Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Wienerberger

Wienerberger Oy Ab tunnetaan Suomessa erityisesti Terca-tiilistään ja Poroton-kennoharkkotaloistaan. 1819 tiilenvalmistuksen aloit­tanut Wienerberger on yhty­mänä maailman johtava julki­sivu-, runko-, katto- ja piha­tiilien valmistaja, jolla on toimintaa yli 30 eri maassa. Wienerberger Oy Ab valmistaa ja myy poltettuja tiiliä Suomessa. Oma tiilitehdas sijaitsee Korialla. Markkinoinnin ja myynnin hoitaa koko maan kattava alueorganisaatio ja yhtiön keskushallinto toimii Helsingissä.

Terca TV-talo Villa Laine Valkeakoski2

 

TERCA-tiilet

Poltetuista tiilistä löytyy runsaasti värivaihtoehtoja ja ulkonäköön voi lisäksi vaikuttaa erilaisilla pinta- ja laastivalinnoilla. Valikoimiin kuuluvat muototiilet suovat myös aivan uusia mahdollisuuksia yksityiskohtien viimeistelyyn. Erilaisia tiili ja laastiyhdistelmiä voi vertailla vaikkapa Wienerbergerin kotisivuilla.

 

Tiilijulkisivut

Poltettu tiili on erinomainen julkisivumateriaali Suomen vaihteleviin oloihin. Tiilijulkisivua ei tarvitse uusintakäsitellä eikä paljon huoltaakaan, tästä huolimatta se kestää vuosikymmeniä lähes muuttumattomana. Tiilijulkisivu ei tule rakennettaessa juurikaan puuseinää kalliimmaksi, toisaalta pieni lisäinvestointi kompensoituu rakennuksen käyttöaikana moneen kertaan olemattoman huoltotarpeen ansiosta.

 

Tavallisimmin tiilijulkisivuinen talo toteutetaan rakentamalla talon runko puusta (talopaketista tai paikalla rakentaen) ja muuraamalla julkisivu tiilestä. Ratkaisu on suosittu mm. siksi, että siinä voidaan hyödyntää talotehtaiden tarjontaa sekä monelle tuttua puurakentamisen tekniikkaa. Julkisivumuurauksessa turvaudutaan tavallisesti ammattimuurariin.

Lue lisää tiilen käytöstä julkisivuissa:

Tiili - kaunis, energiatehokas ja huoltovapaa

 

Täystiilitalot

Täystiilitalo on hyvä valinta, jos talo halutaan kokonaan kivirakenteiseksi. Tiiliseinä on äänieristävyydeltään erinomainen, oli sitten kysymys talon ulkopuolisista tai sisäisistä melun lähteistä. Massiivinen tiilirakenne myös tasaa lämpötilan vaihteluita, jolloin olosuhteet asunnossa on helppo säilyttää miellyttävinä niin paukkupakkasilla kuin kesähelteilläkin. Wienerberger auttaa tarvittaessa täystiilitalon suunnittelijan ja toteuttajien löytämisessä.

Lue lisää Terca-tiilitaloista suomirakentaa.fi palvelussa:

Terca-tiilitalo

 

Poroton

Poroton -kennoharkkoratkaisu on täystiilitalouutuus Suomessa ja tuo Terca -tiilitalojärjestelmän rinnalle mielenkiintoisen vaihtoehdon rakentajalle.

Wienerberger: Uusi tapa toteuttaa tiilitalo

 

Terca tuotteet sisätiloissa

Märkätilan seinät

Huolellisestikin toteutetussa talossa voi tapahtua joskus vesivahinko. Tiiliseinät eivät putkirikkoja tai vesieristeiden vuotoja välttämättä estä, mutta vahingot jäävät pienemmiksi kuin vedelle aroilla materiaaleilla toteutettuina.

 

Tiililattiat

Tiililaatta on oivallinen lattiavaihtoehto kovalle kulutukselle joutuviin huonetiloihin. Lattialämmitys pitää pinnan talvellakin lämpöisenä, kesällä taas kivilattia on miellyttävän viileä. Tiililattia pysyy näyttävämpänä, jos se silloin tällöin vahataan.

 

TERCA-sisustustiilet

Aidoilla käsinlyödyillä TERCA-tiililaatoilla luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Trendikkään antiikkisella tiililaatalla voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia kotiisi. Valikoimassa on useita eri malleja ja ne on itsekin helppo asentaa.

Lue lisää: Sisusta aidolla tiilellä

 

TERCA-tulisijat

Muurattu TERCA-tulisija on aina yksilöllinen tulisijaratkaisu, jossa pintamateriaali ja muoto on mahdollista valita vapaasti talon tunnelmaan ja arkkitehtuuriin sopivaksi. Lämmityskäytössä aito tiilitulisija on erinomainen, sillä massiivisen rakenteensa ansiosta se varaa hyvin lämpöä pitäen kuitenkin pintalämpötilan asumisviihtyvyyden kannalta miellyttävän alhaisena. Massiivinen tiilitulisija luovuttaa kertapoltolla lämpöä useiden päivien ajan, mikä on merkki energiatehokkuudesta. Tiilitulisija on myös hinnaltaan edullinen ja ennen kaikkea hyvä sijoitus.

terca tulisija2

 

TERCA-lämpösydän

Tulenkestävästä massasta valmistettu TERCA-lämpösydän on järkevä valinta silloin, kun takan tulee olla hyvin lämpöä varaava, mutta sille varattu tila on rajallinen. TERCA-lämpösydän on helppo ja nopea kasata. Sydämen kuoren voi tehdä puhtaaksimuurattuna tai tiilen päälle esim. rapattuna. Yhdessä tiilikuoren kanssa TERCA-lämpösydän toimii tehokkaana kodin lämmönlähteenä. Takkasydän-mallistosta löytyvät vaihtoehdot pikkutakasta takkaleivinuuniyhdistelmiin asti.

 wienerberger terca piippu

Piiput

Aidoista poltetuista tiilistä muurattu savupiippu on markkinoiden energiatehokkain hormivaihtoehto, ja lisäksi se on myös edullinen. Tiilisen tulisijan ohella massiivinen tiilipiippu toimii hyvänä lämmönvaraajana, joka käyttää muista hormivaihtoehdoista poiketen myös savukaasuista saatavaa hukkalämpöä kodin lämmittämiseen, alentaen samalla myös asunnon kokonaisenergiankulutusta. Wienerbergerin kotisivuilta löytyy mm. hormilaskuri, joka auttaa piipun suunnittelussa.

Lue lisää Terca-tulisijoista ja tiilipiipuista suomirakentaa.fi:ssa:

Tiilestä muuratut tulisijat ja savupiiput

 

Keraamiset kattotiilet

KORAMIC-kattotiilet tuovat kattamiseen uusia vaihtoehtoja. Nykyaikaiset keraamiset kattotiilet ovat näyttäviä ja kestäviä, KORAMIC antaa kattotiilien pakkasenkestolle 30 vuoden takuun.

Terca Actua mattamusta kattotiili

 

 

Pihatiilet

Wienerbergerin keraamiset Penter-pihatiilet valmistetaan luonnon raaka-aineista. Ne soveltuvat niin puutarhojen kuin kaupunkimaisemankin elävöittämiseen. Keraamiset pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, ne myös kestävät hyvin vaativia sääolosuhteita, säilyttävät värinsä ja ovat lähes huoltovapaita.

 

Myynti

Wienerbergerin tuotteita myyvät rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ympäri Suomen.

Tutustu tarkemmin tuotteisiin Wienerbergerin kotisivuilla: www.wienerberger.fi

wienerberger

 

 Yhteystiedot

www.wienerberger.fi

Puh. 0207 489 200

 

Wienerbergerilla sinua palvelevat:

 

 

ETELÄ-SUOMI

Muurausliikkeet, jälleenmyyjät,
kuluttajamyynti
Aluemyyntipäällikkö
Juha Elolinja
p. 0207 489 273
GSM 040 833 8380
juha.elolinja(at)wienerberger.com

 

LÄNSI- JA POHJOIS-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö
Keijo Laine
p. 0207 489 277
GSM 0400 235 268
keijo.laine(at)wienerberger.com

 

ITÄ-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö
Pekka Hakala
p. 0207 489 276
GSM 0400 840 856
pekka.hakala(at)wienerberger.com

  

wienerberger banneri rts 200x400