Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Loma-asuntovalmistajat esittelyssä

Tässä artikkelissa on lyhyt esittely suurimmista mökkitoimittajista. Tekstit eri mökkimerkkien esittelyyn on saatu tutkimuksesta, jossa rakentajat (yhteensä 1300 haastattelua) kertovat mielipiteensä.

Kuva: Honka

 

Jokaisesta merkistä on lyhyt esittely:

1. Yleiskuva yrityksestä / tuotepalvelusta

2. Miksi ko. merkki on valittu

3. Rakentajien mielikuvat yrityksestä / merkistä

4. Kokemukset / tyytyväisyys merkkiin

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin.

 

Finnlamelli

Finnlamellilta asiakas saa unelmiensa hirsihuvilan tai kakkoskodin luotettavan kumppanin suunnittelemana ja rakentamana. Muuttovalmiin hirsihuvilan saa myös edistyksellisellä Ryhti-hirrellä, jolle Finnlammelli antaa 10 vuoden painumattomuustakuun.

Finnlamellin asiakkaiden valintaperusteina korostuvat yleinen laatutaso ja valmistajan luotettavuus /arvostus / toimitusvalmius. Tärkeinä perusteina valintaan ovat myös hyvä myyjäpalvelu ja myyjän aktiivisuus.

Finnlamelli tunnetaan rakentajien keskuudessa yleisesti luotettavana, kauniita ja laadukkaita taloja yksilöllisesti suunnittelevana yrityksenä. Myös tilaratkaisut, toimituksen täydellisyys ja mallivalikoima ovat jääneet mieleen hyvinä. Myyjien osaavuudesta on mökkirakentajille jäänyt erinomainen mielikuva. Kokonaiskuvaltaankin Finnlamelli kuuluu koko toimialan parhaimmistoon.

Lue lisää: Finnlamelli

www.finnlamelli.fi 

 

Honka

Honka on Suomessa ja maailmalla erittäin tunnettu hirsitalobrändi. Tämän lisäksi Honka on vuosikymmenien ajan ollut johtava hirsitalotoimittaja myös maailmalla. Pitkän historiansa sekä lukuisten tuotekehitysinnovaatioidensa vuoksi Honka on koko toimialan edelläkävijä. Yritys on myös pörssinoteerattu.

Runsaiden mallistovaihtoehtojen lisäksi Hongan tuotteet voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Joukossa on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltuja kakkoskoteja. Korkea laatu, moderni design sekä terveellisen asumisen ratkaisut ovat Hongalle ja heidän asiakkailleen tärkeitä.

Hongan valinneet perustelevat valintaansa poikkeuksellisen usein erityisesti korkealla laadulla. Hongan luotettavuus/toimitusvarmuus/ arvostus,  talon ympäristöön sopivuus ulkonäkö, tilaratkaisujen/mallin sopivuus sekä omat kokemukset/jonkun suosittelu ovat myöskin Hongan vahvuuksia valinnassa.

Rakentajille yleensä on jäänyt erinomainen mielikuva Hongasta. Honka on kolmen parhaan joukossa liki kaikissa ominaisuuksissa. Näitä ovat mm. valmistajan luotettavuus, mallivalikoima, toimituksen täydellisyys, ulkonäkö, tilaratkaisut, laatu, esitteet, esittelyt/näyttelyt ja kokonaisarvostuskin on kärkiluokkaa.  

Lue lisää: Honka

honka logo

www.honka.fi

 

Honkatalot

Honkatalot on perheyritys jo neljännessä polvessa ja tunnettu niin Suomessa kuin maailmalla korkealuokkaisista hirsitaloistaan. Yksilöllinen suunnittelu, huippuunsa viimeistelty detaljiikka, ekologisuus ja hyvinvointi ovat Honkatalojen asiakkaille tärkeitä valintakriteerejä. Honkatalot valmistaa hirsitalojen lisäksi pre-cut -tekniikalla valmistettavia ekopuutaloja, puupalkkitaloja sekä näiden yhdistelmiä. Moderni puuarkkitehtuuri on yrityksen erikoisosaamista. 

Honkatalojen valinta perustuu yksilölliseen suunnitteluun ja ulkonäköön. Talot tehdään asiakkaille yksilöllisesti räätälöityinä. Jokainen talo on erilainen.

Lue lisää: Honkatalot

 

 

 www.honkatalot.fi

 

Kimara

Kimara on K-Raudan oma hirsitalomerkki ja -mallisto. Kimaran laajasta mallistosta löytyy hirsitalojen ja hirsihuviloiden lisäksi myös hirsiset saunamökit sekä päärakennuksen tyyliin sopivat monikäyttöiset piharakennukset. Ekologiset ja tutkitusti turvalliset hirsitalot ja hirsihuvilat ovat yksilöllisesti muunneltavissa vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeita. Talon voi tilata valmiiksi asennettuna tai rakentaa sen kokonaan itse. Kimara-rakennukset myy K-Rauta, josta saa kattavia etuja ja hyödyllisiä palveluja sekä ammattitaitoista apua kaikissa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kimaran asiakkaat perustelevat valintaansa tilaratkaisuilla, laatukriteereillä ja myyjän luotettavuudella/ ammattitaidolla/asiantuntemuksella.

Kimara mielletään yleisesti edulliseksi, sillä se valitaan usein valmiista mallistosta, eikä isoja muutoksia tarvitse tehdä, jolloin suunnittelukustannukset ovat alhaiset.

Kimaran asiakkaat ovat koko toimialan tyytyväisimpiä mökkinsä toimitukseen ja valmistajaan ja liki kaikki ovat valmiita suosittelemaan merkkiä muillekin.

Lue lisää: Kimara

www.kimara.fi

 

Kontio

Kontio on maailman suurin hirsitalojen valmistaja. Kontion panostus arkkitehtuuriin ja kokonaisvaltaiseen suunnitteluun näkyy käytännöllisinä ja kauniina huvila- ja talomalleina, joista löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joustavan toimintatavan ansiosta myös muunnokset ja täysin yksilölliset kodit ja mökit ovat mahdollisia.

Kontiolla on laajimmat kakkoskoti-, huvila- ja saunamallistot sekä kesäkeittiöt, grillikatokset, aitat ja varastot.

Kontion valintaa perustellaan useillakin valintatekijöillä, kuten laadulla, hyvillä tilaratkaisuilla ja valmistajan luotettavuudella

Kontio arvostetaan korkealle monissa ominaisuuksissa ja on rakentajien mielikuvissa ykkösenä tunnettuudessa, toimituksen täydellisyydessä, ulkonäössä, valmistajan luotettavuudessa, mallivalikoimassa, tilaratkaisuissa, laadussa, myyjien osaavuudessa, esitteissä/nettisivuissa ja vielä kokonaiskuvassakin.

Lue lisää: Kontio

 

 

www.kontio.fi

 

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot on perheyritys, jonka tuotantolaitokset ja pääkonttori sijaitsevat Kuusamossa. Yritys on toiminut hirsitoimialalla yli 20 vuotta. Yrityksellä on näyttävä ja laaja mallivalikoima pienistä piharakennuksista suuriin, yli 200 m²:n kokoisiin omakotitaloihin asti. Nopea toimitusaika ja mahdollisuus yksilöllisiin tilaratkaisuihin ovat saaneet asiakkailta kiitosta. Kuusamon asiakas rakentaa usein modernin tai perinteisen loma-asunnon vahvasta lamelli- tai höylähirrestä.

Kuusamo Hirsitalojen asiakas päätyy valintaansa tavallista useammin mökin ulkonäön, laadun  ja hyvän mallin perusteella. 

Rakentajamielikuvissa Kuusamo Hirsitaloja pidetään yhtenä toimialan parhaista valmistajista. Yritys saa liki kaikissa ominaisuuksissa kärkipäähän sijoittuvat arviot.

Asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan Kuusamo Hirsitaloja muillekin rakentajille.

Lue lisää: Kuusamo Hirsitalot

kuusamologo

www.kuusamohirsitalot.fi 

 

Ollikainen

Perheyritys Ollikaisen Hirsirakenne on laadustaan ja luotettavuudestaan tunnettu talovalmistaja Pirkanmaalta. Yli 40 vuoden ajan Ollikainen on suunnitellut ja rakentanut satoja vapaa-ajan taloja, omakotitaloja sekä julkisia kohteita ympäri Suomea. Yksilöllinen suunnittelu ja palvelut, vaikka avaimet käteen-pakettiin asti, takaavat asiakkaalle mahdollisimman helpon taloprojektin. Ollikaisen rakentamat suositut Pluspuu vapaa-ajan talot rakennetaan yleisemmin lamellihirrestä, mutta myös painumattomalla hirrellä ja massiivihirrellä on vankkumaton kannattajakuntansa.

Ollikaisen asiakkaille ratkaisevina valintaperusteina olivat mökin ulkonäkö, laatu ja tilaratkaisut.

Ollikaisen asiakkaat arvostavat mökkinsä myyjän koko toimialan ykköseksi. Asiakkaat ovat muutenkin tyytyväisiä ja liki kaikkki ovat valmiit suosittelemaan merkkiä muillekin rakentajille.

 Lue lisää: Ollikaisen Hirsirakenne

ollikaisenlogo

www.ohr.fi

 

Salvos Finland

Salvos Finland on perheyritys, joka valmistaa hirrestä mökkejä, saunamökkejä sekä pihapiirin muita hirsirakennuksia, kuten pienempiä saunoja ja aittoja. Kaikki materiaali on kotimaista puuta ja ne toimitetaan valmisrakennuksena tai osatoimituksena asiakkaan tontille. Kaikki mallit ovat muunneltavissa asiakkaan toiveen mukaisesti.

Salvos Finland työllistää noin 100 henkilöä ja on 2020 vuoden alussa julkaissut vapaa-ajan rakennusten rinnalle myös talomalliston sekä tuonut markkinoille painumattoman jättihirren.

 

Salvoksen valintaperusteina korostuvat tavallista useammin toimituksen täydellisyys, mahdollisuus tutustua mökkiin ja yleinen laatutaso.

Rakentajamielikuvissa Salvostalo muistetaan  ulkonäöstä ja esittelyistä/näyttelyistä.

Salvoksen asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ostamiensa mökkien myyjään ja valmistajaan, joissa molemmissa Salvos saa toimialan parhaimmistoon kuuluvat arvosanat. Tyytyväisyydessä mökkinsä pystytykseen asiakkaat arvostavat Salvoksen ykköseksi.

 Lue lisää: Salvos

 

 

 

 

www.salvos.fi 

 

Timber-Hirsi

Timber-hirsi tunnetaan moderneista malleistaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan. Arkkitehdille halutaan antaa vapaat kädet. Vaativiin rakenteisiin on painumaton CLT hirsi; Joonas Massiivihirsi.

Suunnitteluhorisontti on 150 vuotta, Timber-Hirsi haluaa kestävää kehitystä ja turvallista asumista: Hirsitaloasujan on hyvä hengittää sekä sisällä että ulkona.

Saunat  ovat yrityksen erikoisalaa: yli 12.000 saunahuoneen kokemuksella!

Timber-Hirren asiakkaat perustelivat valintaansa yksilöllisellä suunnittelulla ja ulkonäköseikoilla.  Myös myyjäpalveluilla on suuri merkitys. 

Lue lisää: Timber-Hirsi

www.timber-hirsi.fi

 

Vaaran Aihkitalot

Vaaran Aihkitalot on aitojen ei liimattujen hirsitalojen tuotantoon erikoistunut hirsitalotehdas. Vaaran Aihkitalojen vahvuutena on, että yritys on toiminut alalla jo 36 vuotta ja tänä aikana se on kehittynyt Suomen suurimmaksi massiivihirsitalojen toimittajaksi. Yritys on sitoutunut kehittämään liimattomia hirsituotteita investoimalla uuteen hirren kuivaustekniikkaan ja tuotantoon 1,5 milj. euroa. 

Vaaran Aihkitaloilla on myös tehtaan puolesta asennuspalvelu, ja se toimittaakin puolet taloista säältä suojaan -asennettuna. Yrityksellä on vahva tekemiseen perustuva kokemus hirrestä, suunnittelemisesta, toimittamisesta ja rakentamisesta. 

Näyttävyys, ekologisuus ja kestävyys ovat Vaaran Aihkitalojen asiakkaille tärkeät perusteet hirren valintaan. Massiivinen Aihkitalojen hirsirakenne sopii erityisesti sisäilmaherkistyneille.

Yritykseltä saa yksilölliset talotoimitukset säältäsuojaan asennettuna. Kaikki rakennukset soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. 

Lue lisää: Vaaran Aihkitalot

www.aihkitalot.fi

 

Designtalo

Designtalon yli 30 vuoden kokemus muuttovalmiiden kotien rakentamisesta varmistaa sujuvan kodin hankinnan sekä laadukkaan, juuri asiakkaan tarpeisiin toteutetun kodin. Nordic-talomallisto tarjoaa ajattoman tyylikkäitä talomalleja niin moderniin kuin klassiseen makuun. Designtalolta asiakas saa täydellisen muuttovalmiin kodin kiinteään hintaan, johon kuuluu tarvittaessa myös pohjatutkimus sekä maanrakennuspalvelut. Kaikki uudet Designtalot ovat saatavilla vakiona avaimettomia– tämän mahdollistaa uuden ajan älylukkokumppani. Tyylikkäästä mallistosta löytyy myös ympärivuotiseen vapaa-ajan asuinkäyttöön sopivia talomalleja. Kaikki mallit ovat saatavissa ympäristöystävällisellä ECO2- ratkaisulla.

Asiakkaat perustelevat Designtalon valintaa erityisesti toimituksen täydellisyydellä, talotehtaan luotettavuudella ja yksilöllisellä suunnittelulla. 

Designtalo mielletään yleisesti rakentajien keskuudessa luotettavaksi, edulliseksi ja mallivalikoimaltaan sekä tilaratkaisuiltaan hyväksi.

Lue lisää: Designtalo

www.designtalo.fi

 

Jukkatalo

 

Jukkatalo Oy on yksi Suomen tunnetuimmista talomerkeistä. Jukkatalolla on vuosikymmenien kokemus teollisesta tuotannosta ja laadukkaiden kotien valmistuksesta. Jukkatalon mallistosta löytyy kaiken kokoisia koteja, jotka sopivat erinomaisesti myös vapaa-ajan asunnoiksi. Kaikki talomallit ovat muunneltavissa. Asiakas voi vaikuttaa pinta-alaan, huonelukuun, huonekorkeuteen, seinärakenteisiin, ikkunoiden kokoon, katon muotoon ja julkisivutyyliin. Koti tai vapaa-ajanasunto voidaan suunnitella alusta asti asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Jukkatalon valinta perustuu erityisesti tehtaan luotettavuuteen ja arvostukseen. Tärkeä on myös toimitussisältö.

Jukkatalosta on rakentajille luotettavuuden lisäksi jäänyt mielikuva hyvästä mallivalikoimasta, edullisesta hinnasta ja toimituksen täydellisyydestä.

Lue lisää: Jukkatalo

 

 

 www.jukkatalo.fi

 

Kastellitalot

Kastelli-talot Oy on jo 30 vuoden ajan toimittanut rakentajien toiveet täyttäviä omakotitaloja ja huviloita. Markkinoiden laajin mallivalikoima, yksilöllinen suunnittelupalvelu ja laajat toimitussisällöt paketeista muuttovalmiisiin sekä laadukas saumaton rakentaminen ovat olleet rakentajien mieleen. Talomerkeistä tunnetuin ja ostetuin Kastellli on ollut jo 25 vuotta.

Kastellin loma-asunnon valinneet korostavat useimmiten talotehtaan luotettavuutta, arvostusta ja toimitusvarmuutta sekä toimituksen täydellisyyttä/valmiusastetta.

Lomarakentajien keskuudessa yleisesti Kastellista on jäänyt mielikuva valmistajan luotettavuudesta, talojen ulkonäöstä ja hyvistä esitteistä.

Lue lisää: Kastelli

 

 

www.kastelli.fi

 

Kiiruna Talot

Kiiruna Talot erottuu joukosta nerokkaalla konseptillaan, joka minimoi rakentamisen piilokustannukset ja mahdollistaa asiakkaalle aidosti vaivattoman raksa-ajan. 

Kiiruna Talo valmistuu viimeistelyä vaille valmiiksi Tornion tehtaalla. Kodinkoneet on asennettu ja talo on sisustustöitä myöten valmis, ennen kuin se toimitetaan tontille talon koosta riippuen 2-4 moduulina. 

Turvallinen tehdasvalmistus takaa paitsi budjetin ja aikataulujen täydellisen pitävyyden myös rakentamisen korkean laadun. Tuotannolle ja rakenteille on myönnetty Inspectan sertifikaatti. 

Kiiruna Hirsitalo on oikea ratkaisu niille hirsitalosta haaveileville rakentajille, jotka eivät ole valmiita uhraamaan kaikkea vapaa-aikaansa hirsiunelmansa toteuttamiseen. 

Erittäin korkean asiakastyytyväisyyden salaisuus on rakentamisen korkea laatu ja hankkeen vaivattomuus asiakkaalle. Mallistosta  löytyy perinteiset ja modernit kodit myös vapaa-ajan asumiseen.

Lue lisää: Kiiruna Talot

www.kiirunatalot.fi 

 

Sievitalo

Sievitalo Oy on muuttovalmiiden loma-asuntojen ja talojen rakentaja, jonka arvoihin kuuluvat rakentamisen ja asiakaspalvelun laatu ja toimitusvarmuus sekä nykyaikainen kaunis mallisto. Sievitalo Oy:n organisaatiolla on vahva kokemus satojen asuntojen rakentamisesta.

Sievitalon asiakkaat perustelevat valintaansa muihin muuttovalmiiden talojen toimittajiin verrattuna tavallista useammin laatutasolla, tilaratkaisuilla, hyvillä maksuehdoilla, mahdollisuudella tutustua taloon, varmalla muuttopäivällä ja kaikki yhdellä sopimuksella.

Yleisesti rakentajat mieltävät Sievitalon tilaratkaisut ja mallivalikoiman hyväksi, hinnan edulliseksi, talon laadukkaaksi ja esitteet sekä nettisivut hyviksi.

Lue lisää: Sievitalo

sievi logo paino

www.sievitalo.fi

 

Älvsbytalo

Älvsbytalo on Pohjoismaiden suurin talotehdas ja se on rakentanut jo yli 43 000 kotia ja vapaa-ajan asuntoa. Älvsbytalon ostaneet asiakkaat ovat tutkitusti koko toimialan tyytyväisimpiä talotoimitukseensa - ovat olleet koko 2000-luvun ajan (Rakennustutkimus RTS Oy). 

Mallistossa on 19 modernia talomallia, joista voi luoda persoonallisen kodin yli 150 lisävalinnan avulla. Älvsbytalo tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaat maksuehdot: talo maksetaan vasta kun talo on valmis ja lopputarkastettu.

Älvsbytalo on usein puolitoistakerroksinen ja se valitaan usein myös kakkoskodiksi. Yli puolet asiakkaista päätyy siihen vain yhden tarjouksen perusteella.

Älvsbytalon asiakkaiden ratkaisevina valintaperusteina korostuvat muihin talotoimittajiin verrattuna tavallista useammin toimituksen täydellisyys/korkea valmiusaste, edullinen hinta, toimitusaikataulu ja kaikki yhdellä sopimuksella. Asiakkaat arvostavat tilaratkaisuja ja valmistajan luotettavuutta. Älvsbytalon asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talonsa toimitukseen, myyjään, tehtaaseen ja pystytykseen. Näissä tyytyväisyysmittauksissa Älvsbytalo on vuosikymmenten ajan ollut alan kärkitasoa.

Lue lisää: Älvsbytalo

www.alvsbytalo.fi

 

Merkittäviä loma-asuntovalmistajia edellä olevien lisäksi ovat mm.

Nordic-PolarHouse, www.polarhouse.com

Tiima-talot, www.tiimatalot.fi

Teuvan mökki ja sorvituote, www.saunat.net

Syöte-Huvilat, www.syotehuvilat.fi

Porin Puupojat, www.porinpuupojat.fi

Konsta-talot, www.konstatalot.fi

Piha-Tuuri, www.pihatuuri.fi

Jämsän Huvilarakentajat, www.huvilarakentajat.fi

Vehasen Talot, www.vehasen.fi

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot