Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Weber runkoratkaisut

Weberillä on Suomessa 8 tehdasta 7 eri paikkakunnalla, Suomessa markkinoitavat tuotteet ovat pääasiassa kotimaassa valmistettuja. Yritys valmistaa ja markkinoi rakennustuotteita ja ratkaisuja Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotemerkeillä, jotka ovat olleet pitkään tuttuja sekä ammattilaisille että pienrakentajille.

 

Weberilla kaksi kivitalon runkovaihtoehtoa

maxit_kivitalo_AurinkotanssiKivitaloissa arvostetaan yleisimmin näyttävyyttä, kestävyyttä, laatua ja lämpimyyttä. Weber Kivitalot tarjoaa kaksi kivipohjaista runkovaihtoehtoa, jotka kumpikin täyttävät hyvälle kivitalolle asetettavat vaatimukset. 

 

Kahi-talo

Kahi-harkoista syntyy hyvin ääntä eristävä, perinteinen täystiilitalo. Kahi-talojen kantava runko muurataan ohutsaumatekniikalla runkoponttiharkoista. Ponttiharkkoja käyttämällä muuraus käy joutuisasti, sillä harkot ovat isokokoisia, mittatarkkoja ja päissä olevat pontit ohjaavat harkot näppärästi paikoilleen.

Käytettävä laastisauman paksuus on vain 2 mm eikä pystysaumoissa tarvita lainkaan laastia, joten sitä kuluu vain murto-osa tavalliseen tiilimuuraukseen verrattuna. Laasti voidaan sekoittaa työpisteen vieressä porakonevispilällä, sopivan laastimäärän annostelu harkkoihin taas käy näppärästi muurauskelkalla . Pinnat ovat ponttiharkkomuurauksen jäljiltä sileitä, mikä vähentää tasoitustarvetta.

maxit_kivitalo_NietosPientalojen ulko- ja kantavissa seinissä käytetään 130 mm, kevyissä väliseinissä 85 mm leveätä Kahiharkkoa. Erityisen hyvää ääni- ja paloeristystä eristystä tavoiteltaessa, esimerkiksi pari- ja rivitalojen huoneistojen välisissä seinissä, käytetään 240 mm:n Kahiharkkoa.

Leca-talo

Leca-harkoista syntyy näyttävä kivitalo näppärästi, sillä runkoa voidaan jatkaa lähes samoilla työmenetelmillä kuin mihin Leca-perustuksissa jäätiin. Leca Design rakenteella voidaan rakentaa kestävä ja lämmin kivitalo. Harkkopaksuudella voidaan valita, rakennetaanko lämmöneristykseltään riittävä tai matalaenergiaseinä.

Leca-talon ulkoseinät käsitellään pääsääntöisesti 2- tai 3-kerrosrappauksella. Viimeksimainittua suositellaan vaikeissa olosuhteissa ja erityisesti silloin, jos halutaan varmistua, etteivät harkkoseinän saumat jää kuultamaan rappauksen alta. Vaikka lopullinen pinta asennetaan usein vasta vuoden - kahden päästä, suositellaan rakenteen paremman kuivumisen vuoksi vähintään oikaisulaastikerroksen vetämistä ennen talven tuloa.

 

Tutustu myös Weberin julkisivuratkaisuihin suomirakentaa.fi palvelussa: Weber julkisivuratkaisut

 

Weber neuvonta

Weberin kotisivuilta löytyvät ratkaisuvaihtoehdot ja selkeät rakentamisohjeet eri tilanteisiin. Neuvoa voi kysyä myös puhelimitse maksuttomasta tuoteneuvonnasta, jossa Weberin ammattilaiset päivystävät joka arkipäivä klo 8 - 16.

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Weber, puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

Weberin kotisivuille pääset tästä: www.e-weber.fi

Weberin löydät myös Youtubesta.

 

Lue lisää Weberin Yritys Esittää -artikkeleista:

Kahi-runkoinen kivitalo

Leca® Design – edistyksellinen ratkaisu pientalon rakentamiseen

 

leca4

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

weber

Puh. 010 44 22 00

 

Tuoteneuvonta

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri

Leca logo vektoroitu opt

Yhteystiedot

Leca Finland Oy

www.leca.fi

Puh. 010 44 22 668

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot