Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Näyttävä ja paloturvallinen Schiedel teräspiippu

Schiedel Savuhormistot Oy

Kun tulisijan vaihto on ajankohtainen tai olemassa olevaan kotiin halutaan ensimmäistä kertaa tulisija, moderni, kevyt ja turvallinen teräspiippu on hyvä ratkaisu.

Kuva yllä: Pannaton, sileä, Permeter Smooth teräspiippusoveltuu kaikenlaisiin sisustuksiin ja tulisijaväreihin – kuvassa yhdistettynä Tulikiven Kaira-takkaan.


Kevyt teräspiippu on helppo liittää tulisijaan päältä, joten se ei vie tilaa. Se ei myöskään kasvata tulisijayhdistelmän massaa turhaan, mikä on vanhoissa asunnoissa usein hyvin tärkeää.

Puulämmitteisiin tulisijoihin tarkoitettu Permeter Smooth on kestävä ja turvallinen, huolella testattu teräspiippuratkaisu. Paloturvallisen piipun ainutlaatuinen keraaminen eriste on sintraantumaton ja piippu on testattu sekä lämpötilaluokkaan T400 että T600. CE-merkinnän lisäksi tuote on testattu myös yläpohjan eristepaksuudella 600 mm.

Täysin sileänä ja pannattomana Permeter Smooth sopii hyvin moderniin sisustukseen.

Värivaihtoehtoja on moneen makuun: harjattu ruostumaton teräs, musta, harmaa ja valkoinen. Hormikoot ovat Ø 130, 150 ja 200 mm.

 

Puusaunan oma valmispiippu

Schiedel Saunapiippu Ø 115 mm on pakettiratkaisu puulämmitteisiin saunoihin. Se sopii yleisesti käytössä oleviin kiukaisiin, joissa lähdön koko on Ø115 mm. Piipun pituus on 2,4 m. Saunapiippua voidaan myös jatkaa erikseen myytävillä hormijaksoilla ja siihen voidaan liittää myös piippusäiliö. Saunahormi on testattu lämpötilaluokkaan T600 ja sen suojaetäisyys palaviin materiaaleihin on läpivienneissä 100 mm. Värit ovat kirkas teräs ja musta.


Hormit tiiviiksi kätevästi

Piippu korjataan yleensä kunnostamalla sen halkeillut sisähormi sileäksi ja paloturvalliseksi. Uusi puhdas ja sileä pinta myös vetää hyvin. Piippuun voidaan asentaa teräksinen sisäputki tai tiivistää se tähän tarkoitukseen suunnitelluilla saneerausmassalla.

VTT:n sertifioima valmis kalkki- ja sementtipohjainen kuivalaasti Schiedel Light sopii takkojen, kiukaiden ja uunien piippujen sekä ilmanvaihtohormien tiivistykseen. Schiedel Light-saneerausmassaa on kevyt käyttää, sillä 50 litran säkki painaa vain 20 kg. Massaan lisätään vain vesi.

Schiedelin saneeraustuotevalikoimaan myös kuuluvat taipuisat ja jäykät saneerausputket, sekä säädettävät kulmat.

Hormisaneerauksia tekevät esimerkiksi monet nuohoojat tai tähän erikoistuneet yritykset eri puolilla Suomea. Schiedel Savuhormistot Oy:n uudistuneilta verkkosivuilta löytyy tietoja sekä asentajista että piipun korjaajista eri puolella Suomea: www.schiedel.fi 

Schiedel Light -saneerausmassalla kunnostettu piippu on paloturvallinen ja vetää hyvin.

 

Lisätietoja

Schiedel Savuhormistot Oy

www.schiedel.fi 

 

 schiedelpienilogo

Yhteystiedot

Schiedel Savuhormistot Oy

www.schiedel.fi

Puh. 09 856 46 300

www.valmispiippu.com

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot