Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Vallox Oy: Suurin osa suomalaisista tulee vapaa-ajan asunnolle lataamaan akkuja ja rentoutumaan. Olisikin toivottavaa, että myös loma-asunnon sisäilma tukee näitä pyrkimyksiä kaikissa olosuhteissa. Nykyiset vapaa-ajan asunnot rakennetaan tiiviiksi samoin energiatehokkuuden periaattein kuin muutkin talot, mistä johtuen perinteinen painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa.


Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja toisaalta poistaa asunnossa syntyvä kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet. Pyrkimyksenä tulee olla viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma, joka on hajuton, vedoton ja miellyttävän lämpöinen.

Loma-asunnoissa sisätilojen kosteuskuorma on usein suuri, sillä siellä saatetaan esimerkiksi saunoa päivittäin tai pitkään koko suvun tai ystäväpiirin voimin. Talviaikaan mm. kosteiden ulkoiluvaatteiden kuivatus lisää ilmankosteutta. Kun tiiviit ikkuna ja höyrysulut eivät päästä kosteutta poistumaan, on koneellinen ilmanvaihto ratkaisu, jonka avulla vältetään kosteuden aiheuttamat ongelmat.

 

Vallox-ilmanvaihto ei hukkaa lämpöä

Vapaa-ajan asunnon ilmanvaihtojärjestelmäksi kannattaa valita lämmöntalteenotolla varustettu ja energiatehokas vaihtoehto. Mitä tehokkaammin sisätiloista poistettavasta ilmasta talteenotetulla lämmöllä pystytään lämmittämään sisään tulevaa ilmaa, sitä vähemmän kuluu varsinaista lämmitysenergiaa – saadaan siis selvää säästöä lämmityskustannuksissa! Lisäksi näin vältetään viileän tuloilman aiheuttama vedontunne.

Vallox-ilmanvaihtokoneissa on erittäin hyvä lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde ja koska uusimmat koneet kuluttavat lisäksi vain vähän sähköä, ei terveellinen ja asumismukavuutta lisäävä sisäilma ole loma-asunnollakaan kustannuksista kiinni. Ilmanvaihtoa ei tule pitkienkään poissaolojen ajaksi sammuttaa kokonaan. Yhden saunomiskerran sähkökiukaan kulutuksella ilmanvaihtokoneen puhaltimia pyörittää Poissa-tilassa jopa kuukausia. Sähkönkulutuksen vuoksi ei siis ilmanvaihtoa kannata laittaa pois päältä.

 

MyVallox-koneella säädät ilmanvaihtoa helposti – myös etänä!

 

MyVallox-ilmanvaihtokone on erinomainen valinta loma-asuntoon myös siksi, että koneen voi rekisteröidä MyVallox Cloud -pilvipalveluun, jolloin sitä voi ohjata perinteisen MyVallox Control -ohjaimen lisäksi mistä tahansa internet-yhteydellä kautta. Näin on mahdollista säätää loma-asunnon ilmanvaihto isommalle teholle jo kotoa lähtiessä, jolloin sisäilma on raikasta heti perille saapuessasi, vaikka edellisestä vierailusta olisi jo kulunut tovi. Turvallisuutta ja helppoutta lisää myös se, että pilvipalvelusta voit helposti seurata myös koneen keräämää historiaa mm. sisäilman lämpötilasta tai ilmankosteuspitoisuudesta ja tarvittaessa säätää asetuksia. Enää ei tarvitse ajaa paikan päälle tutkimaan tilannetta.

 

Älyä ilmanvaihtoon

MyVallox -ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennetut hiilidioksidi- ja kosteusanturit, jotka huolehtivat ilmanvaihdon tehostuksesta automaattisesti. Käytännössä anturit siis havaitsevat, kun sisäilman suhteellinen kosteuspitoisuus ja hiilidioksidin määrä nousevat yli määritellyt rajan ja tehostavat ilmanvaihtoa, kunnes pitoisuudet on saatu tasattua. Antureiden ohjaamana ilmanvaihtokone tarkkailee ilman laatua, tietää milloin mökillä ollaan ja toimii aina optimaalisella teholla – ja säästäen energiaa.

Muita käytettävyyttä helpottavia ominaisuuksia ovat mm. huoltomuistutin, kesä-talviautomatiikka ja viikkokello. Jos loma-asunnolla käydään säännöllisesti vaikkapa joka viikonloppu, niin kätevän viikkokellon avulla voi ilmanvaihdon ohjelmoida Kotona-tilaan perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan ja muuksi ajaksi laskea tehon Poissa-tilaan, jolloin säästyy myös energiaa. Koneen hyvä suodatuskyky pitää sisäilman puhtaana myös siitepölyaikaan.

Tutustu MyVallox-ilmanvaihtoon!

 

Valitse siis Vallox ja hengitä vapaasti!

Vallox Oy

www.vallox.com 

 

Lue lisää Valloxista Suomirakentaa.fi:ssa:

Vallox ilmanvaihto

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon

 

 

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot