Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Schiedel

Schiedel on Suomen suosituin hormivalmistaja. Piippujen juuret ovat Saksassa, jossa saman niminen yritys aloitti toimintansa jo v. 1946. Schiedel Savuhormistot Oy kuuluu BMI Group - konserniin, joka on suuri kansainvälinen katteiden ja savupiippujen toimittaja.

medium 7

 

Tuote

Tyypistä riippumatta Schiedel- piippujen hormi on pyöreä, joka on vedon kannalta ihanteellinen. Hyvä veto onkin tärkeä valintaperuste Schiedelin valmispiipun valinneilla. Hoikka valmispiippu vie myös vähän tilaa, erityisesti jos se asennetaan lähteväksi suoraan tulisijan päältä. Muita usein kerrottuja valintaperusteita ovat paloturvallisuus ja asentamisen helppous. Viimeksimainittua arvostavat sekä itseasentajat, että asennuksen ulkopuolisella teettävät, sillä myös muurarin tai muun ammattimiehen työ sujuu elementtejä käytettäessä nopeasti. Jos työmaalta ei valmiiksi sopivaa pystyttäjää löydy, on Schiedelillä myös oma asentajaverkosto.

 

Mallisto

Permeter Smooth sopii hyvin moderniin sisustukseen, piippu on kevyt ja hyvännäköinen hormiratkaisu puilla lämmitettäviin tulisijoihin, joissa hormiliitos lähtee tulisijan päältä. Piippu koostuu yhteenliitettävistä moduuleista, moduulien määrä riippuu piipun pituudesta. Piipun ulkopinnan saa ruostumattomasta teräksestä tai mustana, harmaana tai valkoisena. Valmiiseen pakettiin kuuluvat vielä katon läpiviennit sekä muut tarvittavat osat.

Permeter Smooth Air on puolestaan omalla tuloilmakanavalla varustettu sileä ja pannaton teräspippu. Värivaihtoehdot ovat maalattu galvanoitu teräs mustana, harmaana tai valkoisena.

Rondo Plus piipun pyöreä savuhormi valmistetaan osittain kierrätysposliinista, jolloin se kestää kuumuutta ja happoja erittäin hyvin. Sileä, keraaminen hormi kerää vähän nokea ja lämpenee pian, jolloin  veto syntyy nopeasti kylmässäkin piipussa. Piipun ulkopuoli on valmistettu kevytsoraharkosta, sisäpiipun ja hormin väliin asennetaan vuorivillaeriste. Useamman tulisijan tapauksissa rondon saa myös tupla tai triplahormilla varustettuna. Samassa kerroksessa olevat, samaa polttoainetta käyttävät tulisijat voidaan yhdistää myös samaan hormiin, mutta tällöin niitä ei voi käyttää yhtä aikaa.

Isokern valmispiippu valmistetaan Islantilaisesta laavakivestä. Laavakivielementit ovat kevyitä, joten Isokern on oiva vaihtoehto erityisesti silloin, jos piipun paino ratkaisee ja polttoaineena on puu. Elementit on helppo asentaa itsekin, ne liimataan toisiinsa erityisellä hormiliimalla. Lopuksi piippu rapataan koko pituudeltaan.

 

Edustajat

Schiedel- piippuja edustavat rautakaupat sekä monet tulisijavalmistajat.

 

Lisätiedot

www.schiedel.fi

Asiakaspalvelu: 09 856 46 300

 

Lue lisää Schiedelista Suomirakentaa.fi:ssa:

Schiedel: Takkatunnelmaa olohuoneeseen ja terassille

Näyttävä ja paloturvallinen Schiedel teräspiippu

Schiedel: Turvallisella valmispiipulla hyvä veto tulisijaan

Schiedeliltä valmispiippu jokaiseen mökkiin ja saunaan

 schiedelpienilogo

Yhteystiedot

Schiedel Savuhormistot Oy

www.schiedel.fi

Puh. 09 856 46 300

www.valmispiippu.com

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot