Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Vallox ilmanvaihto

Vallox on tunnettu, jo yli 50 vuotta Suomessa Loimaalla ilmanvaihtojärjestelmiä valmistanut yritys. Vallox-ilmanvaihto huolehtii kotisi ilmanvaihdosta hiljaisesti ja energiatehokkaasti, ja pitää sisäilman raikkaana ja puhtaana hengittää. Mitä puhtaampaa ilmaa hengität, sitä paremmin voit ja jaksat. Ilmanvaihto onkin investointi omaan ja perheesi terveyteen ja hyvinvointiin.

Hyvä ilmanvaihto vaikuttaa merkittävästi sekä asumismukavuuteen että rakennuksen kuntoon ja elinikään. Siksi ei ole samantekevää, millainen ilmanvaihtotekniikka talossa on. Vallox-ilmanvaihto toimii luotettavasti kaikkina vuodenaikoina, sillä se on suunniteltu suomalaisiin ilmasto-olosuhteisiin.

Valloxin historia ulottuu jo 1940-luvulle, jolloin Valmet alkoi valmistaa puhaltimia sahatavaran kuivaukseen. Kaupungistumisen myötä syntyi tarve myös asumisen ilmanvaihtoratkaisuihin, ja 1965 markkinoille tuotiin asuntoihin tarkoitettu huippuimuri. Valmet perusti Loimaalle ilmanvaihtolaitteisiin keskittyneen tehtaan 1971, joka myytiin 80-luvun puolivälissä toimivalle johdolle. Valmet Loimaasta tuli Vallox Oy, ja se keskittyi erityisesti asuntojen ilmanvaihtoon ollen monissa teknisissä ratkaisuissa alan edelläkävijä. Vuonna 2021 Vallox juhlii 50-vuotisjuhlavuottaan. Nykypäivänä Valloxilta saa ilmanvaihtoratkaisut niin asuntoihin kuin toimi- ja liiketiloihin.

Valitse Vallox ja hengitä vapaasti!

 

Valloxin tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Loimaalla.

 

Valloxin tuotteet

Yrityksen päätuotteitta ovat ilmanvaihtokoneet, liesikuvut ja -tuulettimet. Yritys suunnittelee ja valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiä kaiken tyyppisiin rakennuksiin, niin pientaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, loma-asuntoihin, kuin myös julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin, päiväkoteihin ja yritysten toimitiloihin. Erityisesti Vallox Oy on tunnettu pientaloihin tarkoitettujen, lämmöntalteenotolla varustettujen ilmanvaihtolaitteiden kohdalla. Yrityksen tuotteet tunnetaan laadukkaina ja luotettavina ja sen valmistamilla ilmanvaihtokoneilla ja liesikuvuilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu -merkki.

Koska ilmanvaihdon tulee olla aina toiminnassa, on Vallox kiinnittänyt huomiota erityisesti ilmanvaihtolaitteiden energiatehokkuuteen. Lämmöntalteenoton hyötysuhde kertoo, kuinka paljon ilmanvaihtokone keskimäärin läpi vuoden pystyy hyödyntämään poistoilman lämpöä. Nykyisillä MyVallox-ilmanvaihtokoneilla hyötysuhde voi olla jopa 80 %. Lisäksi nykyisten ilmanvaihtokoneiden EC-tasavirtapuhaltimet kuluttavat vain vähän sähköä. Jokaisella Vallox-ilmanvaihtokoneella on tuotekohtainen energiasertifikaatti.

Energiatehokkaat puhaltimet, koneiden erinomainen lämmöntalteenottokyky ja edistyksellinen sulatusautomatiikka tekevät Valloxin ilmanvaihtokoneista haluttuja. Sen lisäksi niissä on mm. sisäänrakennetut kosteusanturi ja hiilidioksidianturi, jolloin kone tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti tarpeen mukaan. Halutessaan ilmanvaihtoa voi ohjata seinään kiinnitettävällä ohjaimella tai etänä maksuttoman pilvipalvelun avulla.

MyVallox-ilmanvaihtokoneita voi halutessaan ohjata pilvipalvelun avulla. Ilmanvaihdon voi myös jättää kokonaan automatiikan hoidettavaksi.

 

Valloxilta löytyy laaja valikoima energiatehokkaita ilmanvaihtolaitteita sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Valloxin ilmanvaihtokoneen valinneilla ovat päätöksenteossa painaneet erityisesti terveellisyys ja sisäilman puhtaus, energiatehokkuus, kotimaisuus sekä laitteiden laatu.

 


Ammattilainen apuna ilmamäärien määrittämisessä

IV-suunnitelman tekemissä kannattaa aina käyttää ammattilaisen osaamista, joka määrittelee ilmanvaihtotarpeen huonetiloittain ja antaa samalla oman suosituksensa tarvittavasta laitteistosta. Suunnittelussa tulee huomioida myös mm. äänenvaimennuksen ja putkistojen eristystarpeet. Viimeinen silaus järjestelmälle annetaan loppusäätöjen yhteydessä, jolloin asentaja säätää huoneiden tulo- ja/tai poistoventtiilit vastaamaan suunniteltuja ilmamääriä.

 

 

vallox1

 

 

Yhteystiedot

Vallox Oy
Myllykyläntie 9-11
32200 Loimaa

 

Lue lisää Valloxista suomirakentaa.fi:ssa:

Vallox ilmanvaihdolla RAIKKAAN ILMAN KOTI

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Vallox: 10 VINKKIÄ HYVÄN ILMANVAIHDON SUUNNITTELUUN

VILLA MYÖTÄTUULEN RAIKAS SISÄILMA syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox Delico – rakkaudesta ruuanlaittoon!

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon

 

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot