toimitetaan mallista riippuen joko kokonaisena tai osissa. Uunimestari huolehtii asennuksesta sekä loppusiivouksesta.

4. Käyttöönotto: Nauti uudesta takastasi ja sen tuomasta pehmeästä lämmöstä.

Vanhan massiivisen tulisijan vaihtaminen uuteen ja tehokkaaseen vapauttaa usein lisää lattianeliöitä asumiseen ja tekee lämmittämisen helpoksi.

 

Mietitkö takan vaihtoa?

Ole yhteydessä lähimpään Tulikivi-studioon tai tilaa meidät ilmaiselle kotikäynnille luoksesi osoitteesta www.tulikivi.fi/kotikaynti . Katsotaan yhdessä minkälainen takkamalli kotiisi tai mökillesi sopisi ja sovitaan aikataulusta vanhan purulle ja uuden asentamiselle. Voit maksaa uuden takan myös pienempinä kuukausierinä. Sivuiltamme www.tulikivi.fi  ja Tulikivistudioilta saat lisätietoa tarjoamastamme rahoituksesta. Tervetuloa!

 

 tulikivilogo

Yhteystiedot

Tulikivi Oyj

www.tulikivi.fi

P. 0403 063 000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot