Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Betonirappujen korjaus weber OutdoorRepair Korjaus- ja tasoituslaastilla

Saint Gobain Finland Oy / Weber:

Vanhojen betonirappujen ilmeen saa uudistettua melko pienellä vaivalla weber OutdoorRepair Korjaus- ja tasoituslaastilla.

 

 

Mahdollinen vanha maali tai sementtiliima poistetaan rappujen pinnasta rakennusjyrsimellä. Irtoaines ja pöly poistetaan harjaamalla tai imuroimalla.

weber OutdoorRepair sekoitetaan tuotekortin ohjeiden mukaisesti puhtaaseen veteen esimerkiksi muurauskauhan tai akkuporakoneeseen kiinnitetyn vispilän avulla. Sekoituksen aikana tulee käyttää hengityssuojainta ja suojakäsineitä kaikissa työvaiheissa.

Ensin paikataan mahdolliset kolot, joiden paikkaukseen kannattaa ensin tehdä pieni määrä jäykempää massaa. Näin tehden paikkaus onnistuu paremmin. Paikkauksissa maksimi täyttöpaksuus on noin 5 cm.

Paikkakohdat kostutetaan vesisumulla. OutdoorRepair laastia sivellään pensselin avulla paikattavaan kohtaan, tartunnan varmistamiseksi. Tämän jälkeen tehdään laastipaikkaus esimerkiksi pakkelilastan tai ns. putsikauhan avulla. Laastipaikkauksen pinta jätetään karheaksi, jolloin ylitasoituskerrokselle jää hyvä tartunta.

Mikäli korjattavaa pintaa on paljon, kannattaa työt jaksottaa niin, että ensin tehdään paikkaustyöt ja vasta seuraavana päivänä ylitasoitus. Näin toimien paikkakohdat ehtivät kovettua eivätkä ne vaurioidu tasoitustyön yhteydessä.

 

 
Pinnan ylitasoitus

Betonialusta kostutetaan sumupullolla mattakosteaksi ennen ylitasoitusta.

Ylitasoitukseen soveltuu paremmin notkeampi massa, joten vesimäärää säätämällä samasta laastista saa jäykempää niin sanottua paikkausmassaa ja notkeampaa, tasoitusmassaa.

Laasti voidaan levittää esimerkiksi pakkelilastan avulla. Ylitasoituksessa laastin suositellun kerrospaksuuden tulee olla vähintään 3 mm. Enimmillään se voi ylitasoituksessa olla 20 mm.

Laastipinnan annetaan kuivua 10 - 30 minuuttia, jonka jälkeen sen pinta viimeistellään esimerkiksi vaahtomuovihiertimellä. Kuivumisaikaan ennen viimeistelytöitä vaikuttaa oleellisesti laastin kerrospaksuus ja sääolosuhteet.

Vaakapinnat voi viimeistellä vaahtomuovisella hiertimellä tai laattojen saumaukseen tarkoitetulla saumauskumilastalla.

Pystypinnoilla lopullisen struktuurin voidaan tehdä harjaamalla slammausharjalla tai vaikka maalipensselillä.

 

Jälkihoito

Korjausta jälkihoidetaan sumuttamalla sen päälle vettä heti jäykistymisen alettua, yleensä 2-3 h sekoituksen jälkeen. Vesisumutusta jatketaan 2-5 vuorokauden ajan vähintään kerran päivässä. Korjatun alueen päälle voi levittää muovipeitteen, joka tehostaa jälkihoitoa. Jälkihoito vähentää pinnan halkeiluriskiä ja lopputuloksesta tulee luja ja pitkäikäinen.

weber OutdoorRepair Korjaus- ja tasoituslaasti on sementtipohjainen, betoninharmaa laasti, joka soveltuu niin sisä- kuin ulkokäyttöön oli sitten kyseessä kiviaineiset seinä- tai lattiapinnat. Kuivuneen pinnan voi maalata betonille soveltuvilla maaleilla.

weber OutdoorRepairin löydät muun muassa hyvin varustetuista rautakaupoista, pakattuna kätevään 5 kg pussiin tai 15 kg säkkiin.

 

Lisätietoja:

www.e-weber.fi

 

 

 

leca4

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

weber

Puh. 010 44 22 00

 

Tuoteneuvonta

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot