Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Vallox Oy:

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä rakennuksen tiiviys paranee ja ilmavuodot pienenevät. Tiiviiksi remontoiduissa taloissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on kasvanut. Pyykkiä pestään ja kuivataan asuintiloissa, suihkussa käydään jopa monta kertaa päivässä ja saunatilat ovat asuintilojen välittömässä yhteydessä. Kun tiiviit ikkunat ja höyrysulut eivät päästä kosteutta poistumaan, on koneellinen ilmanvaihto ratkaisu, jolla vältetään kosteuden aiheuttamat ongelmat.

 

Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto ei hukkaa lämpöä

Kaikki nyt markkinoilla olevat Vallox-ilmanvaihtokoneet on varustettu lämmöntalteenotolla: sisään tuleva raitis ilma lämmitetään sisätiloista poistettavasta ilmasta otetulla lämmöllä, jolloin vältytään esimerkiksi tuloilman aiheuttamasta vedontunteesta. Erinomaisen lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteen ja vähäisen sähkönkulutuksen ansiosta saadaan terveellinen ja asumismukavuutta lisäävä sisäilma luotua pienin kustannuksin.

Älykkäistä ja etäohjattavista MyVallox-ilmanvaihtokoneista löytyy sopiva vaihtoehto niin uudisrakentamiseen kuin peruskorjauskohteisiin. Sisäänrakennettu anturi mittaa sisäilman kosteutta ja säätää sopivan tehon automaattisesti.

 

Ilmanvaihtojärjestelmäkin kaipaa huoltoa

Toimiva ilmanvaihto edellyttää, että järjestelmä pidetään puhtaana. Ilmanvaihtokoneen suodattimet on syytä vaihtaa vähintään kahdesti vuodessa, mutta tarvittaessa useamminkin ulkoilman likaisuudesta riippuen. Tuloilman suodatus on huomattava terveys- ja viihtyvyystekijä, jonka merkitys vain kasvaa ruuhkaisilla kaupunkialueilla, joiden ilmassa on runsaasti epäpuhtauksia.

On myös erittäin tärkeää huolehtia, että uudet suodattimet ovat suodatusluokaltaan, mitoiltaan ja virtausvastukseltaan sellaiset kuin koneeseen on suunniteltu. Mikäli uusi suodatin poikkeaa alkuperäisestä, voi seurauksena olla muutoksia ilmavirtojen määrissä, mikä taas voi johtaa asunnon alipaineen kasvuun tai pahimmassa tapauksessa tehdä asunnosta ylipaineisen. Ylipaine voi työntää talvella huoneilman kosteutta ulkoseinärakenteisiin tai ikkunalasien väliin ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Tämän vuoksi kannattaa aina käyttää alkuperäisiä Vallox-suodattimia!

Vallox-alkuperäissuodatinpaketissa on aina kaikki yhteen vaihtokertaan tarvittavat suodattimet ja ne voi tilata kätevästi verkosta osoitteessa www.valloxsuodattimet.fi

Muita huoltotoimenpiteitä on lämmöntalteenottokennon hellävarainen pesu suihkuttamalla lämpimällä vedellä ja käsiastianpesuaineella parin vuoden välein. Kennon tulee antaa kuivua kunnolla ennen sen asennusta takaisin koneeseen. Ilmanvaihtoventtiilit voi tarvittaessa puhdistaa näkyvästä pölystä varovasti nihkeällä liinalla tai imurin suulakkeella. Puhdistettaessa on oltava erityisen tarkkana, että venttiilien säätöasento ei muutu. Ilmanvaihtokanavistolle riittää puhdistus ammattilaisten toimesta kerran kymmenessä vuodessa.

 

Lisätietoja

Vallox

www.vallox.com

 

Lue lisää Valloxista suomirakentaa.fi:ssa:

Kodin raikas sisäilma syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox: 10 VINKKIÄ HYVÄN ILMANVAIHDON SUUNNITTELUUN

VILLA MYÖTÄTUULEN RAIKAS SISÄILMA syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Vallox-ilmanvaihdolla RAIKKAAN ILMAN KOTI

Vallox Delico – rakkaudesta ruuanlaittoon!

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Vallox ilmanvaihto

 

 

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot