Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Ormax tiilikatto

Ormax on Suomen suosituin tiilikattomerkki. Sen takana on Ormax Monier Oy, joka kuuluu kansainväliseen BMI Group -konserniin. BMI Group on johtava katemateriaalien toimittaja Euroopassa. Yrityksen markkinaosuus Suomessa myytävistä tiilikatoista on noin 50 %. Ormax-betonikattotiilet valmistetaan Suomessa ja savikattotiilet tuodaan konsernin muilta tehtailta.

monier Minster Betongpannor 592545 03

Sileäpintainen Ormax EVO -laattakattotiili on kehitetty erityisesti modernin arkkitehtuurin tarpeita ajatellen.

 

Ormax -betonikattotiili on Suomen suosituin kattotiili

Ympäristöystävälliset Ormax-betonikattotiilet valmistetaan Orimattilan Pennalassa, Pohjoismaiden nykyaikaisemmassa kattotiilitehtaassa. Valmistuksessa käytetään hiekkaa, vettä, sementtiä, rautaoksidipigmenttiä ja vesipohjaista maalia. Mittatarkat alumiinimuotit varmistavat kattotiilien laadun ja yhteensopivuuden. Suurelle yleisölle tutuin lienee Ormax-betonikattotiili, jossa on perinteinen aaltomainen profiili. Ormax betonikattotiilissä on laaja värivalikoima, josta voi valita taloon ja sitä ympäröivään maisemaan sopivan, kauniin ja luonnonläheisen värisävyn. Jos talo sijaitsee selvästi luonnon keskellä, kattoon kannattaa valita erityisen hyvin liikaa hylkivä ja uv-säteilyä kestävä Ormax Protector+ -pinnoite.

Betonitiilikatto on kestävä ja erittäin pitkäikäinen katto. Se on myös erittäin helppo huoltaa. Se kestää Suomen ankarat sääolosuhteet ja lämpötilanvaihtelut sekä pysyy paikallaan kovissakin myrskyissä. Hinnaltaan betonikattotiilet ovat erittäin kilpailukykyisiä.

Ormax EVO on moderni laattakattotiili joka edustaa uusinta kattoteknologiaa. Ormax Evo muodostaa tasaisen, eläväpintaisen ja ilmeeltään tyylikkään ohuen kattopinnan. Tuotteen asennus on yhtä helppoa kuin perinteisenkin betonikattotiilen. Alla video laattakattotiilen asennuksesta.

 

Mittatarkat betonikattotiilit pitävät hyvin värinsä ja kestävät pakkasta. Ne ovat hinnailtaan erittäin kilpailukykyisiä ja tarvittaessa helppo asentaa myös itse.

 

Savikattotiilet

Ormaxin savikattotiilivalikoimaan kuuluu useita erilaisia savikattotiiliprofiileja, joilla voidaan luoda talon tyyliin sopiva ilme, oli se sitten arvokas, perinteinen tai moderni. Savitiili on luonnonmateriaalia ja tekee katosta ilmeikkään ja elävännäköisen.

Modernia linjaa edustaa esimerkiksi laattamainen Turmalin -laattasavitiili, joka sopii hyvin nykyarkkitehtuurin tyyliin. Lue lisää: Aidot laattakattotiilet sopivat moderniin arkkitehtuuriin

Valinnan varaa lisää runsas värivalikoima ja mahdollisuus hankkia tiilet erilaisilla kestävyyttä ja näyttävyyttä lisäävillä pinnoitevaihtoehdoilla. Lue lisää: Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

 

Palvelut

Ormax Monier edellyttää valtuuttamiltaan kattourakoitsijoilta RALA-pätevyyttä. Rakentamisen Laatu RALA ry kerää ja ylläpitää tietoa alan yrityksistä, arvioi niitä ja antaa niille pätevyyksiä ja luokituksia. Sen palveluiden piirissä on jo noin tuhat rakennusalan yritystä. RALA-pätevyyden edellytyksenä on riittävä tekninen osaaminen ja riittävät resurssit, yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitaminen sekä kunnossa olevat tilinpäätöstiedot.

Tiilikate on helppo asentaa itse yksityiskohtaisten asennusohjeiden avulla. Tiilikatteen voi hankkia myös paikoilleen asennettuna, jolloin Ormax Monierin kouluttamat ja valtuuttamat kattoasentajat hoitavat koko projektin alusta loppuun. Vesikateremonttia miettivän kannattaa huomioida, että asennustyön osalta kustannuksia voi alentaa huomattavasti hyödyntämällä kotitalousvähennystä.

Ormaxin tuotteita myyvät rautakaupat ympäri maan. Myös useilla asennusliikkeillä on tarjota Ormax-Tiilikatto. Lisäksi monet talovalmistajat ovat valinneet Ormax-Tiilikaton talojensa kruunuksi.

 

Yhteystiedot

Ormax Monier Oy
www.ormax.fi

 

Ormax Monierin YouTube kanavalla useita hyödyllisiä videoita.

 

Tutustu Ormax Monierin Yritys Esittää -artikkeleihin suomirakentaa.fi:ssa:

Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

Aidot laattakattotiilet sopivat moderniin arkkitehtuuriin

 

 
 

BMI Suomi -pääkonttori

Läntinen teollisuuskatu 13, 02920 Espoo

Puh. 020 7436 200 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot