Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Puhtaampi sisäilma - helpompi hengittää

YRITYSESITTAA2

Allaway Oy:

Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Keskuspölynimuria käytettäessä roskat imuroidaan vain kevyttä letkua käyttäen imurin putkistoa pitkin imurin roskasäiliöön ja poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitysoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyä ilmaan levittävää, ilmavirtausta.

 

Älykäs valinta kotiisi

Allawayltä löytyy keskusyksiköitä erilaisiin asennuspaikkoihin, niin lämpimiin varastoihin, teknisiin tiloihin, siivouskomeroihin kuin kylpyhuoneisiin. Uudet Z- ja X-sarjan mallit on mietitty tämän päivän tarpeisiin. 

Imurin käyntitieto voidaan myös välittää ilmanvaihtokoneelle, joka säätää ilmamääriä automaattisesti aina imuroitaessa. Uudesta mallistosta löytyy keskusyksiköt eri kokoisiin koteihin. Z- tai X-sarjan keskusyksikkö voidaan asentaa tekniseen tilaan, varastoon, lämpimään autotalliin tai sisätiloihin, kuten kodinhoitohuoneeseen tai siivouskomeroon. 

Zi-malliin on lisäksi tuotu älyominaisuuksia, kuten älykäs kahva, joka kommunikoi langattomasti keskusyksikölle. Kahva muistuttaa, milloin on aika tyhjentää roskasäiliö, vaihtaa suodatin tai huoltaa imuri. Siinä on myös viisiportainen tehonsäätö, joka tekee imuroinnista todella miellyttävää. Zi-mallin toimintaa voi seurata myös Allaway Home -applikaation kautta. Z 45i -keskuspölynimuri on mahdollista liittää osaksi kotiautomaatio- tai ilmanvaihtojärjestelmää. Allawayn valikoimassa on lisäksi pienikokoiset sisätiloihin asennettavat ja käyntiääneltään markkinoiden hiljaisimmat C-sarjan keskusyksiköt. Pienikokoiset Duo-imurit soveltuvat taas erinomaisesti mökeille ja asuntoautoihin ja -vaunuihin.

 

Vain alkuperäisiä putkia

Keskuspölynimurin putkisto saattaa olla vain muutaman metrin pituinen, 50 metrin mittainen tai mitä tahansa tämän väliltä. Useinkaan ei tarvita pitkää imuputkistoa, sillä siivousyksikön siivousulottuvuus on laaja. Putkisto ja pienjännitejohto asennetaan kulkemaan esim. seinien sisällä ja lattian alla, saneerauskohteissa käytetään hyväksi kaapistojen sokkeleita, koteloita ja yläpohjia. Kylmään tilaan asennettaessa putkisto eristetään vähintään 50 mm:n eristekerroksella kondenssiveden muodostumisen ehkäisemiseksi. Putkistot myydään useimmiten erikokoisina putkipaketteina, jotka sisältävät tietyn määrän putkea, pienjännitejohtoa, imurasioita, kulmia jne. Pakettia voidaan täydentää tarvittavilla lisäosilla.

 

 

Muutama imurasia riittää

Imurasiat asennetaan miellyttävään käyttökorkeuteen, esim. samalle tasolle valokytkimien kanssa. Myös väri voidaan valita samaksi tai lähes samanlaiseksi sähkökytkimien kanssa, jolloin ulkoasusta saadaan yhtenäinen. 

Parhain imurasian paikka on kerroksen keskeinen tila. Tällöin jo 8–12 m:n imuletku kattaa keskiverto-omakotitalon huoneiston. Näin ollen imurasioita tulee vain yksi kerrosta kohden. Eräissä malleissa myös keskusyksikön kyljessä on kiinteä imurasia, jolloin laitteen asennuskerros ei tarvitse välttämättä omaa rasiaansa lainkaan.

Uudisrakentamisessa imurasioiden määrä voi olla tuplasti suurempi, jolloin siivousletkun pituus voi olla lyhyempikin. Valikoimasta löytyy myös venyvä rikkaimuri, jossa imuletku venyy metristä neljään metriin. Tämä on oiva apu täsmäsiivoukseen tiloissa, jotka keräävät roskaa helposti, kuten keittiö, eteinen, takan läheisyys jne. Rikkaimuri menee myöskin pieneen tilaan, joten se on helppo säilyttää vaikka keittiön vetolaatikossa. Mikä estää hankkimasta jokaiselle kerrokselle omaa siivoussarjaansa?

 

Siivousvälinesarjat

Siivousyksikkö koostuu letkusta, käsikahvasta, imuletkusta ja suulakkeista. Lisäksi yksikkö voi sisältää kahvakäynnistimen, jolloin imuri voidaan sammuttaa ja käynnistää sormen painalluksella imurasiaan koskematta. Siivousvälinesarja sisältää yleensä lattia-, kaluste- ja rakosuulakkeen. 

Lisävarusteena voidaan hankkia esim. parketti-, tamppaus- ja mattosuulakkeet. Siivouskomero kannattaa varustaa järjestyksen säilyttämiseksi kunnollisilla letku- ja välinetelineillä, jolloin niiden ottaminen ja takaisin laitto sujuu mahdollisimman helposti.

 

Lisätietoja

Allaway Oy

www.allaway.fi 

Allaway logo

 

Yhteystiedot

Allaway Oy

Kangasvuorentie 32

40351 Jyväskylä

P. 020 7210 600

www.allaway.fi

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot