Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suurimmat puutalotoimittajat

Liki 70% kaikista talopaketeista on puurunkoisia ja lisäksi paikalla tehdyistä taloista puutalojen osuus on vieläkin suurempi. Puurakenteisen talon valinnassa on hyvin monipuolinen ulkonäöllinen valikoima ja niiden tarjonta vaihtelee suuresti valmiusasteeltaan. Puurakennevaihtoehdon valinneet perustelevat valintaansa juuri ulkonäöllä, ympäristöön sopivuudella ja edullisuudella.

Kuva: Kannustalo

 

Puutalot sopivat hyvin monenlaiselle omakotirakentajalle ja valmiin talon ostajalle. Suuria eroja on talon pystytysnopeudessa. Talo voi olla työmaan alusta lukien valmis muutamassa viikossa tai siihen voi mennä kokonainen vuosi rakentajan omasta osallistumisesta paljon riippuen.

Tähän artikkeliin on koottu lyhyet esittelyt Suomen suurimmista puutalotoimittajista. Jokaisen merkkiesittelyn aluksi on ensin esitetty faktatietoa yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista. Lihavoidulla tekstillä on tutkittua tietoa tarkasteltavan merkin valintaperusteista ja rakentajien yleisarvio merkin parhaista ominaisuuksista sekä kokemuksesta ja onnistumisesta.

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin. Merkit on esitelty aakkosjärjestyksessä.

Suurimmat talotoimittajat järjestyksessä löydät täältä: Suurimmat talotoimittajat

 

Aatelitalo

Aatelitalot valmistetaan Pohjois-Karjalan Kontiolahdella. Aatelitalo on perheyritys, jolla on yli 25 vuoden kokemus rakentamisesta.  Talot rakennetaan kuivissa tiloissa sisäpintoja ja kiintokalusteita myöten valmiiksi noin 5-8 viikossa ja kuljetetaan suojattuna asiakkaan tontille, jossa asennusporukka pystyttää talon muutamassa tunnissa, viimeistelee sisäpinnat, asentaa takan ja terassin.

Asiakas voi halutessaan saada Aatelitalolta myös koko lupaprosessin hoitamisen, perustusten teon ja pihan viimeistelyn.

www.aatelitalo.fi 

 

Ainoakoti

Ainoakotia myyvät K-Raudat kautta maan. Talon voi hankkia kolmessa eri valmiusasteessa: muuttovalmiina, sisustusvalmiina ja talopakettina. Muuttovalmiiseen Ainoakotiin kuuluu myös haluttaessa kaiken kattavat maanrakennuspalvelut saman toimijan kautta kiinteään sopimushintaan.

Ainoakodin asiakkailla valintaperusteissa tilaratkaisujen sopivuus/hyvä malli, myyjän ammattitaito/asiantuntemus ja luotettavuus, hyvät myyjäpalvelut ,valmistajan luotettavuus, toimituksen täydellisyys ja kaikki yhdellä sopimuksella ovat olleet useimmiten ratkaisemassa valinnan.

Yleisesti Ainoakodin hintaa pidetään edullisena.

www.ainoakoti.fi 

 

Deko-talo

Deko-Talo toimittaa laadukkaita omakotitaloja ja paritaloja. Deko-Talon talomallisto on laaja ja kaikki talomallit ovat helposti muunneltavissa asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Valtaosa Deko-Taloista toimitetaan täysin muuttovalmiina, mutta asiakas voi valita myös Sisusta Itse -valmiin talon, jolloin asiakas saa itse tehdä talonsa sisustustyöt haluamikseen. Dekotalon  Kotiarkkitehti-palvelun avulla asiakkaan yksilölliset unelmat ja toiveet voidaan toteuttaa ottaen huomioon kustannustekijät.

Deko-Talon valinnassa painavat useimmiten tilaratkaisujen sopivuus, hyvä myyjäpalvelu,korkea valmiusaste ja yksilöllinen suunnittelupalvelu.

Deko-Talosta on rakentajilla mielikuva edullisesta talomerkistä.

www.dekotalo.fi 

 

Designtalo

Designtalo on toinen Suomen suurimmista muuttovalmiiden talojen toimittajista. Designtalon asiakkaat ovat usein hyvin toimeentulevia, ei itse rakentamiseen osallistuvia, mutta talopaketiltaan riittävää yksilöllisyyttä arvostavia ostajia.

Asiakkaat perustelevat Designtalon valintaa erityisesti toimituksen täydellisyydellä, talotehtaan luotettavuudella, hyvällä laadulla ja yksilöllisellä suunnittelulla sekä tilaratkaisujen sopivuudella.

Designtalo on yksi tunnetuimpia talomerkkejä ja se mielletään yleisesti rakentajien keskuudessa mallivalikoimaltaan sekä tilaratkaisuiltaan hyväksi. Lisäksi rakentajat kehuvat Designtalon suunnittelupalvelun yksilöllisyyttä ja esitteitä/nettisivuja sekä myyjäpalveluja.

Designtalo saa asiakkailtaan toimialan parhaimpiin kuuluvat arvosanat tyytyväisyydessä pystytykseen.

www.designtalo.fi

 

Ecoste

Ecoste Oy on nuorehko yrityksenä, mutta sen taustajoukoilla on pitkäaikainen ja vankka osaaminen eri rakentamisen osa-alueilta, taloteollisuudesta sekä puu- että hirsitalorakentamisesta. Yrityksen toimintapolitiikassa ekologisuudella on iso merkitys, suomalaista puuta hyödyntäen voidaan vastata vaatimuksiin ilmastokehityksen muutoksesta.

Talot voidaan toimittaa pakettitoimituksesta muuttovalmiiseen asti. Rakentaminen voidaan tehdä perinteisenä hirsirakennuksena, jolloin runkomateriaalina on massiivipuu, paikanpäällä precut-menetelmällä ulkoseinät rakentaen tai esivalmistetuista elementeistä. Asiakasta kuunnellen ammattilaiset rakentavat kustannustehokkaasti budjettiin mahtuvan kodin.

www.ecoste.fi 

 

 

Helmitalo

Helmitalot valmistetaan Akaassa. Toimialueena on pääasiallisesti Pirkanmaa sekä n. 130 km etelään. Mallit ovat pohjaratkaisultaan selkeitä, tavallisille suomalaisille perheille suunnattuja koteja. Helmitalon saa tarvittaessa myös maanrakennustöineen, jolloin rakentaja saa yhdellä sopimuksella koko paketin.

Helmitalon asiakkaille tärkeimpinä valintakriteereinä korostuvat mahdollisuus tutustua taloon, helppo asiointi (kaikki yhdellä sopimuksella), toimitusaikataulu, tilaratkaisujen sopivuus ja toimituksen täydellisyys.

www.helmitalo.net

 

 

Jetta-Talo

Jetta-Taloja on valmistettu jo yli 30 vuotta suomalaisille perheille ja se onkin yksi suurimmista puutalotoimittajista. Jetta-Talo valmistetaan asiakkaan toivomassa valmiusasteessa joko omasta mallistosta valittuna tai täysin yksilöllisesti asiakkaan toiveen mukaisesti.

Esim. OSLO-talomallisto on Jetta-Talon suunnittelutiimin luoma moderni talomallikokonaisuus. Modernia skandinaavista arkkitehtuuria edustavalle talomallistolle on tyypillistä puhtaan selkeät linjat, muunneltavuus ja funktionaalisuus. Oslo-nimessä kiteytyy skandinaavisen pelkistetty tyyli, suomalainen suunnitteluosaaminen sekä ekologinen puurakentaminen.

Jetta-Talon asiakkaissa on keskimääräistä enemmän ison talon rakentajia, talonsa rakentamiseen osallistuvia, jotka arvostavat lämpötaloudellisuutta ja rakentavatkin usein matalaenergia-/passiivitalon.

Jetta-Talon valinneet perustelevat päätöstään usein talon korkealla laadulla, valmistajan luotettavuudella ja hyvällä suunnittelupalvelulla.

Jetta-Talosta yleensä on jäänyt mielikuva valmistajan luotettavuudesta, talon laadukkuudesta ja hyvistä esitteistä/nettipalveluista.

Jetta-Talon asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä talomyyjäänsä, talotoimitukseensa ja erityisesti pystytykseen, jossa toimialan 3 parhaan joukossa.

Jetta-Talon asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan taloa muillekin rakentajille.

www.jetta-talo.fi

 

 

Jukkatalo

Jukkatalo on ollut jo vuosikymmeniä tunnetuimpia ja valituimpia talopakettimerkkejä Suomessa. Muuttovalmiiseen Jukkataloon kuuluu aina mm. yksilöllinen sisustussuunnitelma eli asiakas saa kotinsa täysin yksilöllisenä, vaikka valitsisi kotinsa mallistosta.

Jukkatalon asiakkaissa on paljon nuoria perheitä, mutta myös vanhempia pariskuntia. Jukkatalon tyyppiratkaisut ovat asiakkaiden mieleen ja moni valitseekin kotinsa valmiista mallistosta. Asiakas voi myös muokata oman kotinsa Jukkatalon pohjista tai kokonaan omien kuvien mukaan. Mallistosta löytyy niin pieniä, jopa alle 35 neliön taloja, kuin myös yli 200 neliön taloja. 

Jukka -talopaketin valinta on perustunut erityisesti tehtaan luotettavuuteen ja arvostukseen. Myyjäpalvelua ja myyjän asiantuntemusta ja ammattitaitoa asiakkaat ovat arvostaneet valinnassa poikkeuksellisen paljon. Näitä samoja ominaisuuksia ovat arvostaneet myös Muuttovalmiin Jukkatalon ostajat.

Jukkatalosta on kokonaisuudessaan muillekin kuin asiakkaille jäänyt erinomainen mielikuva. Rakentajat kiittävät Jukkataloa luotettavuuden lisäksi myös hyvästä mallivalikoimasta, tilaratkaisuista (koetaan toimialan parhaimmaksi tässä), laadusta esitteistä/nettisivuista ja edullisesta hinnasta.

www.jukkatalo.fi

 

 

Kannustalo

Kannustalo on Suomen neljänneksi suurin puurunkoisten talopakettien toimittaja. Kannustalo toimittaa räätälöityjen talopakettien lisäksi myös täysin muuttovalmiita, moduulirakenteisia valmistaloja.

Kannustalon tyypillinen asiakas rakentaa ison, monimuotoisen talon ja on usein hyvin toimeen tuleva. Asiakas rakentaa usein talonsa Kannuksen tyyppiratkaisua hieman muunnellen. Kannustalon asiakkaista liki puolet valitsee Kannustalon jo yhden tarjouksen perusteella.                                                                                      

Laatu, ulkonäkö ja talotoimittajan luotettavuus ovat poikkeuksellisen vahvoja tekijöitä Kannustalon asiakkaille, kun he valitsevat talomerkkinsä.

Kannustalon kokonaiskuva yleisesti rakentajien keskuudessa on erinomainen. Kannustaloa arvostetaan toimialan parhaimmistoon ulkonäöstä, laadusta, tilaratkaisuista, mallivalikoimasta, luotettavuudesta, myyjien ammattitaidosta ja esitteistä. Myös Kannustalon omat asiakkaat arvostavat samoja asioita ja lisäksi suunnittelupalvelua.

Kannustalo on alan kärkeä asiakkaiden tyytyväisyydessä talomyyjään, talotoimitukseen ja tehtaaseen. Lähes kaikki asiakkaat ovat myös valmiita suosittelemaan Kannustaloa.

www.kannustalo.fi

 

 

Kastelli

Kastellitalot on Suomen tunnetuin talomerkki. Pientalojen ostetuin merkki Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 ja pitää ykkössijaa ylivoimaisella erolla.

Kastellin asiakas on usein nuorehko perhe ja talo rakennetaan Kastellin valmista talomallia muunnellen. Toimitusvaihtoehdot vaihtelevat peruspaketista viittä vaille valmiiseen ja muuttovalmiiseen.             

Kastellitalojen ratkaisevimpina valintatekijöinä asiakkaat pitävät talotehtaan luotettavuutta, toimitusvarmuutta ja arvostusta. Myös laatua ja tilaratkaisuja arvostetaan korkealle. Nämä valintatekijät ovat korostuneet Kastellin valinnassa jo useita vuosia. Samoilla kriteereillä myös Valmis-Kastelli valitaan.

Kastelli arvostetaan muidenkin kuin asiakkaidensa joukossa liki kaikissa ominaisuuksissa joko ykköseksi tai kakkoseksi (tunnettuudessa, mallivalikoimissa, , tilaratkaisuissa,  esitteissä/nettisivuissa, myyjien ammattitaidossa, suunnittelupalvelussa). Kokonaisarvostukseltaankin Kastelli on toimialan ykkönen.

www.kastelli.fi

 

 

Kiiruna Talot

Kiiruna Talot erottuu joukosta teknisillä ratkaisuillaan. Kiiruna Talon tehokas rakentamiskonsepti takaa täydellisen rakentamisen kuivaketjun. Tehtaassa valmistettu talo minimoi rakennustyömaalla tehtävän työn, jolloin rakentaminen on tarkasti aikataulutettua ja kustannustehokasta. Tornion tehtaalta talo toimitetaan asiakkaan tontille sovittuna ajankohtana. Tehdas huolehtii myös talon perustukset. Asiakas pääsee muuttamaan neljän viikon kuluessa talon toimituksesta.

Kiiruna Talot on ratkaissut seinärakenteen toteutuksen kertopuurungolla ja nykyaikaisella ja kosteusteknisesti kestävällä Kingspan Therma TM-eristeellä, jolloin runkorakenne ei mene eristekerroksen läpi. Tällä ratkaisulla saadaan täydellinen kylmäsillattomuus. Talon jäähdyttäminen kesähelteellä ei myöskään aiheuta kosteuden kondensoitumisriskiä rakenteisiin. Kiiruna Talo on vakiona matalaenergiatalo ja lämmityskustannukset ovat noin puolet määräykset täyttävän vastaavan kokoisen talon lämmityskustannuksista.

www.kiirunatalot.fi 

 

 

Lappli-Talot

Lappli-Talot on erikoistunut yksilöllisiin koteihin – mallistoa voi muunnella lähes loputtomiin rakentajan tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Jopa 85 % toteutuneista taloista perustuu asiakkaiden omiin suunnitelmiin. Lappli tarjoaa täyden tuen suunnitteluun sekä yli 40 vuoden kokemuksen rakentamisesta. Lappli-Talot on osa suomalaista puualan konsernia, PRT-Forest Oy:tä.

Lapplin valinneet antavat kiitosta talomyyjien palvelualttiudesta, hintojen edullisuudesta ja ripeästä toimitusaikataulusta.

Rakentajilla yleisesti on mielikuva Lapplin yksilöllisestä suunnittelupalvelusta ja rakentamisen kustannustehokkuudesta.

www.lappli.fi

 

 

Muurametalot

Kuivissa ja lämpimissä tehdasolosuhteissa valmistettu muuttovalmis Muurametalo sopii rakentajalle, joka arvostaa tehdasvalmistuksen tuomia hyötyjä. Näitä ovat esimerkiksi toimituksen nopeus, vakioitu ja valvottu laatu sekä rakenteiden kuivaketjun varmistaminen. Teknisesti korkealuokkaiset ratkaisut, kuten koneellisen ilmanvaihdon hyötysuhdetta parantava yläpohjarakenne sekä mallisuojattu lämmin ja koneellisesti tuuletettu perustamistapa, takaavat, että Muurametalo on turvallinen, terveellinen sekä taloudellinen koti rakentaa ja asua.

Tärkeimpinä valintatekijöinä korostuvat laatu ja toimituksen täydellisyys/korkea valmiusaste sekä toimitusvarmuus ja mahdollisuus tutustua taloon.

Rakentajat yleensä mieltävät Muurametalojen tilaratkaisut sopiviksi, hinnan edulliseksi ja myyjäpalvelut erinomaisiksi.

Muurametalojen asiakas on tyytyväinen erityisesti talonsa pystytykseen.

www.muurametalot.fi

 

Omatalo

Omataloja on valmistettu v.1939 lähtien. Talon toimituksen voi valita kolmesta valmiusasteesta: talopaketti, sisustusvalmis ja muuttovalmis. Koti voidaan toteuttaa joko mallistosta tai omien suunnitelmien mukaisesti.

Omatalon asiakkaat arvostavat talomerkin valinnassa suunnittelupalvelua, hyvää mallia ja laatua.

Rakentajat yleensä mieltävät Omatalon edulliseksi talomerkiksi.

www.omatalo.com

 

 

Sievitalo

Sievitalo Oy on muuttovalmiiden omakotitalojen ja täydenpalvelun asunto-osakeyhtiöiden rakentaja, jonka arvoihin kuuluvat rakentamisen ja asiakaspalvelun laatu ja toimitusvarmuus sekä nykyaikainen kaunis talomallisto.

Sievitalon asiakkaat perustelevat valintaansa muihin muuttovalmiiden talojen toimittajiin verrattuna tavallista useammin hyvällä myyjäpalvelulla/myyjän aktiivisuudella.  Myös tilaratkaisujen sopivuudella/hyvällä mallilla sekä myyjän ammattitaidolla/asiantuntemuksella on iso merkitys samoin kuin valmistajan luotettavuudella.

Yleisesti rakentajat mieltävät Sievitalon luotettavaksi, myyjät asiantunteviksi ja hinnan edulliseksi.

Sievitalon asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talonsa myyjään.

www.sievitalo.fi

 

 

Siklatalot

Siklatalot on erikoistunut yksilöllisten, täysvalmiiden omakotitalojen rakentamiseen (Sikla Täysvalmis) ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oman unelman toteuttamiseen. Talomallit ovat selkeitä ja käytännöllisiä sekä muokattavissa asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi. Myytäviä koteja, jotka sisältävät talon lisäksi myös tontin, voi seurata Siklan nettisivujen lisäksi Etuovesta ja Oikotieltä.     

Kaikki yhdellä sopimuksella, korkea valmiusaste ja valmistajan luotettavuus ovat tavallista useammin vaikuttamassa Siklatalon valintaan. Myös tilaratkaisut ja hyvät suositukset vaikuttavat.

www.sikla.fi

 

 

Älvsbytalo

Älvsbytalo on yksi Pohjoismaiden suurimmista talotehtaista ja se on toimittanut yli 40.000 taloa. Mallistossa on 14 modernia talomallia, joita voi muunnella omilla lisävalinnoilla. Talo kootaan tehtaalla valmiiksi ja toimitetaan asiakkaalle 4-7 tilaelementtinä talon koosta riippuen. Toimitukseen sisältyy myös perustukset. Tehtaan asentajat kokoavat ja viimeistelevät talon työmaalla. Älvsbytalo mielletään Suomessa hyvin edulliseksi talomerkiksi.

Älvsbytalo on usein puolitoistakerroksinen ja se valitaan usein myös kakkoskodiksi. Yli puolet asiakkaista päätyy siihen vain yhden tarjouksen perusteella.

Älvsbytalon asiakkaiden ratkaisevina valintaperusteina korostuvat muihin talotoimittajiin verrattuna tavallista useammin toimitusaikataulu, toimituksen täydellisyys/korkea valmiusaste ja  tilaratkaisujen sopivuus.

Älvsbytalon asiakkaat ovat talomerkkiinsä erittäin tyytyväisiä, se on koko toimialan kärjessä tyytyväisyydessä talotoimitukseen ja talotehtaaseen ja toimialan parhaimmistossa myös tyytyväisyydessä pystytykseen ja talomyyjään.

www.alvsbytalo.fi