Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Finnlamelli

Finnlamelli on perustettu vuonna 1996. Alajärvellä sijaitseva yritys on erikoistunut lamellihirsirakennuksiin. Finnlamellin juuret ovat vahvasti alajärveläisessä hirsitaloperinteessä – lamellihirsien teollinen valmistus alkoi ensimmäisenä Suomessa Alajärvellä lähes kolme vuosikymmentä sitten. Sama ammattitaito, aktiivinen tuotekehitys ja alan huipputekniikka pitävät Finnlamellin hirsitalot edelleen kehityksen kärjessä.

Ammattitaitoa ja yksilöllisyyttä

Finnlamelli haluaa toteuttaa talonsa ammattitaidolla, kuitenkin tarkkaan asiakkaidensa toiveita kuunnellen. Markkinatutkimuksen perusteella toiveiden huomioiminen toteutuu myös käytännössä, sillä tavallista suurempi osa toimituksista perustuu tyypistä muunneltuihin tai täysin yksilöllisiin suunnitelmiin, jossa asiakkaan vaikutus on ollut suuri.

Yrityksen kotisivuilta löytyy paljon myös valmiita mökkimalleja, joista voi löytää jo hyvin lähellä omia mieltymyksiä olevan vaihtoehdon. Kuvagalleria toteutuneista kohteista toimii osaltaan hyvänä ideapankkina omaa projektia suunniteltaessa. Finnlamellin toimitus on tyypillisesti puuosatoimitus, usein vesikatteella ja pystytyspalvelulla täydennettynä. Myös pystytys on saatavilla tehtaan toimesta.

finnlamelli

Laadukas lamellihirsi

Lamellihirren hyvät ominaisuudet perustuvat huolella valittuihin raaka-aineisiin ja edistyneeseen valmistustekniikkaan: hirsiaihio valmistetaan kahdesta tai useammasta lamellista yhteen liimaamalla niin, että puun sydänpuoli jää näkyviin. Näin tehty hirsi ei vääntyile eikä halkeile,  pysyen siistinä eri vuodenaikoina vaihtelevasta ilmankosteudesta huolimatta. Finnlamelli tarjoaa seinävaihtoehtoina joko   88 – 164 mm  x 180 mm tai 180 - 240 x 260 mm hirttä. Kartanohirreksi kutsuttu järeämpi vaihtoehto käy ilman lisäeristystä  ympärivuotiseen asumiseen, ohuemmat hirsivaihtoehdot kesämökkeihin tai muihin kevyempiin rakennuksiin. Tuplarakennetta käyttämällä ohuemmastakin hirrestä voi rakentaa talvilämpimän talon, jolloin seinät lisäeristetään puukuidulla.

Mallisto

Finnlamellin laajasta mallistosta löytyy useita vaihtoehtoja niin pienemmän loma-asunnon haluajille, kuin isommastakin mökistä haaveilevalle. Finnlamelli oli yksi vuoden 2013 suosituimpia toimittajia ja yrityksen kolme suosituinta mallia on esitelty suomirakentaa.fi sivustolla täällä. Koko Finnlamellin vapaa-ajan mallisto on esitelty yrityksen kotisivuilla. Koko yrityksen mallisto on selkeälinjainen ja sopii nimenomaan suomalaiseen makuun selkeine pohjaratkaisuneen. Myös suuremmalle porukalle löytyy mallistosta vaihtoehto, sillä esimerkiksi Lehmuksen kerrosala on huikeat 176neliötä ja se on jaettu kahteen kerrokseen. Lehmus soveltuu myös perheen ykköskodiksi.

Lehmus pohja

Edustajat

Kotimaan edustajaverkko on koko maan kattava, myyjiä löytyy noin pariltakymmeneltä paikkakunnalta. Edustajien yhteystiedot löytyvät merkin kotisivuilta.

 

Asiakasmielipiteet

Merkkiin tutustuneilla lomarakentajilla Finnlamellista on jäänyt mieleen erityisesti laadukkuus. Myös merkin valinneilla laatu on ollut tärkeä valintakriteeri, myös hyvä suunnittelu- ja myyjäpalvelu ovat painaneet valinnassa tavallista enemmän. Finnlamelli on menestynyt erityisen hyvin suurehkoissa loma-asunnoissa.

Yhteystiedot

http://www.finnlamelli.fi/

Finnlamellin YouTube videoita pääset katsomaan tämän linkin kautta.

finnlamelli loma

Lue lisää Finnlamellista suomirakentaa.fi:ssa:

Vuoden 2013 loma-asuntotoimittajien top3

Kastelli-Talot Oy

Vuonna 1989 perustettu Kastelli-talot on tällä hetkellä sekä tunnetuin että eniten myyty talomerkki Suomessa. Kastelli-talot Oy osa Harjavalta-konsernia, jonka toinen tunnettu brändi on Puustelli-keittiöt.

 

Toimitusvalmiudet

Kastellin monipuolisesta mallistosta tarjoamat täyslämpimät huvilat rakennetaan paikanpäällä useaan eri valmiusasteeseen. Kastellilla on koko maan kattava laaja myyntiverkosto.

Asennussisältöjä on useita, aina sateelta suojaan –valmiudesta lämmitysvalmiiksi ja pelkän paketin toimittamisesta aina viittä vaille valmiiseen tai muuttovalmiiseen taloon asti. Kastelli-rakentajille on myös oma tukku, mistä voi hankkia tuotteita kilpailukykyiseen hintaan ja yhteensopivasti omaan taloon.

kastelli1

 Mallisto ja räätälöinti

Arkkitehtien suunnittelemia huvilamallistoja on 13, joissa on tarjolla kymmeniä erilaisia huviloita pihasauna-mallistoineen. Saumattomasti rakennettu Kastelli-huvila on energiatiivis ja yhtä energiatehokas kuin Kastellin tunnetut omakotitalot.

 

Yhteystiedot

Kastelli-talot Oy
Lekatie 6
90140 Oulu
p. 010 277 6600

Kastellin kotisivuille pääset tästä: www.kastelli.fi

 

kastelli loma

 

Kontio

Kontio on maailman suurin hirsitalojen valmistaja ja osa suomalaista PRT-Forest konsernia. Kontion tehdas sijaitsee Pudasjärvellä, tuottaen vuosittain yli 2000 hirsirakennusta. Merkittävä osa yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä. 

Honka

Honka on Suomessa ja maailmalla erittäin tunnettu hirsitalobrändi. Tämän lisäksi Honka on vuosikymmenien ajan ollut johtava hirsitalotoimittaja myös maailmalla. Pitkän historiansa sekä lukuisten tuotekehitysinnovaatioidensa vuoksi Honka on koko toimialan edelläkävijä. Yritys on myös pörssinoteerattu. 

wienerberger

 

 Yhteystiedot

www.wienerberger.fi

Puh. 0207 489 200

 

Wienerbergerilla sinua palvelevat:

ETELÄ-SUOMI

Muurausliikkeet, jälleenmyyjät,
kuluttajamyynti
Aluemyyntipäällikkö
Juha Elolinja
p. 0207 489 273
GSM 040 833 8380
juha.elolinja(at)wienerberger.com

 

LÄNSI- JA POHJOIS-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö
Arimo Lummi

p. 0207 489 274

GSM 0400 235 268
arimo.lummi(at)wienerberger.com

 

ITÄ-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö

Janne Salmi

GSM 040 770 7133
janne.salmi(at)wienerberger.com

  

wienerberger banneri rts 200x400

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot