Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Omakotirakentaminen vaihtoehtona

rts_tutkii_logo_pieniRTS TUTKII-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

Asunnon hankintavaihtoehdot

  • Opastusta ja tietoa asuntotyypin valintaan. Omakoti, kerrostalo vai rivitalo? Esittelemme asumisen eri vaihtoehtoja tutkimusten ja tilastojen valossa.

Monta tapaa hankkia oma koti

  • Omakotitalo voidaan hankkia monella tapaa. Helpoin tapa on ostaa uusi talo tontteineen. Toinen vaihtoehto on lähteä rakentamaan omaa kotia. Rakentaminen voidaan tehdä paikallarakentaen (omatoimisesti, osaurakoiden tai kokonaisurakkana) tai talopaketista, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja toimitussisällön suhteen.

Omakotirakentaja tuo hyvinvointia itselleen ja muille

  • Omakotirakentajat perustelevat omakotitalon hankintaa usealla eri argumentilla. Omakotirakentamisella on merkittävät talous- ja työllisyysvaikutukset koko yhteiskuntaan.

Omakotitalo halutuin

  • Millaisen omakotitalon juuri sinä haluat?

Viihtyvyys ja viat pientaloissa

  • Suomalaiset viihtyvät asunnoissaan hyvin. Asuntojen yleisimmät viat koskevat niiden ahtautta/pienuutta asukkaiden tarpeeseen. Ahtaus tulee esille myös sisääntuloaulassa, vaatesäilytystiloissa ja kylpyhuoneissa.

Asunnon hankinnassa vaikuttavat tekijät

  • Alueeseen liittyvät vaatimukset rakentajaperhe itse osaa varmasti hyvin arvioida, mutta asuntoon liittyvissä vaatimuksissa helposti tehdään myös vääriä päätöksiä. Hyvä perehtyminen ja rakentamisen ja asumisen toiminnalliseen laatuun yhdessä esimerkiksi tulevan pääsuunnittelijan tai myös talomyyjän kanssa voi vähentää virheitä.

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

vertia banneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot