Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Weber julkisivuratkaisut

Weberillä on Suomessa 8 tehdasta 7 eri paikkakunnalla, Suomessa markkinoitavat tuotteet ovat pääasiassa kotimaassa valmistettuja. Yritys valmistaa ja markkinoi rakennustuotteita ja ratkaisuja Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotemerkeillä, jotka ovat olleet pitkään tuttuja sekä ammattilaisille että pienrakentajille.

maxit_rapattu_julkisivu

 

Kahi Facade-julkisivu

Kahi-Facade-harkoilla syntyy pitkäikäinen ja huoltovapaa julkisivu. Facade-harkoista muurattu julkisivu pinnoitetaan 2-kerrosrappauksella. Facade sopii myös puutaloihin, joihin halutaan rapattu julkisivu.

 

maxit_rapattu_julkisivu2

Weberin rappausjärjestelmä

Rappausta käytetään yleensä harkko- betoni-  tai kevytbetonitalojen julkisivupinnoitteena, mutta se sopii myös tiiliseinään, jos niin halutaan. Rappaus voidaan toteuttaa yksi- kaksi- tai kolmikerrosrappauksena siitä riippuen, halutaanko rappausalustan muotojen kuultavan rappauksen alta ja mikä on näkyviin jäävä pinnoite.

Rappauksen tekee useimmiten alan ammattilainen, sillä kestävän ja kauniin lopputuloksen aikaansaaminen vaatii jonkin verran taitoa. Lopullinen rappauspinta voi olla sileä, ruiskutettu tai hierretty. Pintaväritykseen voi käyttää värillistä rappauslaastia, ohutpinnoitetta tai tarkoitukseen sopivaa maalia. Pintaan voidaan lisätä myös ulkonäköä elävöittävä mineraali- tai silikonihartsipinnoite.

 

Eristerappaus

Eristerappausmenetelmässä käsiteltävään seinään kiinnitetään ensin lämmöneriste, jonka päälle varsinainen rappaus asennetaan. Menetelmä on suosittu mm. vanhojen talojen korjauksissa, koska julkisivun lisäksi kohentuu myös rakennuksen lämmöneristys. Eristerappaus voidaan tehdä myös puurunkoiseen taloon. Menetelmää onkin käytetty jonkin verran myös uusissa pientaloissa, joissa puutaloon on haluttu rapattu julkisivu. 

 

Tutustu myös Weberin runkoratkaisuihin suomirakentaa.fi palvelussa: Weber runkoratkaisut

 

Weber neuvonta

Weberin kotisivuilta löytyvät ratkaisuvaihtoehdot ja selkeät rakentamisohjeet eri tilanteisiin. Neuvoa voi kysyä myös puhelimitse maksuttomasta tuoteneuvonnasta, jossa Weberin ammattilaiset päivystävät joka arkipäivä klo 8 - 16.

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Weber, puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

Weberin kotisivuille pääset tästä: www.e-weber.fi

Weberin löydät myös Youtubesta.

 

Lue lisää Weberin Yritys Esittää -artikkeleista:

Kahi-runkoinen kivitalo

Leca® Design – edistyksellinen ratkaisu pientalon rakentamiseen

 

leca4

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

weber

Puh. 010 44 22 00

 

Tuoteneuvonta

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot