Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Aidot laattakattotiilet sopivat moderniin arkkitehtuuriin

yritysesittaaBMI Ormax: Kestävä Ormax-Tiilikatto on ekologinen valinta myös uutta arkkitehtuuria edustaviin loiviin harja- ja pulpettikattoihin. Ormax EVOn injakas, laattamainen muoto uudistaa arvostetun kattomateriaalin ilmeeltään kevyeksi.

 

Suomalainen pientaloarkkitehtuuri on kehittynyt viime vuosina moderniin, pelkistettyyn suuntaan. Esimerkiksi Tuusulan asuntomessuilla esillä olevissa pientaloissa suositaan hienovaraista ja loivalinjaista ilmettä. Noin joka neljännessä pientalossa on kattomateriaalina uusi Ormax EVO - osa vieläpä integroidulla aurinkopaneelilla varustettuna.

Yhtenä rakennuksen julkisivuista katto voi korostaa arkkitehtuuria, tasapainottaa sen suhteita, tuoda ilmeeseen oman lisänsä tai jopa määrittää sen omalla painollaan. Samoin kaavamääräykset, rakennusjärjestys, tontti ja ympäröivät rakennukset asettavat kattoarkkitehtuurille ja materiaalin valinnalle omat haasteensa.

 Ormax turmalin

 

Sileää ja samalla elävää pintaa helposti

Konstailemattomille loiville katoille tarvitaan graafinen ja eläväpintainen kattomateriaali. Kattomarkkinoille toivottiin pitkään käytössä olevia vaihtoehtoja kestävämpää ja hiljaisempaa, liuskekivikatetta muistuttavaa kattotiiliratkaisua. Ormax-Tiilikatot vastasi kysyntään ja toi markkinoille sileän laattakattotiilen, Ormax EVOn. Sileä kattotiili sopii paitsi funkistyyliseen arkkitehtuuriin, myös jykeviin hirsitaloihin.

Ormax EVO on lukkiutuva kattotiili ja siten helposti asennettava. Joustava ruodeväli mahdollistaa kattopinnan mittojen sovittamisen kokonaisten kattotiilien mukaan ja tiilen takasivun vahvikkeet antavat optimaalisen vakauden ruoteiden päällä.

 

Kestävä on ekologista

Arkkitehtuurin muotokielestä riippumatta materiaalien kestävyydellä, laadulla ja rakennuksen arvon säilymisellä on jatkossa yhä suurempi painoarvo. Kattomateriaalivalinnoissa painottuvat ulkonäön ohella elinkaariedullisuusvaatimukset. Meille on johtavana kattotiilivalmistajana erityisen tärkeää tarjota kestävä, ekologinen ja turvallinen kattomateriaalivaihtoehto kaikkeen rakentamiseen arkkitehtuurin suunnasta riippumatta, kertoo Pekka Pohjalainen Ormaxilta.

Kattomateriaalin ekologisuus muodostuu monesta seikasta, joista pitkäaikaiskestävyys on yksi tärkeimmistä. Pitkä käyttöikä, luonnon materiaalit ja vähäinen huollon tarve tekevät betonikattotiilestä paitsi luontoa säästävää, myös taloudellisesti järkevää. Tiilikatto on helppohoitoinen ja ja vaikka yksittäinen tiili sattuisi joskus rikkoutumaan, niin myös sen vaihtaminen on helppoa ja edullista.

 

 

Lisätietoja:

BMI Ormax

www.ormax.fi

Asiakaspalvelu:
Puh. (09) 2533 7200
 

Lue lisää Ormaxista suomirakentaa.fi:ssa:

Yritysesittely: Ormax

Ekologinen tiilikatto lisää asumismukavuutta

Tiilikatto on aina muodissa

Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

 

 
 

BMI Suomi -pääkonttori

Läntinen teollisuuskatu 13, 02920 Espoo

Puh. 020 7436 200 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot