Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Hormit ja tulisijat

rts_tutkii_logo_pieniRTS TUTKII-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta takan ja hormin valinnan avuksi.

Takka on lämpöä, turvallisuutta ja tunnelmaa

  • Moni hankkii tulisijan varalämmittimeksi, mutta siitä on myös tunnelman luojaksi ja yh­deksi sisustuselementiksi tai avuksi ruuan laittoon. Takasta saakin minkälaisen itselleen haluaa, niin malleja kuin materiaalejakin on joka lähtöön.

Takka joka kotiin

  • Takan ja uunin käyttö suomalaisissa omakotitaloissa on lämmitysenergian tuottamisen kannalta merkittävää, sillä pientalojen koko lämmitysenergiasta polttopuu muodostaa noin 40%. Pientaloissa on lämmityskäytössä noin 2,2 miljoonaa tulisijaa.

Takkavalmistajat rakentajan puntarissa

  • Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt tunnetuimmista tulisijatoimittajista. Omakotirakentajien arvostelut eri tulisijojen yhteyteen on saatu tutkimuksesta, jossa haastateltiin vuonna 2015 tulisijan taloonsa hankkineuta rakentajia. Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin.

Hormin valinnassa ulkonäöllä ja painolla on iso merkitys

  • Savupiipun paikka määrää tulisijojen sijoittamisen, ja toisinpäin. Hormin paikka on siis hyvä tuoda esille jo suunnitteluvaiheessa.

Savupiipun hoito ja huolto

  • Savupiipun huoltamisesta säännöllinen nuohous on aina ammattimiehelle kuuluvaa työtä. Savupiipun huoltoon kuuluu kuitenkin nuohouksen lisäksi myös muita töitä. Piippu kannattaa katsastaa säännöllisesti ja pieniä korjauksia on mahdollista tehdä myös varsin omatoimisesti.

yritysesittaaYritysten artikkeleita aiheesta

Johtavat takka- ja hormivalmistajat esittelevät ratkaisujaan asiantuntija-artikkeleiden muodossa.


Hormi- ja tulisijayritykset

Hormi- ja tulisijayritykset sekä niiden tarjoamat palvelut ja tuotteet.

 

 

 

tulikivilogo
 
nunnauuni
 
uunisepät logo
 
 
tiileri
 
 
schiedellogo
 
 
 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot