Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Keskuspölynimurin asentaminen kannattaa myös uudisrakentaessa - lue täältä miksi

Allaway Oy:

Keskuspölynimuri on vaivaton ja kestävä ratkaisu uuden kodin arkeen pitkäksi aikaa. Laadukkaat osat kestävät oikein käytettyinä useamman perinteisen imurin käyttöiän. Tämä säästää sekä rahaa että luontoa sillä lyhyemmän elinkaaren imureiden sijaan hankinta keskuspölynimurin elinkaari on pitkä. Allaway antaa keskusyksiköiden moottoreille viiden vuoden takuun luovutuspäivästä lähti

 

Keskuspölynimurilla parempi sisäilman laatu

Keskuspölynimuria käytettäessä poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyjä ilmaan levittävää ilmavirtausta.

Uudisrakentaja, Talosanomat blogia pitävä Jenni Moilanen kertoo, että alusta asti oli selvää, että uuteen kotiin tulisi keskuspölynimuri. “Tykkään keskuspölynimurista monesta syystä, mutta tärkeimpänä se, että kaikki pienhiukkaset ja muu imuroinnista tulevat epäpuhtaudet menevät suoraan ulos, jolloin huoneilma pysyy puhtaampana.”

Epäpuhtaalla sisäilmalla on huomattu olevan yhteys allergioiden kehittymiseen. Siksi keskuspölynimuri on erityisen hyvä valinta lapsiperheisiin: puhdas ilma ehkäisee allergioiden syntymistä, mutta myös helpottaa jo olemassa olevien allergioiden oireita - koti on se paikka, jossa hengittämisen pitäisi olla vaivatonta.

 

Käynnistyskytkin ja tehonsäätö suoraan kahvassa helpottavat arkea

Keskuspölynimureihin on saatavilla myös kätevä kahvassa sijaitseva käynnistyskytkin. Jenni Moilanen kertoo, että “imurin varressa oleva käynnistyskytkin on kyllä yksi parhaista ominaisuuksista, joka imurissa voi olla.” Ominaisuutta on nyt uudistettu ja Z 45i imurimalli yhdistyy älykkäästi mukana tulevaan kahvaan. Uudistuneessa kahvassa on kahvakäynnistyksen lisäksi myös tehonsäätö. Uudistettu kahva muistuttaa lisäksi milloin on aika tyhjentää roskasäiliö, vaihtaa suodatin tai huoltaa imuri. 

 

Keskuspölynimuri on käyntiääneltään hiljainen 

Moni yllättyy keskuspölynimurin hiljaisesta äänestä. Imurointikokemus onkin hyvin miellyttävä sillä esimerkiksi imuroinnin aikana puheääntä ei tarvitse lainkaan korottaa. Keskuspölynimuri on hiljainen, koska imurin keskusyksikkö sijaitsee usein joko siivouskaapissa tai talon teknisessä tilassa. Imuroinnin ääni eristyy hyvin, eivätkä muut asukkaat häiriinny mölystä.

 

Ilmainen suunnittelupalvelu uudisrakentajalle 

Suunnittelupalvelu tarjoaa valmiin suunnitelman siitä miten keskuspölynimuri kannattaa asentaa kotiin sekä erittelyn tarvikkeista. Keskuspölynimurin valintaan ja asennukseen vaikuttavat talon koko, muoto ja kerrosten määrä. Yksikerroksiseen, selkeän muotoiseen taloon tarvitaan vähemmän imurasioita kuin epäsymmetriseen ja useassa kerroksessa olevaan asuntoon.

Lähetä pohjakuvasi osoitteeseen info(at)allaway.fi ja saat ilmaisen suunnitelman ja tarvike-erittelyn.

 

Lisätietoja:

Allaway Oy: Keskuspölynimuri uuteen kotiin

Allawayn toiminnan lähtökohtana on elämisen laadun parantaminen. Miten tehdä arkisesta siivouksesta helpompaa, mukavampaa ja vähemmän aikaa vievää. Sisäilman puhtauden parantaminen ja ihmisten terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. 

www.allaway.fi

 

Lue lisää Allawaysta Suomirakentaa.fi:ssa: Allaway

Allaway Oy: Puhtaampi sisäilma - helpompi hengittää

 

 

 

Allaway logo

 

Yhteystiedot

Allaway Oy

Kangasvuorentie 32

40351 Jyväskylä

P. 020 7210 600

www.allaway.fi

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot