Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Takkavalmistajat rakentajan puntarissa

Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt tunnetuimmista tulisijatoimittajista. Rakentajien arvostelut eri tulisijojen yhteyteen on saatu tutkimuksesta, jossa 2016/17 tulisijan taloonsa hankkineet omakotirakentajat kertovat valintojaan, mielipiteitään ja kokemuksiaan. Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin.

Rakentajat kertovat :

  • valintojaan
  • valintaan vaikuttavia tekijöitä /miksi ko. merkki valittu
  • mielipiteitään tuntemistaan tulisijatoimittajista
  • kokemuksia eri merkeistä

Seuraavassa on Omakotirakentajien suosituimmat tulisijavalmistajat suuruusjärjestyksessä ja tulisijan pintamateriaalien osuudet.

Hankitun tulisijan runko on useimmiten tiili. Pintamateriaalina suosituimpia ovat rappaus, metalli ja vuolukivi.

 

 

Tiileri

Tiileritehtaat on kolmen tehtaan kokonaisuus. Jokaisella tehtaalla on oma tiilivalikoima ja palveluorganisaatio. Yhdessä ne luovat rakentajalle monipuoliset malli- ja värivaihtoehdot. Tiileri on valtakunnallinen toimija ja on palvellut rakentajia jo 60 vuotta. Noin puolet tulisijoista on tiilirakenteisia ja Tiileri on johtava tiilitulisijatoimittaja. Tiilerin mallistosta löytyy moderneja ja klassisia tulisijoja jokaiseen makuun ja pintamateriaalin voi valita useista eri vaihtoehdoista muuhun sisustukseen ja omaan makuun sopivaksi.

Näyttökuva 2016 05 02 opt

Rakentajat  yleensä arvostavat Tiilerin hyviä malleja, laatua ja edullisuutta sekä asennuspalvelun saantia.

Tiilerin uunin valinneet perustelivat valintaansa muihin valmistajiin verrattuna tavallista useammin tuotteen laadulla ja edullisella hinnalla sekä myös hitalla lämmön luovutuksella ja muurarin suosituksella.

Vinkkilähteenä liki joka toiselle Tiilerin uunin hankkineelle oli toiminut muurari.

Tutustu tarkemmin: www.tiileri.fi

 

NunnaUuni

NunnaUuneja on valmistettu teollisesti jo vuodesta 1982 Pohjois-Karjalan Nunnanlahdessa. Mallistossa on täysvuolukivisten varaavien takkojen, takkaleivinuunien, leivinuunien ja liesitakkojen lisäksi myös kevyempiä varaavia injektoritakkoja, joiden sisus tehdään Mammutti-vuolukivestä sekä Deko-kevyttulisijoja. Varaavien NunnaUuni-tulisijojen toimitukseen sisältyy aina asennus ja tämä on myös takuun ehtona.

Rakentajien  mieleen on jäänyt mielikuva NunnaUunin laadukkaista ja kauniista tulisijoista ja asennuspalvelun saatavuudesta.

NunnaUunin tulisijan valinneilla ratkaisevana valintaperusteena ovat useimmiten mallin sopivuus, hidas lämmön luovutus ja laatutekijät.

NunnaUunin asiakkaat ovat  erittäin tyytyväisiä tulisijamyyjään ja tulisijatoimitukseen.

Tutustu tarkemmin: www.nunnauuni.fi

 

Uunisepät

Turun Uunisepät on Pohjoismaiden suurin nykyaikaisten kaakeliuunien valmistaja. Yritys on toiminut vuodesta 1982 ja asentanut yli 130 000 varaavaa takkaa Suomessa. Uuniseppien omat studiot palvelevat 12 paikkakunnalla ympäri Suomea. Varaavien takkojen runkoaineena käytetään suomalaisesta kallioperästä rouhittua Oliviinikiveä. Oliviinikivi on puhdas luonnon tuote, joka varaa tehokkaammin lämpöä kuin useimmat tulisijamateriaalit ja luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään. Uunisepät takoissa hyödynnetään uusinta tekniikka ja takkojen hyötysuhde on jopa 85 %. Rungolle Uunisepät antaa 5 vuoden takuun. Uunisepät takkaleivinuuneissa on aito leivinuuni.

Uuniseppien kokonaispalveluun kuuluu koko tulisija-paketti perustuksesta piippuun. Palveluun kuuluu mm. ilmainen tekninen kotikäynti ja suunnittelu, tarvittaessa vanhan takan purku ja poiskuljetus, pohjanvahvistukset, palomuuri, hormi sekä pellitykset. Uunisepillä on maan kattava asennusverkosto, takat toimitetaan aina asennettuina ja takuutyönä. Uunisepät on jo vuosia ollut Suomen suosituimpia takkavalmistajia

Rakentajille yleisesti on jäänyt Uunisepistä mielikuva hyvistä malleista, hyvännäköisistä ja laadukkaista uuneista, sekä hyvästä asennuspalvelusta.

Uuniseppien tulisijan kotiinsa valinneet rakentajat perustelivat valintaansa muihin valmistajiin verrattuna tavallista useammin talopakettiin sisältymisellä ja mahdollisuudella vaihtaa talopaketin tulisijamallia. Kaunis ulkonäkö ja hyvät mallit ovat myös olleet ratkaisemassa valintaa.

Tutustu tarkemmin: www.uunisepat.fi

 

 

 Tulikivi

Tulikivi on pörssinoteerattu perheyhtiö, jonka toiminta alkoi v. 1980. Yritys työllistää noin 220 henkilöä ja sen laaja myymäläverkosto, Tulikivi-studiot, palvelee yli 25:ssä kotimaan kaupungissa. Tulisijojen rungot valmistetaan Pohjois-Karjalasta louhitusta vuolukivestä sekä ekologisesta kierrätysmateriaalista, keramiikkamurskeesta, valmistetusta massasta. Sekä vuolukivi- että keraamiset tulisijat ovat lämpöä varaavia ja luovuttavat sitä miellyttävän tasaisesti ja pitkään. Mallistossa on myös vesikiertotakkoja, joiden lämmittämä vesi voidaan hyödyntää esim. lattialämmityksessä.

Tulikiven takat läpäisevät maailman tiukimmat päästönormit ja niitä myydään laajasti myös Suomen ulkopuolelle. Tuotteet toimitetaan aina asennettuina, kokonaispalveluna. Tulikiven tuotevalikoimaan kuuluvat myös laadukkaat kiukaat sekä kestävät sisustuskivet, kuten kivitasot ja -laatat.

Rakentajat yleisesti arvostavat Tulikiven tuotteissa hyviä uunimalleja, laadukkaita ja hyvännäköisiä uuneja sekä asennuspalvelua. Tulikivi saa liki jokaisessa ominaisuudessa ryhmän parhaat arvostukset, myös kokonaiskuvassa se on ykkönen.

Rakentajille ratkaisevana valintaperusteena Tulikiven uunia valitessa oli poikkeuksellisen usein asennuspalvelu ja valmistajan luotettavuus. Muihin ryhmän valmistajiin verrattuna korostui myös usein sopiva väri ja hyvä myyntipalvelu.

Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.

Tutustu tarkemmin: www.tulikivi.fi

 

Wienerberger

Wienerberger on liki 200 vuotta vanha, maailman johtava tiilen valmistaja. Suomessa yrityksellä on 2 tiilitehdasta, joissa valmistetaan sekä poltettuja tiiliä että tiililaattoja. Tiilen tuotenimenä on Terca-tiilet. Wienerbergerin tuotevalikoimasta löytyy tulisijan ja hormien tekemiseen tiilet ja tulisijaelementit. Terca-tiilistä voi toteuttaa asiakkaan toiveen mukaisesti yksilöllisesti muuratun tulisijan. Tiilien väri-, pinta- ja kokovaihtoehdoilla voi toteuttaa sisustuksen ja kodin henkeen sopivan tulisijan. Tulisijan pinnoitukseksi voi jättää puhtaaksi muuratun tiilen tai sen voi rapata mieleisekseen, slammata, kaakeloida tai maalata.

wienerberger takka kuv opt

Tiilestä muuratun tulisijan hyvä lämmönvarauskyky perustuu materiaalien lisäksi sen kokonaismassaan. Muurattu tulisija varaa ja tasaa asunnon lämpöä, vaikka sitä ei lämmitettäisikään. Wienerbergerin elementtirakenteinen lämpösydän valmistetaan tulenkestävästä valumassasta ja sen kokoaminen käy nopeasti. Lämpösydämen yksilöllisen kuorimuurauksen voi tehdä puhtaaksimuurattuna tai pinnoittaa muuraus asiakkaan haluamalla tavalla.

Tutustu tarkemmin: www.wienerberger.fi

Image Map