Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Puhtaampi sisäilma - helpompi hengittää

YRITYSESITTAA2

Allaway Oy:

Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Keskuspölynimuria käytettäessä roskat imuroidaan vain kevyttä letkua käyttäen imurin putkistoa pitkin imurin roskasäiliöön ja poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin ulos. Näin huoneilmassa olevat, muun muassa hengitysoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyä ilmaan levittävää, ilmavirtausta.

 

Keskusyksikkö valitaan sijoituspaikan mukaan

Allawayn keskusyksiköistä löytyy useita vaihtoehtoja eri kokoluokan asuntoihin sekä sijoituspaikkoihin. Keskusyksikön sijoituspaikka voi olla sisätiloissa esimerkiksi siivouskomerossa, kodinhoitohuoneessa tai teknisessä tilassa, lämpimässä tai puolilämpimässä varastossa. Allawayn uusissa Z- ja X-sarjan imureissa käyntitieto voidaan välittää ilmanvaihtokoneelle, jolloin se säätää ilmamääriä automaattisesti aina imuroitaessa. Tulevaisuudessa kodinkoneet toimivat entistä tiiviimpänä osana talotekniikkaa ja langaton kommunikointi mahdollistaa monia arkea helpottavia toimintoja.

Allawayn ilmainen suunnittelupalvelu auttaa kodinrakentajia maksutta. Lähettämällä pohjakuvat osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. saat ilmaisen suunnitelman ja tarvike-esittelyn juuri sinun kotiisi soveltuvista tuotteista.

 

 

Vain alkuperäisiä putkia

Keskuspölynimurin putkisto saattaa olla vain muutaman metrin pituinen, 50 metrin mittainen tai mitä tahansa tämän väliltä. Useinkaan ei tarvita pitkää imuputkistoa, sillä siivousyksikön siivousulottuvuus on laaja. Putkisto ja pienjännitejohto asennetaan kulkemaan esim. seinien sisällä ja lattian alla, saneerauskohteissa käytetään hyväksi kaapistojen sokkeleita, koteloita ja yläpohjia. Kylmään tilaan asennettaessa putkisto eristetään vähintään 50 mm:n eristekerroksella kondenssiveden muodostumisen ehkäisemiseksi. Putkistot myydään useimmiten erikokoisina putkipaketteina, jotka sisältävät tietyn määrän putkea, pienjännitejohtoa, imurasioita, kulmia jne. Pakettia voidaan täydentää tarvittavilla lisäosilla. Keskusyksikköön asennetaan myös poistoputkisto, joka varustetaan lähellä ulospuhallusta äänenvaimentimella sekä päätetään ulkoseinään ulospuhallusläppään. Myös poistoputki vaatii eristyksen kylmissä tiloissa. Putkistoina käytetään vain valmistajan ilmoittamia putkia, joiden avulla saadaan aikaan koneelle laskettu oikea imuteho. Käytettäessä muita putkia voi staattinen sähkö saada aikaan ongelmia ja väärät kulmat ja liitokset aiheuttavat tukkeutumisia, jolloin mitättömällä säästöllä aiheutetaan helposti iso lasku. Kaikki putkiasennukset ja liitokset tehdään valmistajan ohjeen mukaisesti. Kannattaakin siis tutustua ja valita keskuspölynimuri hyvissä ajoin, sillä ainakin putkiston asennus tapahtuu jo rakentamisen alkumetreillä.

  

Muutama imurasia riittää

Imurasiat asennetaan miellyttävään käyttökorkeuteen, esim. samalle tasolle valokytkimien kanssa. Myös väri voidaan valita samaksi tai lähes samanlaiseksi sähkökytkimien kanssa, jolloin ulkoasusta saadaan yhtenäinen. 

Parhain imurasian paikka on kerroksen keskeinen tila. Tällöin jo 8–12 m:n imuletku kattaa keskiverto-omakotitalon huoneiston. Näin ollen imurasioita tulee vain yksi kerrosta kohden. Eräissä malleissa myös keskusyksikön kyljessä on kiinteä imurasia, jolloin laitteen asennuskerros ei tarvitse välttämättä omaa rasiaansa lainkaan.

Uudisrakentamisessa imurasioiden määrä voi olla tuplasti suurempi, jolloin siivousletkun pituus voi olla lyhyempikin. Valikoimasta löytyy myös venyvä rikkaimuri, jossa imuletku venyy metristä neljään metriin. Tämä on oiva apu täsmäsiivoukseen tiloissa, jotka keräävät roskaa helposti, kuten keittiö, eteinen, takan läheisyys jne. Rikkaimuri menee myöskin pieneen tilaan, joten se on helppo säilyttää vaikka keittiön vetolaatikossa. Mikä estää hankkimasta jokaiselle kerrokselle omaa siivoussarjaansa?

 

Siivousvälinesarjat

Siivousyksikkö koostuu letkusta, käsikahvasta, imuletkusta ja suulakkeista. Lisäksi yksikkö voi sisältää kahvakäynnistimen, jolloin imuri voidaan sammuttaa ja käynnistää sormen painalluksella imurasiaan koskematta. Siivousvälinesarja sisältää yleensä lattia-, kaluste- ja rakosuulakkeen. 

Lisävarusteena voidaan hankkia esim. parketti-, tamppaus- ja mattosuulakkeet. Siivouskomero kannattaa varustaa järjestyksen säilyttämiseksi kunnollisilla letku- ja välinetelineillä, jolloin niiden ottaminen ja takaisin laitto sujuu mahdollisimman helposti.

 

Lisätietoja

Allaway Oy

www.allaway.fi 

Allaway logo

 

Yhteystiedot

Allaway Oy

Kangasvuorentie 32

40351 Jyväskylä

P. 020 7210 600

www.allaway.fi

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot