Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon

Vallox:

Hyvä ilmanvaihto on kuin henkivakuutus talollesi. Se on investointi, joka vaikuttaa rakennuksen kuntoon ja elinikään. Samalla se on investointi omaan terveyteesi ja asumisen mukavuuteen.

Vuonna 2013 voimaan astuneen asetuksen mukaan luvanvaraisessa korjausrakentamisessa on otettava huomioon myös rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen. Asetuksessa määritettyjä vaatimuksia on noudatettava, kun korjataan talon rakenteita, esimerkiksi ulkovaippaa tai uusitaan rakennuksen teknisiä järjestelmiä.

Tavoiteltua energiansäästöä ei kuitenkaan saa tehdä sisäilman laadun kustannuksella, vaan korjaushankkeissa on varmistettava riittävä tuloilman saanti ja ilmanvaihdon toiminta korjaustoimenpiteiden jälkeen. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä onkin usein kannattavaa nykyaikaistaa myös ilmanvaihtojärjestelmä. Tällöin voidaan varmistaa, että elämästä syntyvä kosteus ei tiivisty rakenteisiin aiheuttaen rakenne- ja terveyshaittoja.

 

Koneellinen ilmanvaihto ei hukkaa lämpöä

Perinteisen talon lämmitysenergiankulutuksesta noin 20-40% johtuu ilmanvaihdosta, ja asetuksissa määritetäänkin vaatimukset ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuudelle. Nykyisin suurin osa koneellisista ilmanvaihtojärjestelmistä on varustettu lämmön talteenotolla, jonka vuosihyötysuhteen tulee asetuksen mukaan olla vähintään 45 %. Energiaa säästyy, kun sisätiloista poistettavasta ilmasta otetulla lämmöllä lämmitetään sisään tuleva raitis ilma. Lisäksi vältetään viileän tuloilman aiheuttama vedontunne. Kun ilmanvaihdon tehoa vielä säädetään kulloisenkin tarpeen mukaan, saadaan energiansäästö maksimoitua.

 

Hyvinvointia laadukkaalla ilmanvaihdolla

Hyvä ilmanvaihto parantaa energiatehokkuuden lisäksi myös asumismukavuutta ja viihtyisyyttä. Riittävä tuloilman määrä pitää sisäilman jatkuvasti raikkaana, ja samalla vältetään hiilidioksiditason noususta johtuva väsymys ja työtehon lasku. Lisäksi ilmanvaihtokone suodattaa tuloilman ja poistaa rakennuksen sisällä syntyvät epäpuhtaudet.

Sisäilman laatu on erityisen tärkeää allergikoille ja astmaatikoille, mutta jokainen meistä voi sitä paremmin, mitä puhtaampaa sisäilma on. Koska vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa, on terveellinen sisäilma merkittävässä asemassa hyvinvointimme kannalta.

 

Kodin ilmanvaihto kuntoon edullisesti ja helposti

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa peruskorjausta. Ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen onnistuu usein vaivattomasti vanhaankin taloon. Vallox BlueSky –ilmanjakojärjestelmän pienikokoinen ja taipuisa ilmanvaihtokanava sopii ahtaisiinkin paikkoihin ja kätevän asennuksen ansiosta vaivalloiset työvaiheet jäävät pois.

Tutustu Vallox BlueSky-ilmanjakojärjestelmään!

Valloxin ilmanvaihtokonevalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin koteihin. Uuden sukupolven MyVallox –ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennetut hiilidioksidi- ja kosteusanturit, jotka säätävät ilmanvaihdon tehoa sisäilman laadun perusteella, automaattisesti. Halutessasi voit ohjata MyVallox-konetta pilvipalvelun kautta, vaikka kännykällä.

Tutustu MyVallox-ilmanvaihtoon! 

Valitsitpa minkä tahansa Vallox-ilmanvaihtokoneen, se vie vähän energiaa ja säästää lämmityskustannuksissa tehokkaan lämmöntalteenoton ansiosta.

Valitse Vallox ja hengitä vapaasti!

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

www.vallox.com

 

 

Lue lisää Valloxista suomirakentaa.fi:ssa:

Kodin raikas sisäilma syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox: 10 VINKKIÄ HYVÄN ILMANVAIHDON SUUNNITTELUUN

VILLA MYÖTÄTUULEN RAIKAS SISÄILMA syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Vallox-ilmanvaihdolla RAIKKAAN ILMAN KOTI

Vallox Delico – rakkaudesta ruuanlaittoon!

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Vallox ilmanvaihto

 

 

 

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot