Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Kysy lakiasioista - asiantuntijamme vastaavat.

Onko sinulla kysymyksiä tai ajatuksia pienrakentajan lakiasioihin liittyen? Annamme neuvontaa ja vastaamme kysymyksiinne koskien rakentamisen, remontoimisen ja asumisen ongelmatilanteita ja virhevastuita. Pyrimme vastaamaan viimeistään kahden viikon sisällä. Rakentamisen ja asumisen kumppani lakiasioissa, Asianajotoimisto Veneskoski Oy.Sähköpostisi
Nimesi
Viesti

Kotitalousvähennys on suoraan vähennys veroista

RTS14Kotitalousvähennyksen voi hyödyntää asunnolla ja myös vapaa-ajan asunnolla tehtävistä töistä. Vähennyksen voi hyödyntää perusparannus- ja kunnostustöissä, tietotekniikkatöissä sekä muissa kotitaloustöissä, mutta ei uudisrakentamisessa. Tämä oikeus jää usein käyttämättä, vaikka se on ollut voimassa jo useita vuosia. Vähennyksen hakeminen on helppoa ja onnistuu kätevästi netissä. Verottajan sivuilta vero.fi löytyy lomakkeet 14A ja 14B, joilla ilmoituksen voi tehdä.

Kosteusvauriot vanhan kesämökin pesutiloissa?

Kysymys: Koskevatko rakentamismääräyskokoelman säännökset kesämökin vuonna 2003 rakennetun mökin kosteissa tiloissa ilmenneitä kosteusvaurioita?

Mikä neuvoksi kun naapurin sikarinsavu kulkeutuu kotiin?

Ongelmatilanne: Rajanaapurimme polttaa terassillaan, aivan rajassamme kiinni, voimakkaan hajuista sikaria useita tunteja päivässä. Talomme ilmanotto on juuri tässä kohdassa, joten sankka sikarinsavu kulkeutuu sisälle asti. Eniten savusta kärsii astmaa sairastava poikamme, joka ei saa iltaisin unta ja välillä jopa palohälytin soi. Naapuri ei suostu valituksia kuulemaan eikä kaupungin puoleltakaan ole voitu auttaa. Eikö meillä, omistamassamme talossa tulisi olla vähintään yhtäläinen oikeus terveeseen ilmaan kuin naapurillamme jatkuvaan sikarinpolttoon omalla kiinteistöllään?

Omakotitalon rakentajavastuu ja oikea-aikainen reklamointi virheellisestä työsuorituksesta

Ongelmatilanne: Meillä on omakotitalo, joka on rakennettu vuonna 2009 ja valmistunut 2010. Nyt kylpyhuoneessa on ilmennyt ongelmana se, ettei kylpyhuoneen lattiaan ole tehty tarvittavia kaatoja niin, että pesuvesi menisi suoraan lattiakaivoon. Vesi jää ns. seisomaan tiettyihin kohtiin vaikka kuivaamme lattian lastalla joka kerta suihkun jälkeen. Onko näissä asioissa rakentajalla vastuu, koska talohan on aika uusi vielä? Käytin paikalla laattatyön ammattilaista ja hän mittasi, ettei kaatoja ole tehty oikea oppisesti.

Osakehuoneiston käyttötarkoituksen muutos: kuka maksaa porrasremontin?

Ongelmatilanne: asunto-osakeyhtiön osakas muuttaa hallitsemansa huoneiston ullakkotilan asuinhuoneistoksi sekä rakentaa ullakolle johtavat portaat. Mikä on taloyhtiön rooli porrasremontin kustannksissa?

 

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot