Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Kodin raikas sisäilma syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Tiiviiksi rakennettu talo vaatii ilmanvaihtoa, jotta elämisestä syntyvä kosteus ja hiilidioksidi poistuvat hallitusti sisäilmasta. Kun sisäilma on raikasta ja puhtaaksi suodatettua, on asuminen miellyttävää. Ilmanvaihto on myös investointi rakennuksen hyvinvointiin.

 

Upea kaksikerroksinen, vuonna 2023 Loviisan merellisiin maisemiin valmistunut kivitalo on Ossi ja Juuli Nakarin perheen unelmien koti. Päärakennuksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu erillinen saunarakennus, joka toimii myös etätyötilana ja vierasmajana.

 

Energiatehokas, automatisoitu ja helppokäyttöinen ilmanvaihto

Perhe pitää kodin raikasta ja terveellistä sisäilmaa korkeassa arvossa, joten uuteen kotiin haluttiin löytää luotettava ja energiatehokas ilmanvaihtoratkaisu, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen ja pitkälle automatisoitu. Päärakennuksen ilmanvaihtokoneeksi valikoitui näillä kriteereillä Vallox 145 MV -ilmanvaihtokone. Erilliseen saunarakennukseen asennettiin pienempiin tiloihin sopiva Vallox 51 MV, joka integroitiin kätevästi piiloon keittiökaapistoon.

Vallox-ilmanvaihtokoneet on kytketty osaksi talon älykotijärjestelmää, jonka kautta ilmanvaihdon toimintaa voidaan ohjata tarpeen mukaan. Ilmanvaihtoa voidaan ohjata etäyhteydellä myös maksuttoman MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla.

– Etäohjausmahdollisuus on tässä talossa todella hyödyllinen, koska koneen oma ohjain sijaitsee alakerrassa. Jos esimerkiksi juhlien aikana haluaa tehostaa ilmanvaihtoa, niin on kiva, että sen voi tehdä etäyhteydellä eikä tarvitse juosta alakertaan.

Halutessaan tehostuksen voi jättää kokonaan koneen automatiikan huoleksi, sillä sisäänrakennettujen ilmanlaatuantureiden ansiosta kone huolehtii ilmanvaihdosta automaattisesti sisäilman kosteus- tai hiili- dioksiditasojen mukaan. Näin kodin ilmanvaihto on helppoa ja huomaamatonta.

Ilmanvaihtokoneen huoltoon kuuluu suodattimien vaihto kahdesti vuodessa ja lämmöntalteenottokennon puhdistus 2-3 vuoden välein.

 

Kotimainen Vallox vakuutti luotettavuudellaan

Nakarin perheen edellisessäkin talossa oli Vallox-ilmanvaihtokone, johon he asukkaina olivat erittäin tyytyväisiä. Tämä oli ohjaava tekijä koneiden valinnassa.

– Olemme myös pyrkineet suosimaan kotimaista kaikissa kodin rakentamiseen liittyvissä ratkaisuissamme, joten Vallox oli meille selkeä valinta, Ossi Nakari summaa.

Lue tarkemmin: Loviisan Asuntomessut 2023: Villa Kruunu

 

      

www.vallox.com 

 

Lue lisää Valloxista suomirakentaa.fi:ssa:

Vallox: 10 VINKKIÄ HYVÄN ILMANVAIHDON SUUNNITTELUUN

VILLA MYÖTÄTUULEN RAIKAS SISÄILMA syntyy kotimaisella Vallox-ilmanvaihdolla

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Vallox-ilmanvaihdolla RAIKKAAN ILMAN KOTI

Vallox Delico – rakkaudesta ruuanlaittoon!

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon 

Vallox ilmanvaihto

 

 

 

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot