Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Weber kylpyhuoneratkaisut

Weberillä on Suomessa kuusi tehdasta ja kaksi palvelupistettä, Suomessa markkinoitavat tuotteet ovat pääasiassa kotimaassa valmistettuja. Yritys valmistaa ja markkinoi rakennustuotteita ja ratkaisuja Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotemerkeillä, jotka ovat olleet pitkään tuttuja sekä ammattilaisille että pienrakentajille.

Märkätilojen rakentamisessa kannattaa olla tarkkana, oli kysymys sitten uuden rakentamisesta tai vanhan korjauksesta. Turvallinen ratkaisu edellyttää mm. riittävää ilmanvaihtoa ja lämmitystä, oikeita materiaaleja ja huolellisuutta rakenteiden toteutuksessa. Erityisen tärkeää on kunnollinen vedeneristys, sillä vääriin paikkoihin karannut vesi aiheuttaa riskin sekä rakenteille että asukkaille.

 

Kylpyhuoneen seinät Kahi-väliseinäponttiharkoista

Kaksi kolmesta uusien asuntojen märkätiloista toteutetaan kivirakenteisena. Märkätilojen seinissä suositaankin kivipohjaisia rakenteita, jopa silloin kun talo on muuten puurakenteinen.

maxit_Kahi_ponttiharkkomuuraus

Kahi-väliseinäponttiharkko on suosituin märkätilojen kiviseinäratkaisu uusissa omakotitaloissa. Väliseinäpontista muurattu märkätilan seinä on paitsi elämätön ja lahoamaton, myös helppo toteuttaa. Harkot ovat päistään pontatattuja, joten kivet asettuvat helposti paikoilleen. Ohutsaumatekniikalla muurattaessa myös laastin kulutus on pientä ja kulloinkin tarvittavan annoksen sekoitus onnistuu saavissa porakonevispilällä. Vaikka runko ei jääkään näkyviin, kannattaa jo muurausvaiheessa olla huolellinen, sillä suora ja sileä alusta helpottaa seuraavia työvaiheita. Kahi-väliseinäharkkoa valmistetaan 300 mm:n pituisena. Harkossa on myös sähkö- ja vesiputkien asennusta helpottavat pystyreiät.

 

Weber vedeneristysjärjestelmät

Weber vedeneristysjärjestelmiä ovat weberSmart, weberSafe, weberFast ja weberEpox. Weber vedeneristysjärjestelmät sopivat sekä kivi- että levyrakenteisille märkätilan seinille.  Soveltuvat aineet ja työmenetelmät vaihtelevat alusrakenteesta ja märkätilojen käyttörasituksesta riippuen. Lähtökohtana on, että vedeneristys pitää veden pois rakenteista ja kestää ehjänä myös esim. mahdollisista rakenteiden pienestä elämisestä johtuvat rasitukset.

maxit_Vetonit_vedeneristysmassa

Alla olevassa taulukossa on esitelty weber vedeneristysjärjestelmien käyttökohteet, käytettävät tuotteet ja niiden vaatimat käsittelykerrat sekä tuotteiden menekit.

 

WeberSmart järjestelmä nopeuttaa märkätilojen eristystyötä, sillä vedeneriste voidaan asentaa kerralla valmiiksi. Pohjusteena käytetään weber MX Tiivistyspohjustetta ja vedeneristeenä weber WX Vedeneristettä. Sauma- ja epäjatkuvuuskohdat sekä läpiviennit vahvistetaan webervetonit ST Nauhalla ja weber SC Läpivientikappaleilla. Nurkkien ja ulkokulmien tiivistämiseen on olemassa valmiit kulmakappaleet. Lattiakaivon liitoksen tekoon käytetään webervetonit DC Kaivolaippaa. Järjestelmää voidaan käyttää myös levyrakenteisten seinien vedeneristämiseen.

WeberSafe on weberin pisimpään markkinoilla ollut vedeneristysjärjestelmä. Pohjusteena käytetään weber MS Kosteussulkua ja vedeneristeenä weber WP Vedeneristysmassa. Sauma- ja     epäjatkuvuuskohdat voidaan tiivistää kuten weberSmart järjestelmässä tai ne voidaan tehdä webervetonit FC Kuitukangasnauhalla. Lattiakaivon liitos voidaan DC kaivolaipan sijaan tehdä webervetonit FM kuitukankaalla. WeberSafe järjestelmä soveltuu myös levyrakenteisten seinien vedeneristämiseen. Vedeneristeen pohjusteena voidaan massiivisilla kivirakenteilla käyttää vaihtoehtoisesti weber MD 16 Dispersiota.

WeberFast järjestelmän nopea kuivumisaika lyhentää rakennusaikaa. Alustaksi soveltuvat kivirakenteet sekä seinissä sementtikuitulevyt ja xps. Alusta pohjustetaan weber MD 16 Dispersiolla. Rakenteilla, joissa vaaditaan hyvää vesihöyrynvastusta, käytetään pohjusteena weber MS Kosteussulkua. Vedeneristeenä toimii 2-komponenttinen webertec Superflex D2 Vedeneristyslaasti. Sauma- ja epäjatkuvuuskohdat sekä läpiviennit vahvistetaan webervetonit ST Nauhalla ja weber SC Läpivientikappaleilla. Nurkkien ja ulkokulmien tiivistämiseen on olemassa valmiit kulmakappaleet. Lattiakaivon liitoksen tekoon käytetään webervetonit DC Kaivolaippaa. WeberFast järjestelmä sopii käytettäväksi myös kylmilleen jäävissä tiloissa ja ulkokäytössä. Näissä tapauksissa pohjusteena käytetään weber MD 16 Dispersiota.

WeberKahi järjestelmässä seinät tehdään ohutsaumamuuratuista Kahi-harkoista. Märkätiloissa Kahi-harkkomuurauksessa käytetään ohutsaumalaastia myös harkkojen pystysaumoissa. Webervetonit MT Märkätilatasoitteella tasoitetut seinät pohjustetaan 1:2 vedellä ohennetulla weber MS Kosteussululla. Vedeneristäminen tehdään ohentamattomalla weber MS Kosteussululla. Nurkat, materiaalien sauma- ja rajakohdat sekä läpiviennit vahvistetaan webervetonit FM Kuitukankaalla tai webervetonit ST nauhalla ja valmiilla läpivientikappaleilla. Kappaleet kiinnitetään kuivuneelle weber MS Kosteussulkupinnalle weber WP Vedeneristysmassalla, jota sivellään sekä kappaleen alle että päälle.

WeberEpox järjestelmässä pohjusteena toimii weberfloor 4712 Tiivistysepoksi ja vedeneristeenä webertec 827 S Epoksivedeneriste. Järjestelmään kuuluvat myös omat tiivistysnauhat ja tiivistyslaippa. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi tiloissa, joissa on tiukat hygieniavaatimukset sekä esimerkiksi uimahalleissa.

 

Muuratut seinät sisältävät yleensä aina jonkin verran epätasaisuuksia, joten ne pitää ennen varsinaista vedeneristystä tasoittaa sopivalla tavalla. Kahi-harkoista muuratuissa seinissä tämä onnistuu webervetonit  MT märkätilatasoitteella. 

Lattioissa on tärkeää, että niissä on riittävät ja oikeaan suuntaan viettävät kaadot. Kaadot on ammattimies voinut tehdä jo lattian betonivalun yhteydessä, mutta aina ei näin ole. Ennen vedeneristystöiden aloittamista ne onkin syytä tarkistaa ja tarvittaessa käytettävä weber-lattiatasoitteita riittävän kallistuksen saavuttamiseksi. Lattia joutuu suurimmalle kosteusrasitukselle joten se vaatii myös parhaan vedeneristyksen.

maxit_Kahi_kylpyhuone

Weber laatoitustuotteet

Weber-tuoteperheeseen kuuluvat laastit laattojen kiinnittämiseen, saumauslaastit sekä värilliset saniteettisilikonit liikunta-saumoissa käytettäväksi.

Weberin kotisivuilta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet kylpyhuonerakentamisesta ja eri tilanteissa suositeltavista tuotteista.

Weber neuvonta

Weberin kotisivuilta löytyvät ratkaisuvaihtoehdot ja selkeät rakentamisohjeet eri tilanteisiin. Neuvoa voi kysyä myös puhelimitse maksuttomasta tuoteneuvonnasta, jossa Weberin ammattilaiset päivystävät joka arkipäivä klo 8 - 16.

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Weber, puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

Weberin kotisivuille pääset tästä: www.e-weber.fi

Weberin löydät myös Youtubesta.

 

Lue lisää Weberin Yritys Esittää -artikkeleista:

Kylpyhuoneen saneeraus

Märkätilaan kiviaineiset seinät Kahi-harkoilla

 

leca4

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

weber

Puh. 010 44 22 00

 

Tuoteneuvonta

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot