Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Energiatehokas pientalo

Kingspan Therma™ ja Sauna-Satu® -eristeet:

Oma talo on usein perheen suurin investointi. Pientalon rakentajan tai remontoijan päätöksillä suunnitteluvaiheessa on vaikutusta perheen talouteen, terveyteen ja viihtyvyyteen jopa vuosikymmenien ajan, puhumattakaan talon omasta, jopa yli sadan vuoden mittaisesta elinkaaresta. Tehokkain tapa vähentää rakennusten energiankulutusta on rakennusten lämmöneristävyyden parantaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa uudisrakennusten rakentamista nolla-, matala- tai passiivienergiatasoisiksi sekä vanhojen rakennusten korjaamista energiatehokkaammiksi.

 20161020142852 Taloon. opt

Energia- ja kustannussäästöä laadusta tinkimättä

Energiatehokkaan rakentamisen ei tarvitse maksaa juuri enempää kuin tavallisenkaan. Olennaista on hyvä suunnittelu, järkevät materiaali- ja rakenneratkaisut sekä laadukas tekniikka ja toteutus.

Kustannushyötyä syntyy talon pienemmän energiankulutuksen lisäksi myös säästetyn työn ja rakennusmateriaalien muodossa, kun lämmöneristeeksi valitaan Kingspan Therma™ -eristeet. Erinomaisen lämmöneristyskyvyn ansiosta Kingspan Therma™ -eristelevyillä on mahdollisuus saavuttaa hyvä energiatehokkuus pienellä eristevahvuudella ja ohuilla rakenteilla. Muiden rakennusmateriaalien käyttö voidaan minimoida, koska rakennuksen bruttoala säilyy pienenä.

Kingspan Therma™ -eristeillä valmista tulee nopeasti ja eristelevyjä on helppo työstää ja kiinnittää, joten kustannuksia säästyy myös työssä. Eristelevyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata, naulata ja ruuvata. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Kevyitä eristelevyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa.

 

Vanhan pientalon remontointi matalaenergiatasolle

Noin 20 vuotta sitten ja sitä aiemmin rakennetut omakotitalot ovat yleisesti energiaremontin tarpeessa. Lisälämmöneristäminen on vanhoissa taloissa pitkäikäisin sekä taloudellisin vaihtoehto energiatehokkuuden parantamiseen. Myös asumismukavuus paranee vedontunteen vähennyttyä. Vanhan talon korjaaminen matalaenergiatasoiseksi onnistuu Kingspan Therma™ -eristeillä vaivattomasti.

 

Kosteutta kestävät rakenteet

Lisäeristäminen on turvallinen ja järkevä ratkaisu rakenteen sisäpuolelta tehtynä, sillä ulkopuolinen lisäeristäminen monesti tarkoittaisi koko julkisivun uusimista.

Kingspan Therma™ -eristeet ovat sisäpuoliseen lisäeristämiseen kosteusteknisesti turvallinen vaihtoehto, sillä ne estävät sisäpuolisen kosteuden pääsyn rakenteeseen. Koko eristepaksuus toimii höyrynsulkuna, eikä tekijä huomaamattaan tee eristeeseen reikää. Rakenne pääsee kuitenkin luovuttamaan rakenteessa olevan kosteuden ulospäin, eikä kosteusvaurioita pääse syntymään. Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö ei karkaa rakennuksesta, vaan ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Talo on miellyttävän vedoton, kun rakenteet ovat lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävät.

 

Lisälämmöneristämisen tehokkaat työkalut

Kingspan Therma™ TW56 Anselmi on parhaimmillaan remonttikohteissa, joissa uusi eristekerros voidaan asentaa suoraan vanhan terveen rakenteen päälle. Eristelevyn kiinnittäminen on helppoa ja nopeaa, eikä remontoitavia huoneita tarvitse tyhjentää remontin ajaksi. Kevyitä Kingspan -eristelevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti. Kingspan Therma™ TW56 Anselmi soveltuu seinien, kattojen ja lattioiden sisäpuoliseen lämmöneristämiseen sekä yhdessä muiden Kingspan Therma™ -eristeiden kanssa myös kylmien tilojen lämmöneristämiseen. Kingspan Therma™ TW56 Anselmi sopii käytettäväksi sekä kivi- että puurakenteiden kanssa.

 

Eristä oikein -korjausoppaat

Kingspan Insulation Oy on kehittänyt yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa kustannustehokkaan, rakennusfysikaalisesti oikein toimivan korjausmenetelmän. Hankkeen tavoitteena on rakentaa tehokkaita ratkaisuja vanhojen rakennusten lämmöneristävyyden ja ilmanpitävyyden parantamiseksi.

Yhteistyön tuloksena on syntynyt kolmeosainen Eristä oikein -kirjasarja. Oppaissa käsitellään rintamamiestalojen, kellarien sekä 1960- ja 1970-lukujen pientalojen korjausrakentamista.

Pyydä opas osoitteesta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kingspan Logo Vector opt

www.kingspaneristeet.fi

 

 Sauna Satu Blue to Red opt
 Kingspan Sauna Satu 3 opt
Kingspan Sauna-Satu®
Levykoko: 600 x 1200 mm
Paksuus: 30 mm
Lämmönjohtavuus: λD 0,023 W/m·K
Pontti: ympäritäyspontattu
Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti
molemmin puolin
Käyttökohteet: Saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen kattopintojen eristeeksi. Myös muiden huonetilojen seinä-ja kattorakenteiden yhdessä paneeliverhouksen kanssa.

 

ThermaTM TW56 Anselmi opt
Kingspan Therma TW56 A opt
Kingspan Therma™ TW56 Anselmi
Levykoko: 600 x 2600 mm
Paksuus: 40 / 70 mm (eriste joko 30 tai 60 mm)
Lämmönjohtavuus:
λD 0,023 W/m·K (eristeen paksuus 30 mm)
λD 0,022 W/m·K (eristeen paksuus 60 mm)
Pontti: Puolipontti pitkillä sivuilla, päädyt suoria
Pinnoite: Toisella puolella valmiiksi liimattuna 9 mm reunaohennettu kipsilevy ja toisella puolella paperipinta
Käyttökohteet: Valmiiksi pinnoitettu eristelevy seinien, kattojen ja lattioiden sisäpuoliseen lämmöneristämiseen.

 

ThermaTM TP10 Vintti l opt
Kingspan Therma TP10 V opt
Kingspan Therma™ TP10 Vintti-Iita
Levykoko: 1200 x 2600 mm
(*70 mm koossa 600 x 2600 mm)
Paksuus: 70*, 90, 120 ja 160 mm
Lämmönjohtavuus: λD 0,022 W/m·K
Pontti: täyspontti pitkillä sivuilla
Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti
molemmin puolin
Käyttökohteet: Yläpohja- ja ulkoseinärakenteiden uudis- ja korjausrakentamiseen.

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot