Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suurimmat hirsitalotoimittajat

Terveen rakentamisen merkitys on korostunut erityisesti 2010-luvulla samalla, kun sisäongelmat ja kosteusvauriot jopa uudisrakentamisessa ja jopa julkisessa rakentamisessa ovat lisääntyneet. Pientaloissa ja erityisesti hirsitaloissa näitä ongelmia ei juuri ole. Sen todistaa hirsitalojen pitkä elinkaari. Hirren kestävyys näkyy vanhoissa taloissa. Historia opetti rakentamaan hirrestä oikein. Yksiaineinen ulkoseinä on aina idioottivarma.

Kuva: Honka

 

Nykyaikainen teollinen hirsi on tiivis ja mittatarkka, mikä taas edellyttää hyvää ilmanvaihtoa ja koko talon tiiviyttä eli laadukasta liittymärakentamista. Hirsiteollisuuden kehitys tässä on ollut nopeaa erityisesti 2000-luvulla. Omakotitaloissa teollisen hirsirakentamisen osuus on noussut vuoden 2010 10%:sta ollen nyt 22%.

Toinen tärkeä kehitysaskel on otettu hirsitalojen arkkitehtuurissa. Mittatarkka tekninen osaaminen näkyy saumojen pienuutena ja jopa O-nurkkana. Ikkuna- ja ovipeilissä eikä nurkissa tarvita vuorilautoja ja saumat voivat näkyä. Ulkonäkö muuttuu moneksi.

Hirsitalorakentajat perustelevat valintaansa em. seikkojen pohjalta eli

  • terveellinen, hengittävä, ympäristömyönteinen materiaali
  • ulkonäkö, näyttävyys ja ympäristöön sopivuus
  • kestävä ja pitkäikäinen

 

Tähän artikkeliin on koottu lyhyet esittelyt Suomen suurimmista hirsitalotoimittajista. Merkit on esitelty aakkosjärjestyksessä.

Suurimmat talotoimittajat järjestyksessä löydät täältä: Suurimmat talotoimittajat

 

Finnlamelli

Hirsitaloille tyypilliseen tapaan Finnlamellinkin asiakkaat löytyvät useimmiten haja-asutusalueilta. Myös kaupunkitaajamiin taloja pystytetään, mutta lyhytnurkkaisina. Finnlamelli-hirsitalon saa myös täysin muuttovalmiina.

Finnlamelliin tutustutaan usein Asuntomessuilla. 

Finnlamellin asiakkailla selkeästi ratkaisevimpina perusteina valintaansa ovat laatu ja talotehtaan luotettavuus. Tilaratkaisut ja talon ulkonäkö sekä myyjän ammattitaito ja myyjäpalvelut ovat myös vaikuttaneet valintaan. 

Finnlamelli tunnetaan yleisesti luotettavana ja kauniita, tilaratkaisuiltaan hyviä sekä laadukkaita taloja tekevänä yrityksenä

Finnlamellin asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talonsa valintaan ja ovat valmiita suosittelemaan muillekin. Tyytyväisyydessä talonsa pystytykseen Finnlamelli on koko toimialan parhaimmistossa.

www.finnlamelli.fi

 

 

Honka

Honka on Suomessa tunnetuin hirsitalobrändi. Tämän lisäksi Honka on vuosikymmenien ajan ollut johtava hirsitalotoimittaja myös maailmalla. Pitkän historiansa sekä lukuisten tuotekehitysinnovaatioidensa vuoksi Honka on koko toimialan edelläkävijä. Yritys on myös pörssinoteerattu.

Runsaiden mallistovaihtoehtojen lisäksi Hongan tuotteet voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Joukossa on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltuja kakkoskoteja.  

Hongan valinneet perustelevat valintaansa erityisesti tuotteen laadulla. Vahvoja valintaperusteita ovat myös Hongan luotettavuus valmistajana, talon ulkonäkö ja tilaratkaisujen sopivuus. Myös mahdollisuus tutustua taloon on ollut vaikuttamassa.

Rakentajilla yleensä on mielikuva Hongasta erittäin luotettavana valmistajana. Sen tuotteita pidetään laadukkaina ja kauniina ja myös esitteet/nettisivut saavat kehuja. Myös kokonaiskuva Hongasta on erinomainen.

Hongan asiakkaat ovat tyytyväisiä talonsa myyjään, toimitukseen ja tehtaaseen, joissa kaikissa saa koko toimialan parhaimpia arvosanoja.

www.honka.fi

 

 

Honkatalot

Honkatalot on perheyritys jo neljännessä polvessa ja tunnettu niin Suomessa kuin maailmalla korkealuokkaisista hirsitaloistaan. Yksilöllinen suunnittelu, huippuunsa viimeistelty detaljiikka, ekologisuus ja hyvinvointi ovat Honkatalojen asiakkaille tärkeitä valintakriteerejä. Honkatalot valmistaa hirsitalojen lisäksi pre-cut -tekniikalla valmistettavia ekopuutaloja, puupalkkitaloja sekä näiden yhdistelmiä. Moderni puuarkkitehtuuri on yrityksen erikoisosaamista. 

Honkatalojen valinta perustuu erityisesti ulkonäköön. Myös yksilöllinen suunnittelu ja myyjän siantuntemus ovat valintaa ratkaisseet. Talot tehdään asiakkaille yksilöllisesti räätälöityinä. Jokainen talo on erilainen.

www.honkatalot.fi

 

 

Kimara

Kimara on K-Raudan oma hirsitalomerkki ja -mallisto. Kimaran laajasta mallistosta löytyy hirsitalojen ja hirsihuviloiden lisäksi myös hirsiset saunamökit sekä päärakennuksen tyyliin sopivat monikäyttöiset piharakennukset. Ekologiset ja tutkitusti turvalliset hirsitalot ja hirsihuvilat ovat yksilöllisesti muunneltavissa vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeita. Talon voi tilata valmiiksi asennettuna tai rakentaa sen kokonaan itse. Kimara-rakennukset myy K-Rauta, josta saa kattavia etuja ja hyödyllisiä palveluja sekä ammattitaitoista apua kaikissa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kimaran asiakkaille ulkonäkö/ympäristöön sopivuus, valmistajan ja myyjän luotettavuus sekä hyvät myyjäpalvelut ovat ratkaisevia valintaperusteita valinnassa.

Kimara mielletään yleisesti edulliseksi, sillä se valitaan usein valmiista mallistosta, eikä isoja muutoksia tarvitse tehdä, jolloin suunnittelukustannukset ovat alhaiset.

Kimaran asiakkaat ovat koko toimialan tyytyväisimpiä talomyyjäänsä. Asiakkaat ovat myös valmiita suosittelemaan merkkiä muillekin rakentajille.

www.kimara.fi 

 

 

Kontio

Kontio on maailman suurin hirsitalojen valmistaja. Kontion panostus arkkitehtuuriin ja kokonaisvaltaiseen suunnitteluun näkyy käytännöllisinä ja kauniina talomalleina, joista löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joustavan toimintatavan ansiosta myös muunnokset ja täysin yksilölliset talot ovat mahdollisia.

Kontion valinneilla asiakkailla valintaperusteina ovat painaneet erityisesti laatu ja tehtaan luotettavuus.

Kontio mielletään yleisesti koko omakotitoimialan parhaimmistoon mm. valmistajan luotettavuudessa, mallivalikoimassa, tilaratkaisuissa, laadussa, esitteissä/nettisivuissa, myyjäpalveluissa ja talomallien ulkonäössä. Myös kokonaiskuvaltaan Kontio on parhaimmistoa.

Kontion asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talotoimitukseensa ja talotehtaaseen ja suosittelevat merkkiä myös muille rakentajille.

www.kontio.fi

 

 

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot on perheyritys, joka on toiminut jo yli 20 vuotta. Yrityksellä on näyttävän ja laajan omakotimalliston lisäksi suuri valikoima hirsisaunoja ja loma-asuntoja. Modernit nurkkatyypit ja hirsiprofiilit antavat mahdollisuuden suunnitella yksilöllisiä koteja myös kaupunkialueille. Nopea toimitusaika ja mahdollisuus yksilöllisiin tilaratkaisuihin ovatkin saaneet asiakkailta kiitosta.

Kuusamo Hirsitalojen asiakas päätyy valintaansa usein talon laadun, valmistajan luotettavuuden, yksilöllisen suunnittelun,  tilaratkaisujen/mallin ja myyjän ammattitaidon ja asiantuntemuksen vuoksi.

Kuusamo Hirsitalojen luotettavuutta valmistajana, rakennusten ulkonäköä ja laatua arvostetaan yleisesti rakentajien keskuudessa.

Kuusamo Hirsitalojen asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talotoimitukseen ja tehtaaseen.

www.kuusamohirsitalot.fi

 

 

 

Ollikaisen Hirsirakenne

Ollikaisen Hirsirakenne Oy on laadustaan ja luotettavuudestaan tunnettu hirsivalmistaja Pirkanmaalta, joka suunnittelee, valmistaa ja rakentaa yksilöllisiä hirsirakennuksia Suomeen ja ulkomaille yli 40 vuoden kokemuksella.

Ollikainen tunnetaan erityisesti kotiseudullaan Pirkanmaalla mm. yksilöllisestä suunnittelusta ja pitkälle viedyistä palveluistaan avaimet käteen -periaatteella. Lähes jokainen rakennus suunnitellaan alusta alkaen yksilöllisesti asiakkaan toiveita vastaavaksi. Hirsivalikoimaan kuuluvat sekä höylä- että pyöröhirsituotteet, joita molempia saa perinteisestä massiivihirrestä ja liimatusta lamellihirrestä.

www.ohr.fi

 

 

PolarHouse

PolarHouse valmistaa yksilöllisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä perinteisellä lämpöhirsirakenteella että modernilla vaakaverhouksella. Talot saa myös hengittävällä puukuitueristeellä.

PolarHousen tuotepalvelua ostetaan laadun, luotettavuuden ja lämpötalouden perusteella innokkailta ja osaavilta myyjiltä.

PolarHousen asiakkaille ratkaisevina kriteereinä on ollut useimmiten tilaratkaisujen sopivuus, asiantuntevat myyjät ja hyvät myyjäpalvelut.

PolarHouse tunnetaan yleisesti hyvistä tilaratkaisuista, osaavista myyjistä ja hyvistä näyttelytaloistaan.

www.polarhouse.com

 

 

Timber-Hirsi

Timber-hirsi tunnetaan moderneista malleistaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan. Vaativiin rakenteisiin on myös painumaton hirsi: Joonas Massiivipuutalo.

Timber-Hirren asiakkaat perustelivat valintaansa yksilöllisellä suunnittelulla ja ulkonäköseikoilla.  Myös myyjäpalveluilla on suuri merkitys.

www.timber-hirsi.fi

 

 

Vaaran Aihkitalot

vaaran aihki 6434 opt

Vaaran Aihkitalot osti nimiinsä Ikihirren tehtaat, jossa se nyt tuottaa Ikiaihki tuotenimellä lamellihirsitaloja profiililtaan 204 mm x 270 mm sekä 240 mm x 270 mm sekä massiivihirsitaloja profiililtaan 180 mm x 220 mm sekä 220 mm x 220 mm. Vaaran Aihkitalot valmistaa Tervolan tehtaalla 240 mm x 220–320 mm vahvuista erikoiskuivattua vaihtelevakorkuista hirsirakennetta.  Molemmat tehtaat valmistavat yksilöllisiä ja mittatilaustyönä räätälöityjä taloja.

Näyttävyys, ekologisuus ja kestävyys ovat Vaaran Aihkitalojen asiakkaille tärkeät perusteet hirren valintaan. Massiivinen Aihkitalojen hirsirakenne sopii erityisesti sisäilmaherkistyneille.

Yritykseltä saa yksilölliset talotoimitukset säältäsuojaan asennettuna. Kaikki rakennukset soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

www.aihkitalot.fi