Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tulikivi uudistaa täysin keraamisten takkojensa malliston

Tulikivi DECO KALLA DUO 1800 V5 valkoinen hopealuukku 14 CMYKTulikiven uusi moderni keraamisten takkojen mallisto on harmonisen pelkistetty ja se koostuu kuudesta keraamisesta takkarungosta. Takkarunkoihin on valittavina useita pintaverhoiluja, sekä korkeus- ja värivaihtoehtoja, joita yhdistelmillä malliston takkarungoista voidaan muunnella jopa yli 1000 erilaista takkaa. Uutustakat kantavat suomalaisten järvien nimiä: Kalla, Vaala, Mustio, Nuuta, Lentua ja Jalanti.

 

Toukokuussa 2014 julkaistu uusi takkamallisto korvaa vanhan Kermansavi-malliston. Uuden malliston ominaisuudet on suunniteltu takkojen käyttötarkoituksen mukaan. Takkaa voidaan käyttää suoran seinän ohella myös tilanjakajana tai sijoittaa huoneen kulmaan. Mallistosta löytyvät myös takka haudutusuunilla, sekä takkaleivinuuni. Uudet keramiikkarunkoiset takkamallit voidaan asentaa joko perinteisesti työmaalla muuraamalla, tai ne voidaan tehdä tehtaalla täysin valmiiksi valmisuuneiksi, jotka ovat käyttövalmiita parissa tunnissa.

Tulikivi DECO MUSTIO 1800 V5 valkoinen hopealuukku 14 CMYK

Tulikiven Mustio takka haudutusuunilla, korkeus 1800 mm, valkoisella luukulla. Hinta asennettuna alkaen: 4690 €.

Tulisijat on suunniteltu vastaamaan nykyrakentamisen vaatimuksia. Esimerkiksi paloilma tuodaan tulipesään ulkoa ja luukut ovat kaasutiiviitä, jolloin takka sopii myös passiivitaloratkaisuihin. Tällöin takka ei sekoita asunnon ilmanvaihtoa, eikä hyödynnä jo lämmitettyä sisäilmaa palamiseen. Saneerauskohteetkin on otettu huomioon, eli palamisilma on tarpeen näin vaatiessa mahdollista ottaa myös sisäilmasta.

 

Laadukasta täyskivilaattaa ja tulenkestävää valumassaa

Uuden malliston verhoilu on valmistettu laadukkaista täyskivilaatoista, jotka ovat erittäin kestäviä, läpikotaisin yksivärisiä ja tasalaatuista keraamista materiaalia, mikä mahdollistaa suuretkin saumattomat pinnat takkojen verhoilussa.

Runkomateriaalina käytetään Tulikiven kehittämää tulenkestävää Celsius-valumassaa, joka valmistetaan korkeapolttoisesta keramiikkamurskeesta ja sideaineena toimivasta puhtaasta aluminaattisementistä. Tämä materiaali takaa takkojen sisäosien erinomaisen kestävyyden korkeissa lämpötiloissa. Runkomateriaalin valmistuksessa yritys hyödyntää kierrätettyä keramiikkamursketta.

 Tulikivi DECO NUUTA 2100 V4 valkoinen hopealuukku CMYK

Tulikiven Nuuta kulmatakka pystyluukulla, korkeus 2100 mm.

Sisustukselliset lähtökohdat ja viimeistellyt yksityiskohdat

Uudesta mallistosta löytyy useita pintaverhoiluja, sekä värivaihtoehtoja. Pintaverhoilussa on valittavina viisi vaihtoehtoa: hiertopintainen, osittain laatoitettu, kokonaan kaksiosaisella laatalla pinnoitettu, suurella vaakalaatalla pinnoitettu tai täysin saumaton laattapinta. Laattojen ja hiertopintojen luonnollinen värimaailma koostuu valkoisen, harmaan, ruskean ja mustan sävyistä. Täyskivilaatoista on saatavana sekä kiiltävä-, että mattapintaisia vaihtoehtoja. Tasavärisyyden ansioista myös laattojen päädyt ovat samanvärisiä muun laattapinnan kanssa.

Takkojen vähäeleiset, modernit luukut on upotettu verhoilupintaan. Vaaka- ja pystymallisia luukkuja on saatavana sekä hopean, että mustan värisenä. Takoissa ei ole ulospäin näkyviä erillisiä nuohousluukkuja, vaan kaikki huoltotoimet (esimerkiksi nuohous ja tuhkanpoisto) tapahtuvat yhden huoltoluukun kautta.

Malliston käyttötarkoitus on mietitty loppuun saakka, esimerkiksi Kalla-takan DUO-mallissa on luukku sekä edessä, että takana, sillä sitä voidaan käyttää upeana tilanjakajana. Jalanti-mallin leivinuunin luukku voidaan sijoittaa mille tahansa sivulle: eteen, taakse, oikealla tai vasemmalle.

 

Kuluttajatiedustelut: Tulikivi Oyj, puh. 0403 063 001, www.tulikivi.fi

Tutustu Tulikiveen tarkemmin suomirakentaa.fi:ssa: Tulikivi

 

 

 tulikivilogo

Yhteystiedot

Tulikivi Oyj

www.tulikivi.fi

P. 0403 063 000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot