Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Valitse kotiisi sopiva NIBE:n lämpöpumppuratkaisu

NIBE Energy Systems Oy:

Maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput ovat suosittuja ja vaivattomia lämmitysratkaisuja. Näiden lisäksi poistoilmalämpöpumppujen suosio on viime aikoina kasvanut uudisrakentajien keskuudessa. Lämpöpumppujen avulla vuosittaiset energiakustannukset jäävät jopa alle kolmannekseen suoraan sähkölämmitykseen verrattuna. NIBE on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmätoimittaja, jonka tuotevalikoimasta jo tuhannet omakotiasukkaat ovat löytäneet lämmitysratkaisun. 

nibe750 pieni nettiin

Maalämpö takaa pienen energialaskun

Maalämpö soveltuu parhaiten yli 100 neliön taloihin. Hieman korkeampi alkuhankinta korvautuu pieninä sähkökuluina vuosien mukana isoissa ja myös pienemmissä omakotitaloissa. NIBEn maalämpöpumput toimivat tehokkaana päälämmitysjärjestelmänä ja niihin voidaan liittää maaviilennys ja aurinkosähkö.

NIBE F1155 ja F1255 invertterimaalämpöpumput soveltuvat kaiken kokoisiin omakotitaloihin, pienistä suuriin sekä uusiin ja vanhoihin. Pumppujen korkea hyötysuhde ja älykäs ohjaus varmistavat, että lämpöä tuotetaan huipputehokkaasti niin syksyn koleassa säässä kuin talven paukkupakkasillakin. Lämpimän käyttöveden tuotanto on myös riittävää kaikissa olosuhteissa, huolettomasti.

Kesäksi asumiseen tuo mukavuutta NIBE maalämpöpumpun avulla toimiva NIBE Cool-IN -viilennysjärjestelmä, jota kutsutaan myös ”ilmaisviileäksi. Sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, ja samalla ilmankosteus alenee. Viileys kerätään syvältä maasta ja puhalletaan sisätiloihin joko seinälle asennettavalla tai kattoon upotettavalla sisäyksiköllä. Sähkönkulutus on vain murto-osa esimerkiksi ilmalämpöpumpun kulutuksesta.

NIBE invertterimaalämpöpumpuissa on mukana Smart Price Adaption – pörssisähköohjaus, jolloin maalämpöpumppu lämmittää voimakkaimmin niinä tunteina, jolloin sähkö on halvimmillaan. Lisää säästöä, mukavuudesta tinkimättä. Palvelu toimii NIBE Uplink -nettiliitännän kautta, joka on myös pumppujen vakiovaruste.

 

Helpot ja tehokkaat NIBE ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämmitys on kustannustehokas lämmitysmuoto, joka maalämmön tavoin sopii vesikiertoisella lämmityksellä varustettuihin kohteisiin. Hiljaiset laitteistot ovat helppo ja nopea asentaa, kun energiakaivoa ei tarvitse porata. Porakaivon puuttuminen mahdollistaa asennuksen myös kohteissa, joissa maalämpö ei ole mahdollista ja tekee järjestelmän hankinnasta maalämpöä edullisemman. Ilma-vesilämmityksessä ilmassa oleva energiaa kerätään talon ja käyttöveden lämmitykseen, kesäisin haluttaessa myös viilennykseen.

Ilma-vesilämpöpumppua valittaessa suosittelemme kääntymään ammattitaitoisen asennusliikkeen puoleen. Myös käyttäjien kokemuksia kannattaa kuunnella, sillä esimerkiksi äänekkyydessä on merkittäviä eroja eri laitetoimittajien välillä. Suurena apuna on myös lain vaatiman energiamerkinnän tieto laitteen tehokkuudesta ja äänitasosta, etenkin kylmälle ilmanalalle annetut tiedot. Laitetta valittaessa kannattaa varmistaa valmistajalta maksimitehon äänitaso, sillä konehan toimii täysillä lämpötilan laskiessa kunnolla pakkaslukemiin.

Ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee sisäyksikön, joka hoitaa joko pelkän lämmitysjärjestelmän ohjauksen tai tämän lisäksi myös käyttöveden lämmityksen. NIBEn sisäyksiköt ovat helppokäyttöisiä ja hoitavat lämmityksen säädön automaattisesti. Varaajalla varustettu sisäyksikkö tuottaa reilusti lämmintä vettä kodin tarpeisiin. Tyylikkäänä ja hiljaisena sen voi sijoittaa helposti kodinhoitohuoneeseen.

Ilma-vesilämpöpumpun käyttö on vaivatonta. Järjestelmän huolenpito on helppoa - ulkoyksikön huolloksi riittää, kun muistaa tarkistaa, että kondenssiveden poisto on kunnossa tai ettei puhaltimeen ole joutunut esim. pudonneita lehtiä.

NIBE on suunniteltu ja valmistettu pohjoisen rankkoihin oloihin. Tehokkuudesta kertoo energiamerkin mukana toimitettu tieto laitteen hyötysuhteesta kylmässä ilmastossa, Helsingin oloissa. NIBE ilmoittaa energiamerkinnän reilusti vastaamaan laitteen todellista kuormitusta.

 

Valmiit tuotepaketit

Ilma-vesilämpöpumppujen kysyntä on viime vuosien ajan ollut kasvussa niin uusissa omakotitaloissa kuin vanhojen omakotitalojen energiaremonteissakin. NIBEn monipuolisista, valmiista tuotepaketeista löytyy jälleenmyyjämme opastuksella sopivin vaihtoehto niin uudisrakennukseen kuin remontoitavaankin kohteeseen.

Uudisrakennuksiin suosittuja pakettiratkaisuja ovat NIBE SPLIT, NIBE SPLIT BOX, NIBE VENTO ja NIBE POLAR. Valmis paketti sisältää ulkoyksikön, sisäyksikön, maatelineen ja latauspumpun. Kohtuullisen investointikustannuksen avulla se maksaa itsensä nopeasti takaisin säästöinä lämmityskuluissa. NIBE PLUS –järjestelmä on puolestaan suunniteltu toimimaan saumattomasti erityisesti öljylämmityksen rinnalle vanhoihin taloihin.

 

Poistoilmalämpöpumpulla hallitset myös ilmanvaihdon

Maalämmön rinnalla uudisrakennukseen ykkösvaihtoehtona on NIBE poistoilmalämpöpumppu, joka on kompakti kokonaisuus. Poistoilmalämpöpumppu on suosittu monen talotoimittajien lämmitysratkaisuna.

Poistoilmalämpöpumpussa on yhdistetty lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuotto sekä ilmanvaihto. Laite on yksinkertaisin asentaa, sillä se liitetään vain lämmönjakoon ja ilmanvaihtokanavistoon, ilman talon ulkopuolisia asennuksia, ilman tarvetta erilliseen lämmön talteenottolaitteeseen. Järjestelmä on kokonaisratkaisuna hankintakustannuksiltaan erittäin kilpailukykyinen.

NIBEn valikoimasta löytyy pienempiin taloihin sopiva, edullinen F470 lämpöpumppu. Uusinta tekniikkaa edustaa F750, invertteriohjattu poistoilmalämpöpumppu, jonka haastaa tehokkuudessa jopa maalämpöä. Se on suunniteltu yhteensopivaksi aurinkosähköjärjestelmään ja kerää siten aimo annoksen uusiutuvaa energiaa. Järjestelmän teho riittää isompaankin omakotitaloon.

 

Hyödynnä auringon energiaa

Sähkön siirtohintojen nousu indikoi myös sähkön hinnan nousua; ennusteiden mukaan lähes kaksinkertaisiksi seuraavien kymmenen vuoden kuluessa. Kuluttajan kukkaroa suojaa silloin parhaiten energiatehokkaan lämpöpumpun lisäksi aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa huomattavan osan kodin sähköstä.

NIBEn uudet aurinkosähköpaketit on suunniteltu sopimaan suomalaisiin taloihin. Paneelit ovat myös kestäviä, niiden eliniäksi arvioidaan jopa 30 vuotta. Paneeleiden kiinnitysjärjestelmä valitaan kattomateriaaliin perusteella. Pienimmän, 3 kW:n paketin, liittämistä suosittelemme erityisesti F750 poistoilmalämpöpumppuun, joka lisää lämmitystä ja käyttöveden tuottoa silloin, kun aurinkosähköä on enemmän saatavilla.

Aurinkosähkön käyttö ei ole enää vain ympäristöteko, vaan se on myös taloudellisesti kannattavaa.

 

Ammattilainen auttaa lämpöpumpun valinnassa

Käännythän kokeneen ammattilaisen puoleen löytääksesi juuri sinun tarpeisiisi sopivamman lämmitysjärjestelmän. Testaathan kotisivuillamme helppokäyttöistä energialaskuriamme, jonka avulla saat karkean arvion tulevasta säästöstäsi.

 

Lisätietoja

NIBE Energy Systems Oy

Lähimmän NIBE jälleenmyyjän löydät:

www.nibe.fi

 

Lue lisää Suomirakentaa.fi sivustolta: 

Yritys Esittely - Nibe Energy Systems Oy

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää lämmityksen ja ilmanvaihdon

NIBE: Miksi edes ajattelisit muuta - Maalämpö on oikea ratkaisu

NIBEltä valmiit ilmavesilämpöpumppupaketit

Kodin viilennys lämpöpumpun avulla

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot