Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suurimmat puutalotoimittajat

Liki 70% kaikista talopaketeista on puurunkoisia ja lisäksi paikalla tehdyistä taloista puutalojen osuus on vieläkin suurempi. Puurakenteisen talon valinnassa on hyvin monipuolinen ulkonäöllinen valikoima ja niiden tarjonta vaihtelee suuresti valmiusasteeltaan. Puurakennevaihtoehdon valinneet perustelevat valintaansa juuri ulkonäöllä, ympäristöön sopivuudella ja edullisuudella.

Puutalot sopivat hyvin monenlaiselle omakotirakentajalle ja valmiin talon ostajalle. Suuria eroja on talon pystytysnopeudessa. Talo voi olla työmaan alusta lukien valmis muutamassa viikossa tai siihen voi mennä kokonainen vuosi rakentajan omasta osallistumisesta paljon riippuen.

 

Tähän artikkeliin on koottu lyhyet esittelyt Suomen suurimmista puutalotoimittajista. Jokaisen merkkiesittelyn aluksi on ensin esitetty faktatietoa yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista. Lihavoidulla tekstillä on tutkittua tietoa tarkasteltavan merkin valintaperusteista ja rakentajien yleisarvio merkin parhaista ominaisuuksista sekä kokemuksesta ja onnistumisesta.

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin. Merkit on esitelty aakkosjärjestyksessä.

Suurimmat talotoimittajat järjestyksessä löydät täältä: Suurimmat talotoimittajat

 

Ainoakoti

Ainoakotia myyvät K-Raudat kautta maan. Talon voi hankkia kolmessa eri valmiusasteessa: muuttovalmiina, sisustusvalmiina ja talopakettina. Muuttovalmiiseen Ainoakotiin kuuluu myös haluttaessa kaiken kattavat maanrakennuspalvelut saman toimijan kautta kiinteään sopimushintaan.

Ainoakodin asiakkailla valintaperusteissa valmistajan luotettavuus, toimituksen täydellisyys, hyvä myyjäpalvelu ja kaikki yhdellä sopimuksella ovat olleet useimmiten ratkaisemassa valinnan.

Yleisesti Ainoakodin myyjäpalvelut ja myyjien ammattitaito mielletään toimialan parhaimmistoon. Myös hintaa pidetään edullisena.

www.ainoakoti.fi 

 

 

Design-Talo

Design Talo opt

Design-Talo on Suomen suurin muuttovalmiiden talojen toimittaja. Design-Talon asiakkaat ovat usein hyvin toimeentulevia, ei itse rakentamiseen osallistuvia, mutta talopaketiltaan riittävää yksilöllisyyttä arvostavia ostajia.

Asiakkaat perustelevat Design-Talon valintaa erityisesti toimituksen täydellisyydellä, talotehtaan luotettavuudella ja yksilöllisellä suunnittelulla.

Design-Talo on yksi tunnetuimpia talomerkkejä ja se mielletään yleisesti rakentajien keskuudessa mallivalikoimaltaan sekä tilaratkaisuiltaan hyväksi. Lisäksi rakentajat kehuvat Design-Talon esitteitä/nettisivuja sekä myyjien ammattitaitoa ja myyjäpalveluja.

Design-Talo saa asiakkailtaan toimialan parhaimpiin kuuluvat arvosanat tyytyväisyydessä talotoimitukseen ja pystytykseen.

www.designtalo.fi

 

 

Hartman Koti

Hartman esittely opt

Hartman Kodin parasta osaamista ovat puurakenteiset paikalla rakennetut omakoti-, pari- ja rivitalot.

Talotehdas pystyy vastaamaan joustavasti tämän päivän vaatimuksiin yli 1600 kohteen kokemuksella.

Hartman Koti on enemmän kuin pelkkä talopaketti, sillä ostamalla Hartman Kodin saa samalla rakentamisen kokonaisuuden aina perustuksista sisustukseen saakka.

Hartman Kodin toimipisteet löytyvät Tampereelta, Kokkolasta, Pietarsaaresta, Seinäjoelta ja Vaasasta.

Hartman Kodin asiakkaille erityisen ratkaisevaa muihin talomerkkeihin verrattuna oli edullinen hinta. Myös valmistajan luotettavuus, yleinen laatutaso ja korkea valmiusaste ovat olleet ratkaisemassa valintaa.

Yleisesti Hartman Kodista on jäänyt rakentajien mieleen yksilöllinen suunnittelu, edullisuus ja myyjäpalvelu.

www.hartmankoti.fi

 

 

Helmitalo

helmitalo Kaupunkitalo 150

Helmitalot valmistetaan Akaassa. Toimialueena on pääasiallisesti Pirkanmaa sekä n. 130 km etelään. Mallit ovat pohjaratkaisultaan selkeitä, tavallisille suomalaisille perheille suunnattuja koteja. Helmitalon saa tarvittaessa myös maanrakennustöineen, jolloin rakentaja saa yhdellä sopimuksella koko paketin.

Helmitalon asiakkaille tärkeimpinä valintakriteereinä korostuvat mahdollisuus tutustua taloon, helppo asiointi (kaikki yhdellä sopimuksella), toimitusaikataulu, laatu, tilaratkaisujen sopivuus ja toimituksen täydellisyys.

www.helmitalo.net

 

 

Jetta-Talo

Jetta-Taloja on valmistettu jo yli 30 vuotta suomalaisille perheille ja se onkin yksi suurimmista puutalotoimittajista. Jetta-Talo valmistetaan asiakkaan toivomassa valmiusasteessa joko omasta mallistosta valittuna tai täysin yksilöllisesti asiakkaan toiveen mukaisesti.

Jetta-Talon asiakkaissa on keskimääräistä enemmän ison talon rakentajia, talonsa rakentamiseen osallistuvia, jotka arvostavat lämpötaloudellisuutta ja rakentavatkin usein matalaenergia-/passiivitalon.

Jetta-Talon valinneet perustelevat päätöstään usein talon korkealla laadulla, valmistajan luotettavuudella ja hyvällä suunnittelupalvelulla. Myös myyjän ammattitaito ja asiantuntemus vaikuttavat valintaan.

Jetta-Talosta yleensä on jäänyt mielikuva hyvästä mallivalikoimasta, myyjien ammattitaidosta, myyjäpalvelusta ja yksilöllisestä suunnittelupalvelusta.

www.jetta-talo.fi

 

 

Jukkatalo

Jukkatalo opt

Jukkatalo on ollut jo vuosia tunnetuimpia ja valituimpia talopakettimerkkejä Suomessa. Muuttovalmiiseen Jukkataloon kuuluu aina mm. yksilöllinen sisustussuunnitelma eli asiakas saa kotinsa täysin yksilöllisenä, vaikka valitsisi kotinsa mallistosta.

Jukkatalon asiakkaissa on paljon nuoria perheitä, mutta myös vanhempia pariskuntia. Jukkatalon tyyppiratkaisut ovat asiakkaiden mieleen ja moni valitseekin kotinsa valmiista mallistosta. Asiakas voi myös muokata oman kotinsa Jukkatalon pohjista tai kokonaan omien kuvien mukaan. Mallistosta löytyy niin pieniä, jopa alle 35 neliön taloja, kuin myös yli 200 neliön taloja.

Jukka -talopaketin valinta on perustunut erityisesti tehtaan luotettavuuteen ja arvostukseen. Myyjän asiantuntemusta ja ammattitaitoa asiakkaat ovat arvostaneet valinnassa poikkeuksellisen paljon. Näitä samoja ominaisuuksia ovat arvostaneet myös Muuttovalmiin Jukkatalon ostajat.

Jukkatalosta on muillekin kuin asiakkaille jäänyt mielikuva luotettavuuden lisäksi myös hyvästä mallivalikoimasta, esitteistä/nettisivuista, tilaratkaisuista, edullisesta hinnasta ja suunnittelupalvelun yksilöllisyydestä.

www.jukkatalo.fi

 

 

Kannustalo

Kannustalo on Suomen neljänneksi suurin puurunkoisten talopakettien toimittaja. Kannustalo on toimittanut räätälöityjen talopakettien lisäksi myös vuodesta 2011 alkaen täysin muuttovalmiita, moduulirakenteisia valmistaloja.

Kannustalon tyypillinen asiakas rakentaa ison, monimuotoisen talon ja on usein hyvin toimeen tuleva. Asiakas rakentaa usein talonsa Kannuksen tyyppiratkaisua hieman muunnellen. Kannustalon asiakkaista liki puolet valitsee Kannustalon jo yhden tarjouksen perusteella.

Laatu, ulkonäkö ja talotoimittajan luotettavuus ovat poikkeuksellisen vahvoja tekijöitä Kannustalon asiakkaille, kun he valitsevat talomerkkinsä. Myös tilaratkaisuilla/hyvällä mallilla on merkitystä.

Kannustalon kokonaiskuva yleisesti rakentajien keskuudessa on erinomainen. Kannustaloa arvostetaan ulkonäöstä, laadusta, tilaratkaisuista, mallivalikoimasta, luotettavuudesta ja esitteistä. Myös Kannustalon omat asiakkaat arvostavat samoja asioita.

Kannustalo on alan kärkeä asiakkaiden tyytyväisyydessä talotoimitukseen ja tehtaaseen. Asiakkaat ovat myös valmiita suosittelemaan Kannustaloa.

www.kannustalo.fi

 

 

Kastelli

Kastelli opt

Kastellitalot on Suomen tunnetuin talomerkki. Pientalojen ostetuin merkki Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 ja pitää ykkössijaa ylivoimaisella erolla.

Kastellin asiakas on usein nuorehko perhe ja talo rakennetaan Kastellin valmista talomallia muunnellen. Toimitusvaihtoehdot vaihtelevat peruspaketista viittä vaille valmiiseen ja muuttovalmiiseen.

Kastellitalojen ratkaisevimpina valintatekijöinä asiakkaat pitävät talotehtaan luotettavuutta, toimitusvarmuutta ja arvostusta. Myös laatua ja tilaratkaisuja arvostetaan korkealle. Nämä valintatekijät ovat korostuneet Kastellin valinnassa jo useita vuosia. Samoilla kriteereillä myös Valmis-Kastelli valitaan.

Kastelli arvostetaan muidenkin kuin asiakkaidensa joukossa kaikissa ominaisuuksissa joko ykköseksi tai kakkoseksi (tunnettuudessa, luotettavuudessa, mallivalikoimissa, talon ulkonäössä, tilaratkaisuissa, laadussa, esitteissä/nettisivuissa, myyjien ammattitaidossa, suunnittelupalvelussa). Kokonaisarvostukseltaankin Kastelli on toimialan ykkönen.

www.kastelli.fi

 

 

Kiiruna Talot

Kiiruna Talot erottuu joukosta teknisillä ratkaisuillaan. Kiiruna Talon tehokas rakentamiskonsepti takaa täydellisen rakentamisen kuivaketjun. Tehtaassa valmistettu talo minimoi rakennustyömaalla tehtävän työn, jolloin rakentaminen on tarkasti aikataulutettua ja kustannustehokasta. Tornion tehtaalta talo toimitetaan asiakkaan tontille sovittuna ajankohtana. Tehdas huolehtii myös talon perustukset. Asiakas pääsee muuttamaan neljän viikon kuluessa talon toimituksesta.

Kiiruna Talot on ratkaissut seinärakenteen toteutuksen kertopuurungolla ja nykyaikaisella ja kosteusteknisesti kestävällä Kingspan Therma TM-eristeellä, jolloin runkorakenne ei mene eristekerroksen läpi. Tällä ratkaisulla saadaan täydellinen kylmäsillattomuus. Talon jäähdyttäminen kesähelteellä ei myöskään aiheuta kosteuden kondensoitumisriskiä rakenteisiin. Kiiruna Talo on vakiona matalaenergiatalo ja lämmityskustannukset ovat noin puolet määräykset täyttävän vastaavan kokoisen talon lämmityskustannuksista.

www.kiirunatalot.fi 

 

 

Lappli-Talot

Lappli esittely opt

Lappli-Talot on erikoistunut yksilöllisiin koteihin – mallistoa voi muunnella lähes loputtomiin rakentajan tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Jopa 85 % toteutuneista taloista perustuu asiakkaiden omiin suunnitelmiin. Lappli tarjoaa täyden tuen suunnitteluun sekä yli 40 vuoden kokemuksen rakentamisesta. Lappli-Talot on osa suomalaista puualan konsernia, PRT-Forest Oy:tä.

Lapplin valinneet antavat kiitosta talomyyjien palvelualttiudesta, hintojen edullisuudesta ja ripeästä toimitusaikataulusta.

Rakentajilla yleisesti on mielikuva Lapplin yksilöllisestä suunnittelupalvelusta ja rakentamisen kustannustehokkuudesta.

www.lappli.fi

 

 

Mittava Koti

MittavaKoti opt

Mittava Koti on toiminut Torniossa jo 30 vuotta. Talot tehdään pre-cut-menetelmällä omasta mallistosta suoraan tai pohjaratkaisun muutoksilla. Talon saa myös asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta yksilöllisten toiveiden mukaiseksi. Mittava-kodin toimitusvaihtoehdot tarjoavat asiakkaalle mahdollisuuden osallistua talonsa rakentamiseen juuri sen verran kuin itse haluaa tai täysin valmiin kodin.

Mittava Kodin valinneiden ratkaisevina valintaperusteina korostuvat useimmiten edullinen hinta ja hyvä myyjäpalvelu/aktiivisuus.

www.mittavakoti.fi

 

Muurametalot

Kuivissa ja lämpimissä tehdasolosuhteissa valmistettu muuttovalmis Muurametalo sopii rakentajalle, joka arvostaa tehdasvalmistuksen tuomia hyötyjä. Näitä ovat esimerkiksi toimituksen nopeus, vakioitu ja valvottu laatu sekä rakenteiden kuivaketjun varmistaminen. Teknisesti korkealuokkaiset ratkaisut, kuten koneellisen ilmanvaihdon hyötysuhdetta parantava yläpohjarakenne sekä mallisuojattu lämmin ja koneellisesti tuuletettu perustamistapa, takaavat, että Muurametalo on turvallinen, terveellinen sekä taloudellinen koti rakentaa ja asua.

Tärkeimpinä valintatekijöinä korostuvat kattava toimitussisältö ja korkea valmiusaste, edullinen hinta, aikaisemmat kokemukset talosta tai tuttavan suosittelu sekä toimitusaikataulu.

Rakentajat yleensä mieltävät Muurametalojen tilaratkaisut sopiviksi sekä hinnan edulliseksi.

www.muurametalot.fi

 

Omatalo

Omatalo opt

Omatalo on yksi Suomen tunnetuimmista puurakenteisten talopakettien toimittajista.

Omatalolla on laaja myyntiverkosto ympäri Suomea. Omataloja on valmistettu v.1939 lähtien jo yli 27 000 kpl. Talon toimituksen voi valita kolmesta valmiusasteesta: talopaketti, sisustusvalmis ja muuttovalmis. Koti voidaan toteuttaa joko mallistosta tai omien suunnitelmien mukaisesti.

Omatalon asiakkaat arvostavat talomerkin valinnassa hyviä tilaratkaisuja, suunnittelupalvelua, laatua ja asiantuntevaa myyjää.

Rakentajat yleensä mieltävät Omatalon edulliseksi ja mallivalikoiman hyväksi.

www.omatalo.com

 

 

 

Sievitalo

Sievitalo lisäkuva2 opt

Sievitalo Oy on muuttovalmiiden omakotitalojen ja täydenpalvelun asunto-osakeyhtiöiden rakentaja, jonka arvoihin kuuluvat rakentamisen ja asiakaspalvelun laatu ja toimitusvarmuus sekä nykyaikainen kaunis talomallisto.

Sievitalon asiakkaat perustelevat valintaansa muihin muuttovalmiiden talojen toimittajiin verrattuna tavallista useammin tilaratkaisujen sopivuudella/hyvällä mallilla. Myös laadulla ja toimitussisällön täydellisyydellä on merkitystä.

Yleisesti rakentajat mieltävät Sievitalon tilaratkaisut ja mallivalikoiman hyväksi ja hinnan edulliseksi.

Sievitalon asiakkaat ovat tyytyväisiä talotoimitukseensa.

www.sievitalo.fi

 

 

Siklatalot

Sikla opt

Siklatalot on erikoistunut yksilöllisten, täysvalmiiden omakotitalojen rakentamiseen (Sikla Täysvalmis) ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oman unelman toteuttamiseen. Talomallit ovat selkeitä ja käytännöllisiä sekä muokattavissa asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi. Myytäviä koteja, jotka sisältävät talon lisäksi myös tontin, voi seurata Siklan nettisivujen lisäksi Etuovesta ja Oikotieltä.

Kaikki yhdellä sopimuksella ja edullinen hinta ovat tavallista useammin vaikuttamassa Siklatalon valintaan. Myös tilaratkaisut ja laatutaso vaikuttavat. Siklataloa on usein myös suositeltu rakentajalle.

www.sikla.fi

 

 

 

 

Älvsbytalo

Älvsbytalo on yksi Pohjoismaiden suurimmista talotehtaista ja se on toimittanut yli 40.000 taloa. Mallistossa on 14 modernia talomallia, joita voi muunnella omilla lisävalinnoilla. Talo kootaan tehtaalla valmiiksi ja toimitetaan asiakkaalle 4-7 tilaelementtinä talon koosta riippuen. Toimitukseen sisältyy myös perustukset. Tehtaan asentajat kokoavat ja viimeistelevät talon työmaalla. Älvsbytalo mielletään Suomessa hyvin edulliseksi talomerkiksi.

Älvsbytalo on usein puolitoistakerroksinen ja se valitaan usein myös kakkoskodiksi. Yli puolet asiakkaista päätyy siihen vain yhden tarjouksen perusteella.

Älvsbytalon asiakkaiden ratkaisevina valintaperusteina korostuvat muihin talotoimittajiin verrattuna tavallista useammin toimituksen täydellisyys/korkea valmiusaste, tilaratkaisujen sopivuus, kaikki yhdellä sopimuksella ja toimitusaikataulu.

Älvsbytalon asiakkaat ovat talomerkkiinsä erittäin tyytyväisiä, se on koko toimialan kärjessä tyytyväisyydessä pystytykseen talomyyjään, talotoimitukseen ja talotehtaaseen.

www.alvsbytalo.fi