Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tiileri

Tiileri on kotimainen yritys, joka on valmistanut poltettuja tiiliä jo yli 60 vuoden ajan. Tehtaita on olemassa kolme, joista jokaisella on oma, persoonallinen tiilimallistonsa, joten vaihtoehtojen kirjo on erittäin laaja. Yrityksen tarina on alkanut viiden veljeksen yrityksestä, joka valmistivat savesta salaojaputkia.

Tähän päivään tultaessa on Tiileri toimittanut tiiliä, sekä tulisijoja jo useammalle rakentajasukupolvelle. Yritys työllistää yli sata henkilöä ympäri Suomea. Tiileri on useille rakentajille tuttu merkki, sillä yrityksen laajasta tuotevalikoimasta toteutetaan niin tulisijoja, piippuja, tiilijulkisivuja, sisäseiniä, kuin märkätilaverhouksiakin.

tiileriuus3

Tuote

Tiilerin perustuote eli poltettu tiili valmistetaan pääasiassa savesta. Tummien tiilien raaka-aine saadaan kotimaasta tehtaiden läheisyydestä, vaaleiden tiilien tuodaan ulkomailta. Rakentajien mielestä poltetusta tiilesta tehtyjen rakennusosien etuja ovat mm. pitkäikäisyys, helppohoitoisuus, paloturvallisuus, kosteudenkestävyys, lämmönvarauskyky ja kaunis ulkonäkö. Tiiltä käytetäänkin pientalorakentamisessa monipuolisesti. Äänieristävyys on täystiilirakenteessa omaa luokkaansa. Tiili on myös allergisoimaton materiaali, jossa home ei kasva. Se myös tasaa sisäilman kosteustasapainoa. Tiili ei myöskään pala, sillä Tiilerin tiilet on jo poltettu yli tuhannessa asteessa.

tiileriuus

Mallisto

Tiilerillä on laaja mallisto erilaisia tiilestä valmistettuja tuotteita.

Poltetusta tiilestä tehty julkisivu on suosittu, sillä se on käytännössä huoltovapaa ja tästä syystä myös elinkaarikustannuksiltaan edullinen. Uusissa taloissa myös kosteiden tilojen seinät rakennetaan kivipohjaisista materiaaleista, sillä ainoastaan kivipohjaiset materiaalit ovat kosteuden kestäviä ja lahoamattomia, yhtenä suosituimmista ratkaisuista on poltettu tiili. Noin puolet tulisijoista ovat tiilirakenteisia ja Tiileri on johtava tulisijatoimittaja. Tiilipiippu on suosittu ratkaisu erityisesti silloin, jos samaan piippuun halutaan useampia hormeja. Tiilipiipun valinneet arvostavat myös sen lämmönvarauskykyä. Tiililattia on näyttävä ja kestävä vaihtoehto erityisesti lattialämmityksen seuraksi ja kovalla kulutukselle joutuvissa tiloissa. Tiililaattoja on saatavilla eri värisinä, kokoisina ja muotoisina. Erityisillä porraskulmilla syntyy myös viimeistelty lopputulos esim. kellarin kiviportaisiin. Tiilerin pihapiirituotteisiin kuuluvat grillit, pihatiilet, aidat ja tiilimurskeet.

Edustajat

Tiilerin tuotteita myyvät rautakaupat ja alan liikkeet.

Lisätiedot

www.tiileri.fi

 

Lue lisää Tiileristä Suomirakentaa.fi sivustolta

Tiileri-tietotaidolla on perinteet

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot