Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Vallox ilmanvaihto

Vallox on tunnettu, jo 50 vuotta Suomessa Loimaalla ilmanvaihtojärjestelmiä valmistanut yritys. Vallox-ilmanvaihto huolehtii kotisi ilmanvaihdosta hiljaisesti, energiatehokkaasti ja pitää sisäilman raikkaana ja puhtaana hengittää. Mitä puhtaampaa ilmaa hengität, sitä paremmin voit ja jaksat. Ilmanvaihto onkin investointi omaan ja perheesi terveyteen ja hyvinvointiin.

Hyvä ilmanvaihto vaikuttaa merkittävästi sekä asumismukavuuteen että rakennuksen kuntoon ja elinikään. Siksi ei ole samantekevää, millainen ilmanvaihtotekniikka talossa on. Vallox-ilmanvaihto toimii luotettavasti kaikkina vuodenaikoina, sillä se on suunniteltu suomalaisiin ilmasto-olosuhteisiin.

Valloxin historia ulottuu jo 1940-luvulle, jolloin Valmet alkoi valmistaa puhaltimia sahatavaran kuivaukseen. Kaupungistumisen myötä syntyi tarve myös asumisen ilmanvaihtoratkaisuihin, ja 1965 markkinoille tuotiin asuntoihin tarkoitettu huippuimuri. Valmet perusti Loimaalle ilmanvaihtolaitteisiin keskittyneen tehtaan 1971, joka myytiin 80-luvun puolivälissä toimivalle johdolle. Valmet Loimaasta tuli Vallox Oy, ja se keskittyi erityisesti asuntojen ilmanvaihtoon ollen monissa teknisissä ratkaisuissa alan edelläkävijä. Vuonna 2021 Vallox juhlii 50-vuotisjuhlavuottaan julkaisemalla tarinoita vuosien varrelta, ihmisistä, tapahtumista ja yhteistyökumppaneista. Tutustu juhlavuoden tarinoihin:

https://www.vallox.com/juhlavuosi_50v 

Koska ilmanvaihdon tulee olla aina toiminnassa, on Vallox kiinnittänyt huomiota erityisesti ilmanvaihtolaitteiden energiatehokkuuteen. Uusimpien Vallox-ilmanvaihtokonemallien lämmöntalteenoton hyötysuhde on erinomainen, ja ne ovatkin saaneet VTT:n myöntämän A+-energiamerkinnän. Sen lisäksi niissä on mm. sisäänrakennetut kosteusanturi ja muita käyttöä helpottavia ominaisuuksia.

Koti, jossa on Vallox-ilmanvaihto, on terveellinen ja viihtyisä koti.

valloxtehdas

Kuva: Valloxin tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Loimaalla.

 

Valloxin tuotteet

Yrityksen päätuotteitta ovat ilmanvaihtokoneet, liesikuvut ja liesituulettimet. Yritys valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiä kaiken tyyppisiin rakennuksiin, niin pientaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, loma-asuntoihin, kuin myös julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin, päiväkoteihin ja palvelurakennuksiin. Erityisesti Vallox Oy on ollut edelläkävijä pientaloihin tarkoitettujen, lämmön talteenotolla varustettujen ilmanvaihtolaitteiden kohdalla. Yrityksen tuotteet tunnetaan laadukkaina ja luotettavina. Sen valmistamilla ilmanvaihtokoneilla ja liesikuvuilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu -merkki.

Valloxilta löytyy laaja valikoima energiatehokkaita ilmanvaihtolaitteita sekä uudiskohteisiin että saneerauksiin. Valloxin ilmanvaihtokoneen valinneilla ovat päätöksenteossa painaneet erityisesti terveellisyys, ilman puhtaus, energiatalous ja laitteiden laatu.

Valloxin kotisivuilta löytyy käytönnönläheisiä opastusvideoita niin ilmanvaihtokoneiden huoltoon, kuin puhdistukseenkin.

 

Mallisto ja suunnittelu

Vähän energiaa kuluttavien omakotitalojen kehittämisessä koneellisen, lämmöntalteenotolla varustetun ilmanvaihdon rooli on ollut merkittävä. Matalaenergiarakentamisessa eristepaksuuksien ohella tärkeää on rakenteiden tiiveys. Tiivistä ja energiapihiä, mutta samalla terveellistä taloa olisi kuitenkin vaikea toteuttaa ilman hallittua ilmanvaihtoa. Koneellisesti toteutetulla ilmanvaihdolla ilman vaihtuvuus voidaan pitää aina käyttötilanteeseen sopivana, eikä lämmöntalteenotolla varustetussa järjestelmässä karkaa liikaa lämpöä harakoille. Tärkeä koneellisen ilmanvaihdon etu on myös tuloilman tehokas suodatus. Valtaosa ulkoilman hiukkasista, siitepölyistä ja muista epäpuhtauksista saadaan poistettua jo ennen niiden joutumista sisäilmaan.

Suositusten mukaan asunnon ilman pitäisi vaihtua keskimäärin kahden tunnin välein. Tällöin hengitysilma pysyy raikkaana ja myös rakennus- ja sisustusmateriaalien päästöt, radonkaasut tms. poistuvat sisäilmasta. Ilmanvaihdon tarve vaihtelee tilan ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi kosteissa tiloissa ilman tulee vaihtua kosteudenpoiston vuoksi muita tiloja tehokkaammin. Oikein mitoitetussa ilmanvaihdossa on myös pelivaraa erikoistilanteita varten.

Lopullisen IV-suunnitelman tekee yleensä ammattilainen, joka määrittelee ilmanvaihtotarpeen huonetiloittain ja antaa samalla oman suosituksensa tarvittavasta laitteistosta. Suunnittelussa tulee huomioida myös mm. äänenvaimennuksen ja putkistojen eristystarpeet. Viimeinen silaus järjestelmälle annetaan loppusäätöjen yhteydessä, jolloin asentaja säätää huoneiden tulo- ja/tai poistoventtiilit vastaamaan suunniteltuja ilmamääriä. 

vallox1

 

 

Yhteystiedot

Vallox Oy
Myllykyläntie 9-11
32200 Loimaa

 

Lue lisää Valloxista suomirakentaa.fi:ssa:

Vallox: Laadukas ilmanvaihto on tärkeää hyvinvoinnille

Ilmanvaihtosaneeraus rintamamiestaloon

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Rentoudu hyvässä sisäilmassa

Tiiviiksi korjattu koti tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon

vallox logo

 

Yhteystiedot

Vallox Oy

http://www.vallox.com/

 

Vallox Banneri

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot