Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Talotoimittajan valinta on tärkein valinta

Talotoimittajan valinta on oman kodin hankkijalle projektin ehkä tärkein ja ainakin kallein valinta. Valintaa ei varmasti tehdä harkitsematta ja siksi se on talotehtaalle iso luottamuksen osoitus. Kaikkein tärkeimmät valintatekijät talopaketin laajuudesta riippumatta ovat juuri valmistajan luotettavuus, arvostus ja toimitusvarmuus, yleinen laatutaso sekä tietysti tilaratkaisujen sopivuus. Talotoimittajan valinnassa painaa monet erilaiset tekijät mm. sen mukaan, mikä on talopaketin valmiusaste. Valmistalon hankkijoilla luonnollisesti toimituksen täydellisyys tai korkea valmiusaste on painava tekijä. Jokaisella perheellä on tietenkin omat toiveensa kotinsa tiloista ja ulkonäöstä.

Kivitalon valitsevilla laatu ja talon ulkonäkö korostuvat talotoimittajan valinnassa. (KUVA: Lammi Kivitalot)

 

Talotehtaiden tarjonta liki rajaton 

Ennen varsinaista suunnittelua rakentajaperheen on hyvä tutustua tarjolla oleviin talomalleihin talokirjoissa, talonäyttelyissä ja/tai internetissä. Näistä voi löytyä jo valmis malli omiin tarpeisiin tai ainakin vinkkiä millainen olisi liki omaa haavetta. Pienellä muutostyöllä ja jopa sellaisenaan voi löytyä omalle perheelle sopiva ratkaisu. Samalla voi tutustua toimittajiin ja niiden edustajiin. Talotehtaiden valmiit mallit säästävät suunnittelukustannuksia huomattavasti ja niiden suosituimmissa malleissa on jo ”lastentaudit” käsitelty. Jokaisella valmistajalla on useita kymmeniä malleja ja niiden muunnosmahdollisuudet liki rajattomat.

 

Valmistajan luotettavuus, arvostus ja toimitusvarmuus

Talopaketin laajuudesta riippumatta talotoimittajan valinnassa painavat laatu ja valmistajan luotettavuus. Valmistalopaketin hankkijoilla lisäksi ratkaisee toimituksen täydellisyys tai korkea valmiusaste. Tilaratkaisujen on tietysti sovittava perheen tarpeisiin, jotta talomerkki edes pääsee vertailuun.

Varsinaisen valmistalopaketin, siis ei valmistalon, valinnassa painaa erityisesti hyvän myyjän ominaisuudet eli luotettavuus, ammattitaito ja asiantuntemus sekä hyvä myyjäpalvelu.

On huomattavaa myös, ettei hinta laajuudesta riippumatta ole kovinkaan ratkaisevassa asemassa.

Myös runkorakenne vaikuttaa toimittajan valintapäätökseen. Hirsitalon valitsevat arvostavat ulkonäköä ja ympäristöön sopivuutta ja kivitaloon päätyvät laatua ja ulkonäköä. Puurunkoisen talon valitsevat arvostavat toimittajansa hyviä rakentamispalveluita ja yksilöllistä suunnittelua sekä tilaratkaisuja.

 

Seuraavassa kuviossa on talopaketin laajuudesta riippuen tärkeimmät talotoimittajan valinnassa painavat seikat 2022

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot