Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

NIBE Energy Systems Oy

rts_tutkii_logo_pieni

NIBE Energy Systems on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien tuottaja ja samalla markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa pääpainopisteenään lämpöpumput sekä lämminvesivaraajat. NIBE Group työllistää n. 11 000 työntekijää ja harjoittaa liiketoimintaa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-yksikköä; NIBE Climate Solutions, NIBE Element ja NIBE Stoves. NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro.

nibepienennetty

Kuvassa poistoilmalämpöpumppu F470

 

Suositut Nibe-maalämpöpumput

Maalämmitys on kasvattanut viime vuosina rajusti suosiotaan sekä omakotiuudisrakentamisessa ja että lämmityskorjauksissa. Maalämmön asentaminen on helppoa erityisesti silloin, jos talossa on jo ennestään vesikiertoinen lämmitys. Tekniset tilat ja lämmönjakojärjestelmät ovat jo valmiina, suurin muutos aikaisempaan on keräysputkisto, joka voidaan asentaa porakaivoon, upottaa maahan tai jopa vesistöön. Porakaivo on sopiva vaihtoehto erityisesti pienillä tonteilla tai jos halutaan säästää olemassa olevia istutuksia, maaperään upottaminen taas on usein kustannuksiltaan edullisempaa.

Maalämmön suosiota selittävät ennenkaikkea edulliset käyttökulut, sillä parhaimmillaan maalämpö säästää lämmityksessä jopa 75 %. Monille myös maalämmön ekologisuus, helppokäyttöisyys ja huolettomuus ovat tärkeitä valintaperusteita. 

Nibe on noin kolmanneksen markkinaosuudellaan Suomen suurin maalämpömerkki. Yksi menestyksen salaisuuksista on kattava valikoima,  joista on löydettävissä sekä investoinnin että energiansäästön kannalta optimaalinen ratkaisu taloon kuin taloon. Kokonaishyötysuhteen kannalta maalämpölaitteistoa ei kannata mitoittaa aivan suurimpien kulutushuippujen mukaan vaan niin, että laitteisto käy suurimman osan ajasta optimaalisella tehoalueella. Kireimpiä pakkaspäiviä varten järjestelmä varustetaan sähkövastuksella, mutta tulisijakin auttaa suuresti kulutushuippujen tasaamisessa.  Tapauskohtaisesti mitoitukseen vaikuttavat mm. rakennuksen koko, eristys, lämpimän veden tarve ja lämmönjakojärjestelmä. Oikea ratkaisu löytyy parhaiten paikallisen jälleenmyyjän avulla. Niben kotisivuilta löytyvät lähimmät jälleenmyyjät, sivuilla voi täyttää myös omaa taloa koskevan mitoituspyynnön paikallisedustajan yhteydenottoa varten.

Niben maalämpöjärjestelmä voidaan valjastaa tuottamaan myös edullista viilennystä kesällä. Lisävarusteena saatavan puhallinkonvektorin avulla huoneiden liikalämpö siirretään maalämmön keräysputkistolla maaperään ja talon lämpötila säilyy miellyttävänä myös hellepäivinä.

Ilma-vesilämpöpumput

Nibe-ilmavesilämpöpumput siirtävät ulkoilmaan varastoitunutta lämpöä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään säästäen jopa 60 % lämmitysenergian kulutuksesta. Merkittävä etu pelkkää ilmaa lämmittäviin laitteisiin verrattuna on mahdollisuus säästää ympäri vuoden, sillä ilma-vesilämpöpumppu lämmittää myös käyttöveden, joka normaalisti haukkaa viidenneksen talon käyttämästä energiasta.

Ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse erityisiä keräysputkistoja tai porakaivoja, joten se on helpompi asentaa kuin maalämmitys. Myös vanhat, toimivat lämmityskattilat voidaan säilyttää ilma/vesipumpun rinnalla ja säästää investointikuluissa. Ulkoilmasta saatavan ilmaisenergian määrä laskee kovimmilla pakkasilla, joten ilmalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen joka tapauksessa myös varalämmitysjärjestelmän.

Poistoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja säästää lämmityskustannuksissa noin 40 - 50 %. Poistoilmalämpöpumppu on erityisen hyvä ratkaisu keskikokoisiin uudis- tai saneerauskohteisiin. Laitteisto mahtuu  pieneen tilaan ja on myös hankintakustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, koska sekä lämmityslaite että ilmanvaihtokone ovat samassa yksikössä.

Poistoilmalämpöpumpuista löytyy erilaisia variaatioita valitusta lämmitys- ja ilmanvaihtotavasta riippuen. Suoralla sähkölämmityksellä varustetussa talossa poistoilmalämpöpumppua voidaan hyödyntää käyttöveden, vesi-kiertoisessa  myös pattereiden tai lattiakiertoveden lämmitykseen.  Lisäksi koneellisessa tulo- ja poistoilmanvaihdossa pumppu valjastetetaan lämmittämään huoneisiin puhallettavaa tuloilmaa. Poistoilmasta saatava energia ei riitä yksin kattamaan koko talon lämmitystarvetta, joten sen rinnalle tarvitaan myös muita lämmönlähteitä. Laitteissa on sähkövastus kulutushuippuja varten, mutta myös varaava tulisija ja poistoilmalämpöpumppu ovat tehokas yhdistelmä.

Sähkökattilat ja varaajat

Nibe valmistaa vuosien kokemuksella myös perinteisiä sähkökattiloita ja lämminvesivarajia. Tuotteiden komponentit ja rakenteet pyritään optimoimaan pitkää käyttöikää ja energiataloudellisuutta ajatellen, moderni ja tehokas valmistus auttaa pitämään myös laitteiden hinnat kohtuullisina.

Aurinkokeräinjärjestelmät

NIBEN aurinkokeräinjärjestelmä voidaan liittää maalämpöpumppuihin, poistoilmalämpöpumppuihin, ilmavesilämpöpumppuihin sekä käyttövesivaraajiin. Aurinkokeräimen avulla voi säästää energiaa lähes koko vuoden.

Jälleenmyyjät

Nibe- ja Haato-tuotteita myyvät hyvinvarustetut lvi-liikkeen ympäri maan. Merkin kotisivuilta löytyvät mm. edustajaluettelot, tuotetietoutta, säästölaskelmia sekä laitteiden hinnat.

NIBE Energy Systemsin kotisivuille pääset tästä>>>NIBE Energy Systems

 www.nibe.fi

 

Tutustu NIBE:en tarkemmin Suomirakentaa.fi sivustolla:

Valitse kotiisi sopiva NIBE:n lämpöpumppuratkaisu

Yritys Esittää - NIBE SPLIT ilma-vesilämpöpumppu lämmitykseen, jäähdytykseen ja käyttöveden tuottoon

Yritys Esittää - Miksi edes ajattelisit muuta - Maalämpö on oikea ratkaisu

nibelogo

 

Yhteystiedot

Nibe Energy Systems Oy

www.nibe.fi