Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Keittiöt

rts_tutkii_logo_pieniRTS TUTKII-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

Keittiö on kodin tärkeimpiä valintoja

  • Keittiö on kodin tärkein osa, joten sen suunnitteluun kannattaa satsata. Ensin tulisi miettiä käyttötarpeet, mm. mitä ja millaisia koneita juuri tähän perheeseen tarvitaan ja miten ne sijoitetaan juuri tähän keittiötilaan.

Keittiö budjettiin sopivaksi

  • Kalusteita on joka lähtöön, niitä tarjoavat niin yritykset kuin yksityiset puusepätkin. Suunnittele siis ajoissa millaiset kaapit ja kalusteet tilaasi haluat.

Keittiön työtasot, välitila ja valaistus

  • Työtasot joutuvat keittiössä kestämään kovaa kulutusta. Työtasojen materiaalin valinnassa tulisi siksi huomioida paitsi hinta ja ulkonäkö, myös se, miten paljon taso on perheen päivittäisessä käytössä alttiina mm. roiskeille, kuumille kattiloille ja naarmuille.

Suosituimmat keittiömerkit

  • Uusien omakotirakentajien keskuudessa tunnetuimmat merkit ovat suosituimpia vuodesta toiseen. Kun rakentajat perustelevat valintaansa, ovat korkea laatu ja hinta-laatusuhde tärkeimpien valintaperusteiden listalla kärjessä.

Keittiötoimittajien esittely ja vertailu

  • Suomalaisilla rakentajilla on monta vaihtoehtoa keittiönsä toimittajaksi. Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt merkittävistä keittiötoimittajista. Tekstit eri esittelyihin on saatu tutkimuksesta, jossa selvitettiin omakotirakentajien keittiötoimittajiin liittyviä kokemuksia.

Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa

  • Säilytystilojen puute on kenties keskeisin ongelma sekä vanhoissa että uusissa taloissa, mutta se ilmenee usein vasta muutaman asumisvuoden jälkeen.

Yritysten artikkeleita aiheesta:


Keittiövalmistajat

Kiintokalusteyritykset sekä niiden tarjoamat palvelut ja tuotteet.

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot